Post express per participar (a última hora!! #buff) a Memòries d’una cuinera que aquest mes ens proposava de fer receptes de truita! 😀 És genial perquè de truites en podem fer d’un munt d’ingredients! Poden ser dolces, salades, marineres, vegetarianes, formatgeres, …
La que us presento avui és una espècie de “mar i muntanya” versió truita. Per un cantó uns espàrrecs de marge i per l’altre uns llagostins frescos tot saltejadet amb julivert!
TRUITA D’ESPÀRRECS I LLAGOSTINS AMB JULIVERT
Ingredients (per a dues persones):
- 4 ous
- Un manat d’espàrrecs verds
- 8 llagostins frescos
- Oli d’oliva, sal i julivert
Elaboració:
- Preparem els ingredients: Netegem els espàrrecs, n’eliminem les parts més dures i els tallem a rodanxes de mig centímetre d’ample.
- Escapcem i pelem els llagostins i en reservem les cues trossejades per saltejar-les després.
- En una paella saltegem els espàrrecs amb un raig d’oli. Quan estiguin quasi al punt (estovadets) hi afegirem els llagostins, ho salem i hi tirem el julivert ben picolat. Ho saltejarem tot junt un minut més i ho reservem.
- En un bol batem els 4 ous. Després afegim el saltejat d’espàrrecs i llagostins.
- Posem una paella a foc mitjà-baix amb un raig d’oli d’oliva. Un cop calenta hi afegim la mescla i deixem coure la truita per una cara.
- Quan hagi quallat l’ou d’una cara li donarem la volta amb l’ajuda d’un tomba truites o d’un plat. La coem per l’altra cara i la traiem en el punt de cocció que preferim! A mi normalment m’agraden cruetes de dins, però a casa a cadascú li agrada d’una manera diferent….
I ja la tenim llesta per menjar! Acompanyada d’unes llesquetes de pa amb tomàquet estava boníssima! 😀
La mateixa recepta la podríem fer en format remenat (ja ho diu el nom, consisteix en anar remenant la truita mentre està al foc, per tal de que no qualli de manera uniforme). Bon profit!! 😉
Boníssima! Res d’última hora… nosaltres ahir estàvem preparant l’entrada i ens va marxar la llum fins aquest matí! O sigui que fins demà res de res
Aquesta proposta segur que queda genial
Petonets
Sandra
Hola Sandra!
Amb els 3 nens sempre vaig tard a tot arreu! Però aquesta convocatòria hi he arribat a temps! Sort que era una truita! 😀
Ja he vist la vostra! Espectacular! Una presentació molt maca els rotllets!
Una abraçada! 🙂
Olé!!! quina truita més complerta Nuni! moltíssimes gràcies per participar a Memòries! el proper dia 1 publicarem el resum. Petonets guapa
Hola Judith!
Gràcies a vosaltres! M’encanten aquestes iniciatives! 😉
A veure si puc participar-hi més sovint! Que amb els 3 nens vaig una mica de bòlit!
Petons! 😀
Nuni, necessito que m’enviis la foto per poder-la posar al recull, no em deixa capturar-la directament. petonets
Fet! 😉
Petons!!
Molt bona la truita mar i muntanya, es veu sucosa!
petonets i bon cap de setmana
Hola de nou!
Estava bona rebona! 😉 M’encanten les truites perquè cada dia la pots presentar com un plat diferent, depenent del farcit. Genial!
Bon cap de setmana! 😀
Molt bona la truita això si, a mi m’agrada mooooooolt feta!
Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries. Ah, i no pateixis encara que arribis tard t’enllaçarem igual.
Moltes gràcies Mònica!
M’ha agradat molt participar-hi! Ara a per la propera! 😀
Si mai se’m passa la data ja la publicaré igualment doncs, gràcies! 😉
Petons!
Mola molt la truita, jo personalment soc dels que se les deixa cruetes per el mig hehehe però amb els llagostins i els espàrrecs també queden molt bé cualladetes i evitant la sensació d’ingredients que suren 🙂
Hola Starbase!
A mi també m’encanten cruetes de dins! Però sóc la única de casa que li agraden així… 🙁 a la resta ben qualladetes! Per tant toca fer més d’una truita a gust de cadascú! És el que passa quan ets tanta colla a casa! 😉
Una abraçada!