Bloc de receptes i cuina

La recepta de Blocs contra la fam: Espaguetis amb sofregit de ceba i tomàquet

SHARE
, / 8183 7

La missió del Banc dels Aliments és rebre productes alimentaris i repartir-los entre les entitats benèfiques homologades perquè els facin arribar a les persones que passen fam al nostre entorn més proper. Les xifres esborronen… un de cada cinc catalans viu sota el nivell de la pobresa. Per aquest motiu el 25 i 26 de novembre es durà a terme arreu de Catalunya el Gran Recapte d’Aliments 2011.

Per tal de contribuir a la causa un grup de blocaires gastronòmics van crear un grup al Facebook sota el nom de Blogs contra la fam: Publiquem recepta (Gran Recapte del Banc d’Aliments) proposant, a tots els blocs gastronòmics que s’hi volguessin adherir, publicar el dia 24 de novembre una recepta senzilla i barata amb algun/s dels productes que es recolliran (llegums secs, pasta seca, llaunes de tomàquet natural, conserves de peix, oli, llet….).

Com ja avançàvem ahir al vespre a la pàgina del Facebook del Bloc Cuinetes La nostra aportació a Blocs contra la fam és una recepta ben senzilla, bona, molt atractiva pels nens i sobretot econòmica! També és un plat estrella en la cuina de l’estudiant. Us imagineu de quina es tracta?

Doncs d’un clàssic que no pot faltar a taula: Espaguetis amb sofregit de ceba i tomàquet!

Ingredients (per a 4 persones):

 • 400 g d’espaguetis
 • 1 llauna de 250 g de tomàquet triturat natural
 • 1 ceba de Figueres gran (o dues de petites).
 • Oli, sal, pebre i sucre
 • Cibulet (opcional…)
 • Formatge ratllat (emmental, gruyère, … el que més ens agradi)

Elaboració:

 1. Pelem i netegem la ceba de Figueres. Un cop neta la tallarem a dauets petits.
 2. En una paella afegim un raig generós d’oli d’oliva i un cop calent hi afegirem els dauets de ceba deixant-los sofregir a foc mitjà vigilant que no se’ns cremi (remenem de tant en tant).
 3. Un cop la ceba comença a agafar un to daurat afegirem el tomàquet triturat amb una cullaredeta de sucre (per contrarestar-ne l’acidesa), sal i pebre. Remenem de nou i ho deixem coure a foc mitjà, remenant de tant en tant, fins que el tomàquet estigui cuit (uns 10 minuts).
 4. Mentre es va coent el sofregit, posem una olla al foc amb abundant aigua. En quan arrenqui el bull hi afegirem un grapat de sal.
 5. Un cop bulli li afegirem la pasta seca (en aquest cas espaguetis) i la deixarem coure el temps que ens recomani el fabricant (millor que estigui al dente ja que és més fàcil de païr i és més saciant).
 6. Un cop cuit el sofregit el reservem fins que estigui cuita la pasta (recordeu que sempre ha de ser la salsa que espiri a la pasta i no al revés).
 7. Quan la pasta ja estigui cuita la colem però no l’esbaldim (al esbaldir la pasta perdem molts dels seus nutrients)! La servim seguidament al plat amb la salsa per sobre. Si volem donar un toc de color al plat podem afegir-hi una mica de cibulet picat pel damunt. Només faltarà un bon formatge ratllat i bon profit!!! 😀

Des de Cuinetes us animem a contribuir a la causa fent un donatiu al Banc d’aliments, o si voleu donar aliments directament també ho podeu fer a la seva web. Gràcies per col·laborar!! 🙂


Posts relacionats

7 Comments

PASSWORD RESET

LOG IN