Bloc de receptes i cuina

Bacallà confitat en oli d’oliva amb crema de patates i carxofes fregides

SHARE
, / 11838 4

Un dels plats que l’Ignasi ens va ensenyar a cuinar en el taller COMPRO i CUINO del Mercat de Manlleu va ser aquest plat de bacallà, que va quedar molt melós i gustós! Les làmines se’ns desfeien a la boca i el contrast del cruixent de les xips de carxofa i la crema suau de patata arrodoneix el plat!

BACALLÀ CONFITAT EN OLI D’OLIVA AMB CREMA DE PATATES I CARXOFES FREGIDES

Ingredients:

  • 1 taco de morro de bacallà per persona
  • Oli d’oliva
  • 1/2 quilo de patates Canabec
  • Una mica de crema de llet
  • 2 carxofes
  • Sal i pebre

Preparació:

Per la crema de patata:

  1. Pelem i escapcem les patates i les fem bullir amb aigua que just les tapi.
  2. Un cop cuites les passem per la batedora amb la seva aigua i una mica de crema de llet, sal i pebre al gust.

Per fer les carxofes:

  1. Les pelem i obrim per la meitat i els hi traiem el borrissol (si no les hem de fer inmediatament les submergirem en aigua freda i julivert perquè no se’ns ennegreixin 😉 ).
  2. Les tallem ben primes i les fregim.

Pel bacallà:

  1. Escalfem en un pot l’oli d’oliva a 70-80 °C (al foc més petit i al mínim!) i posem el bacallà (que ha de quedar submergit) de 7 a 8 minuts i ja estarà al punt.
  2. L’oli es pot reutilitzar per a tornar a confitar bacallà més endavant si un cop fred es congela.

Per muntar el plat:

Ho servim amb la crema a sota, després el taco de bacallà i les xips de carxofes per damunt!

Per llepar-se’n els dits!!! 😀

4 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

PASSWORD RESET

LOG IN