Bloc de receptes i cuina

Compro i Cuino al Mercat de Manlleu amb l’Ignasi Camps

SHARE
, / 3762 12

Aquest cap de setmana, valents però prudents, hem decidit véncer la “cultura de la por” i no quedar-nos tancats a casa. O sigui que carreguem cotxe de nens, càmeres i mooolta roba d’abric i cap a Cantoni falta gent!

L’Ignasi, xef del restaurant Ca l’Ignasi i m’atreveixo a dir amic,  em va comentar que faria un taller de cuina, aquest primer dissabte de febrer, al nou Mercat de Manlleu. No vaig dubtar ni un moment en apuntar-me!

Es tracta d’un taller en el que els assistents acompanyen a comprar al xef els ingredients per elaborar els plats que posteriorment ensenyarà a cuinar a l’aula. Moment interessantíssim ja que ens dóna indicacions sobre la qualitat del producte, els beneficis que aporta i com comprar-lo (tipus de tall, mida, presentació …). Una vegada feta la compra comença la sessió de cuina a l’Aula i en acabat es tasten els plats cuinats.

Així que després de passar la nit més gèlida que recordo (-10 °C al carrer…) ja ens teniu a quarts de 9 del matí a l’Ignasi i a mi baixant cap a Manlleu! Primer de tot, agafar forces amb un bon esmorzar al Sambucus (el restaurant de dins el Mercat que té un projecte molt interessant, un dia us en parlaré en calma!). I després cap a l’Aula, presentacions de l’Ignasi i l’Anna (la seva mà dreta, que l’acompanyaria durant tot el taller ajudant-lo amb totes les preparacions) i cap a comprar!

L’Ignasi, bon comunicador de mena, ens va explicar quins productes de temporada estan en el seu moment òptim per ser consumits (carxofes, carbasses, calçots, …). Va valorar la importància del producte de proximitat. Va remarcar la tendència a l’alça de les intoleràncies alimentàries i les possibles causes d’aquestes. Va donar consells sobre com elaborar, preparar i cuinar diferents productes. Ens va explicar l’història d’un dels plats que elaboraria (l’enciam brut) i trucs molt valuosos que posarem en pràctica JA (per exemple… quan netegem i preparem carxofes, perquè no se’ns ennegreixin, cal sumergir-les en un bol amb aigua freda i julivert! Fa el mateix efecte que la llimona però el julivert és molt més econòmic! 😉! Un matí molt productiu i ben aprofitat! Per no parlar del plaer de després del taller poder tastar tots els plats elaborats! I quins plats van ser aquests?

L’assistència al taller un èxit (tot i el fred i el vent intens!) més assistents que els inscrits (no m’estranya gens tractant-se de l’Ignasi!). Una molt bona iniciativa d’aquest nou Mercat de Manlleu que arrenca amb molta il·lusió i força amb inciatives creatives (com el Mercat dels Menuts, Let’s cook o el Compro i Cuino) que de ben segur tindran molt bona rebuda!

Us deixo la programació d’aquest mes de febrer i a la web del Mercat de Manlleu també podreu estar al dia de la seva programació. Nosaltres segur que hi tornarem!


Posts relacionats

12 Comments

PASSWORD RESET

LOG IN