Bloc de receptes i cuina

Llenties amb verduretes (i pernil… o no…)

SHARE
, / 48580 10
Després dels excessos nadalencs, toca fer bondat!
I avui us portem una recepta sana, lleugera i nutricionalment molt completa.
LLENTIES AMB VERDURETES
Ingredients:
  • 300 gr. de llenties seques pardines de primera qualitat
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 branca d’api
  • 1 ceba petita
  • 2 tomàquets
  • 1,5 l d’aigua mineral (aprox)
  • 1 fulla de llorer
  • oli d’oliva i sal
  • 100 gr. de pernil de país (opcional però molt recomanable!)
Elaboració:
  1. Rentem les llenties i les reservem.
  2. Pelem les verdures (la pastanaga, el porro, l’api i la ceba) i les tallem a daus petits.
  3. Ratllem els tomàquets.
  4. En una olla, escalfem un raig d’oli d’oliva i afegim totes les verdures. Les courem a foc suau, remenant de tant en tant.
  5. Passats 5 minuts, afegim el tomàquet i el coem fins que quedi confitat.
  6. Si volem, en aquest punt podem incorporar a l’olla el pernil del país tallat a dauets i el remanem amb el sofregit.
  7. Per acabar, afegim les llenties, el llorer, l’aigua i un pessic de sal.
  8. Ho deixem coure fins que les llenties siguin tendres.
Queden realment bones i sense greixos afegits. Si les volguéssim encara més lights es pot prescindir del pernil, però jo no ho faria perquè els hi dóna molt bon gust (aquestes de la foto no en portaven perquè l’objectiu era que fossin “light”).
Versió ràpida de la recepta: Fem el mateix sofregit però afegint llenties ja cuites. Aleshores les reguem amb caldo suau (enlloc d’aigua), que faci xup xup i llest! Bon profit! 😉

10 Comments

  • Avui he dinat una plat molt semblant, però amb fesols en comptes de verdures! I sense pernilet! 😛 O sigui que aquestes llenties han de ser boníssimes!
    Petons
    Sandra

    • nuni ha dit:

      Hola Sandra!

      Amb fesols també ha d’estar molt bo! I amb cigrons! El pernil li dóna un gustet la mar de bo! Però aquest cop en vem prescindir… (la dieta és la dieta!). 😉

      Petons!

  • ai, en comptes de llenties volia dir! jeje

  • starbase ha dit:

    si es pot escollir….amb pernilet sempre 😛

  • Gemma ha dit:

    Carai, aquest és el meu donar d’avui, però jo hi ha posat un parell de xoricets!

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma! 😀

      Amb xoriço ja és un festival de llenties!!! Però la part light que buscàvem el xoriço ens la tira enlaire… 🙁

      Visca el xoriço amb les llenties (pels dies de festa… xD)!!!

      Petons!

  • Sebas Mas ha dit:

    Mos trobam a ses antípodes catalanes (concretament a Melbourne, Austràlia) i gràcies a aquesta recepta mos sentim una miqueta més a prop de casa. No podem posar-hi pernil del país però per allargar ses racions li afegim un grapat d’arròs integral.

    Nyam!

    • nuni ha dit:

      Hola Sebas! El teu comentari és dels que em reafirma que tenir bloc no té preu!! Moltes gràcies m’ha fet moltíssima il·lusió rebre’l! Me n’alegro que a través d’aquesta bitàcora entre gastronòmica i de moments de vida us acosti una miqueta a casa. Per qualsevol cosa ja sabeu on trobar-me! 😉
      Per continuar una mica més a prop també ens podeu trobar a Facebook a: https://www.facebook.com/BlocCuinetes
      Una abraçada ben forta! 🙂

PASSWORD RESET

LOG IN