Bloc de receptes i cuina

Amanida tèbia de formatge de cabra amb maduixes i fruits secs

SHARE
, / 6857 8

L’estiu ha arribat de manera impecable. Quina calor! Per ajudar a portar-la millor, els plats fresquets són una magnífica opció!

Avui farem una amanida que vem descobrir al restaurant Tapiñas Tradicional Carn i que ens va agradar tant que l’hem incorporat en la nostra dieta estiuenca.

amanida maduixes.jpg

Ingredients:

  • Barreja d’enciams (escarola, fulla de roure, …)
  • Fruits secs: Panses, nous, ametlla, avellana, festucs…
  • Maduixes
  • Una torrada molt prima per comensal
  • 2 talls de rul·lo de formatge de cabra per comensal
  • Glaça de vinagre de Mòdena
  • Sal i oli

Elaboració:

  1. Agafem els fruits secs (tots menys les panses) i els esbocinem una mica en el morter (o els hi fem uns tocs a la picadora), tot just per fer-ne trocets petits.
  2. Netegem les maduixes i les tallem a dauets.
  3. Disposem en un bol gran la barreja d’enciams, els dauets de maduixa, les panses i els fruits secs trencats i ho barregem.
  4. Tallem una llesca de pa de pagès ben fineta i la torrem.
  5. Sobre la torrada hi posem 2 talls de rul·lo de formatge de cabra i ho enfornem un parell de minuts a 180ºC perquè se’ns torri una miqueta el formatge i agafi temperatura.
  6. Muntem el plat: Pintem els plats amb uns fils de glaça de vinagre de Mòdena. Posem damunt la barreja d’enciams amb les maduixes i els fruits secs en els plats individuals i ho amanim amb oli, sal i glaça de vinagre de Mòdena de nou. Damunt de cada plat, sobre l’amanida, hi posem una torrada amb el formatge de cabra encara tebi, per a cada comensal.
  7. I bon profit!

8 Comments

  • Josep Colet ha dit:

    Sensacional combinació. I quins colors, i quina presentació. Ten points.
    Una abraçaada

  • Nuni, quines ganes teníem de veure una nova entrada teva! ens has fet suar la carnsalada, menys mal que ens regales una amanida glamourosa i completament resfrescant i mooolt bona.
    Ets genial, amiga meva!

    • nuni ha dit:

      Hola estimats!

      I tant! Ja tocava! Teniu tota la raó del món! Sort que el Kike em va fer posar seny!! XD
      Està mooooooolt bona aquesta amanida!! I té un joc de textures i colors molt divertits!

      Fins ben aviat guapíssims!! Molts petons!!! :-*

  • Hola Nuni!!

    Ja era hora!! :)))

    No puc més que adherir-me a la teva proposta estiuenca. Tot i que a mi els formatges de cabra a les amanides no em desperten passió. Però t’ha quedat tan complerta i atractiva que me la cruspiria ben content!!!

    😀

    • nuni ha dit:

      Tens tota la raó Òscar! Ja era hora!!! Estava molt desentrenada!!
      A veure si vaig tenint més temps per dedicar-me a la cuina i al blog!
      A mi el formatge de cabra m’encaaaaantaaaaa!! Però la veritat és que l’amanida en sí (sense el formatge) també és molt bona i gustosa!

      Molts petons!!!!! 😀

  • Lourdes Coloma ha dit:

    Ja m’agrada l’amanida, però es que aquesta té una pinta tant i tant bona que me’n menjaria dos plats!
    Petons.

    • nuni ha dit:

      Eiiii i t’hi has fixat que no porta ni tomàquet ni cogombre?? Com a les que a tu t’agraden!!
      Jo també me’n menjaria dos plats ara!! Quina gana!! Es nota que és hora de sopar!!!
      Però avui toca meló amb pernil! Molts petons!!! 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

PASSWORD RESET

LOG IN