Bloc de receptes i cuina

Vasets amb puré de fruites i cruixent de galeta Maria (l’Èric ja té 6 mesos!!)

SHARE
, / 5382 9

Aquest post és ben especial! L’Èric, el petit de casa, ja té 6 mesos!!! Aquest mig anyet ens ha passat volant!!! El canvi més notable que arriba amb els 6 mesos és que hem incorporat la papilla de fruites, la de verdura amb pollastre i la de cereals. Després de 6 mesos de lactància materna exclusiva és un bon canvi! L’Èric està gaudint d’allò més descobrint els nous gustos de la fruita i la verdura!

Per celebrar el seu mig aniversari volíem fer alguna cosa especial, on l’Èric també hi participés. I aprofitant la introducció de les papilles hem preparat aquest postre que fins i tot ell (ja que n’és el protagonista) l’ha pogut menjar! Vasets amb puré de fruites i cruixent de galeta Maria, una manera diferent de preparar la tradicional papilla de fruites. Una recepta sana, amb moltes vitamines i apta per a petits i grans!

Ingredients:

 • 1 Galeta Maria (Marbú Dorada en el nostre cas)
 • 1 poma
 • 1 taronja
 • 1 plàtan
 • 1 pera

Elaboració:

 1. Triturem la galeta Maria fins a obtenir-ne una textura en pols fina i cruixent. Reservem.
 2. Netegem i pelem la pera i mig plàtan i en fem un puré triturant-los amb la batedora. Reservem.
 3. Exprimim el suc de la taronja i l’afegim al vas de la batedora amb la poma neta, pelada i trocejada, i l’altra meitat del plàtan. També en fem un puré i el reservem.
 4. Muntem els vasets: Primer posem una capa de galeta al fons de vas. Després afegim el puré de pera i plàtan (de textura més densa). I per acabar afegim una tercera capa amb el puré de taronja, poma i plàtan (de textura més líquida). D’aquesta manera dipositem en capes els purés i queden diferenciats els colors.

Podem fer les combinacions de fruita que més ens agradin. Si es fan purés amb fruites vermelles com la síndria, la maduixa, la cirera… es poden fer combinacions molt divertides! Però ara a l’hivern els colors són més limitats!

Els nostres nens grans (12 i 9 anys) els hi ha encantat sobretot trobar-se la galeta Maria al fons del got. L’Èric que encara és petit li he barrejat bé la galeta amb els purés i també se l’ha menjada molt a gust! És una bona manera de menjar fruita, diferent i divertida!

Us deixem una “foto evolutiva” del nostre petit Èric que cada dia està més gran i preciós! És un solet de nen i estem encantats amb ell!

Ara que entrem en el meravellós món de les papilles de tant en tant us en penjaré alguna recepta per si és del vostre interès (per si teniu nadons o persones molt grans al vostre càrrec). 🙂

Aprofito per recordar-vos que al Bloc tenim l’apartat “Els Petits Mindundis” on hi podeu trobar totes les receptes que podem fer amb o per a la canalla i que anem fent a casa o d’altres fetes en tallers de cuina infantils. Ara, amb la nova incorporació a la família, també hi afegirem receptes per els més petitons de la casa 😉 !

Molt bon pont per a tots i totes!! Aprofiteu aquests dies per descansar i cuinar!!! 😀


Posts relacionats

9 Comments

 • Sara Maria ha dit:

  El fart de papilles que em vaig fer en la recuperació de l’operació… Ja ho saps. Aquesta és, de ben segur, boníssima, i una bona manera de presentar un postre saníssim!!! Un petó ben gros a l’Èric!!!! (Bé, a tota la família…)

  • nuni ha dit:

   Hola Sara Maria!! 😀

   I tant que ho sé… recordo que després dels batuts de proteïnes quan vaig poder tastar la primera papilla (encara recordo de què era… mongeta tendra i patata amb rap a la planxa! una quantitat petitíssima!) la vaig trobar extraordinàriament bona! Suposo que em va ensenyar a valorar els gustos de nou. Per aquest motiu trobo important l’alimentació infantil d’aquesta època de nadons i que no té perquè ser monòtona o avorrida.

   Molts petons!!! I gràcies!!! 😉

 • Anna ha dit:

  Unes farinetes de luxe per a un nen guapíssim! Segur que de gran serà un bon gourmet…

  Petons!
  Anna

 • Alfons ha dit:

  Felicitats a l’Èric… res millor per a celebrar un aniversari que una delicatessen … en gotet … i felicitats a tota la family!!

  • nuni ha dit:

   Alfons!!!! Quina il·lusió llegir-te!!!! 😀
   Doncs sí! El temps passa volant i l’Èric ja té mig any!! I el puré de fruita amb puré és el millor que podia menjar per celebrar-ho! I amb gotet és clar!! 😉

   Una abraçada!!!! I continua’m inspirant amb els teus gotets de cara a Nadal!! 🙂

 • Uau! Un plat de la dieta típica infantil convertit en un súper aperitiu gurmet! Felicitats pel teu nen i per aquesta fantàstica recepta!

  • nuni ha dit:

   Uaaau!! Moltes gràcies!! 😀
   Volíem prepara alguna coseta que fes festa i que pogués menjar l’Èric! 😉

   Gràcies per la visita!!! 🙂

 • […] primer puré de fruites de l’Èric per celebrar els seus 6 […]

PASSWORD RESET

LOG IN