Bloc de receptes i cuina

Un matí de compres Olotines amb l’Ignasi i la Laia!

SHARE
, / 5057 6

Si ens llevem d’hora, però ben d’hora ben d’hora… xD podem passar un matí fàntastic de compres Olotines amb l’Ignasi i la Laia! Això és el que vem fer el mateix dia de l’àpat blocaire al restaurant Ca l’Ignasi.

L’Ignasi em va proposar d’acompanyar-lo a fer part de les compres per l’àpat blocaire a Olot. Era una ocasió única per poder veure, de primera mà, on compra els productes amb els que elabora els seus plats que tantes vegades hem tingut el plaer de tastar! Per tant ja ens teniu un dissabte d’agost deliciosament fresc, a les 7 del matí, carretera avall amb la furgo direcció Olot amb la Laia i l’Ignasi.

Primera parada: Mercat Municipal d’Olot (c/ Mulleres s/n, Olot) – Parada: Fruites i Verdures Can Rovira. Aquí és on l’Ignasi compra els tomàquets de les varietats Cor de Bou (o Pit de Monja) i Bitxo (o Nas de Bruixa). Us haig de dir que de tomàquet Cor de Bou n’he tastat diverses vegades (entre elles al tast de tomàquets de Sta. Eulàlia de Ronçana), però trobo més gustosos aquests tomàquets garrotxins que no pas els altres. Potser per la terra volcànica?? No ho sé pas! Però són dels millors tomàquets que he tastat mai!

Segona parada: Esmorzem a La Nevateria (parada i fonda per esmorzar no fos cas que defellim a mig camí! xD). La Nevateria (C/ Pati, 3. 17800 Olot. 972 272 745) elabora les seva pròpia repostaria i mereix un post a part explicant-ho (properament)!

Vem esmorzar com uns reis!! De moment us deixem amb una foto dels seus croissants… espectaculars!

Tercera parada: Vem anar al Forn de pa de Ca la Nàsia a comprar pa blanc per l’àpat blocaire. El primer de les tres varietats de pa que l’Ignasi ens va oferir durant l’àpat blocaire.

Quarta parada: Un gran descobriment! Si heu pogut tastar els ous trencats amb Sobrassada de l’Ignasi, ja sabeu a què em refereixo! Una sobrassada boníssima, que no té res a envejar a la mallorquina! És la que elaboren a Can Masoliver.

Cinquena parada: Al Forn de pa de Can Carbasseres on fan els famosos tortells olotins, vem agafar pa de fajol, la segona varietat de pa que l’Ignasi ens va oferir durant el dinar.

Sisena i última parada: Al vell Forn de pa d’Hostalets d’en Bas, el forn de Pa Bataller. Fa molts anys, de molt jovenets estiuejàvem i passàvem alguns caps de setmana a una casa de la Vall d’en Bas, al veïnat de Cirera. I cada dia agafàvem la bicicleta per anar a comprar al pa i la coca a Hostalets. És un pa únic! D’aquells d’abans (fins i tot d’abans de tenir memòria…) que aguanten dies sense fer-se malbé ni assecar-se, fet al forn de llenya, magnífic! Aquí és on vem comprar la tercera i última varietat de pa, el pa de pagès. L’Ignasi i la Laia em van regalar una coca de forner amb pinyons d’aquest forn que ens vem cruspir a la tarda a casa amb els blocaires! ^^

I ja ben carregats vem tornar cap a Cantoni que a Ca l’Ignasi els hi esperava força feina! I nosaltres estàvem a punt de trobar-nos amb una colla de blocaires amb els que, abans de dinar, faríem un tast d’embotits a Can Colom!

Un matí intens i molt productiu!! I sobretot amb molt bona companyia 😉 !


Posts relacionats

6 Comments

PASSWORD RESET

LOG IN