L’estiu ha arribat de manera impecable. Quina calor! Per ajudar a portar-la millor, els plats fresquets són una magnífica opció!
Avui farem una amanida que vem descobrir al restaurant Tapiñas Tradicional Carn i que ens va agradar tant que l’hem incorporat en la nostra dieta estiuenca.

Ingredients:
- Barreja d’enciams (escarola, fulla de roure, …)
- Fruits secs: Panses, nous, ametlla, avellana, festucs…
- Maduixes
- Una torrada molt prima per comensal
- 2 talls de rul·lo de formatge de cabra per comensal
- Glaça de vinagre de Mòdena
- Sal i oli
Elaboració:
- Agafem els fruits secs (tots menys les panses) i els esbocinem una mica en el morter (o els hi fem uns tocs a la picadora), tot just per fer-ne trocets petits.
- Netegem les maduixes i les tallem a dauets.
- Disposem en un bol gran la barreja d’enciams, els dauets de maduixa, les panses i els fruits secs trencats i ho barregem.
- Tallem una llesca de pa de pagès ben fineta i la torrem.
- Sobre la torrada hi posem 2 talls de rul·lo de formatge de cabra i ho enfornem un parell de minuts a 180ºC perquè se’ns torri una miqueta el formatge i agafi temperatura.
- Muntem el plat: Pintem els plats amb uns fils de glaça de vinagre de Mòdena. Posem damunt la barreja d’enciams amb les maduixes i els fruits secs en els plats individuals i ho amanim amb oli, sal i glaça de vinagre de Mòdena de nou. Damunt de cada plat, sobre l’amanida, hi posem una torrada amb el formatge de cabra encara tebi, per a cada comensal.
- I bon profit!
Sensacional combinació. I quins colors, i quina presentació. Ten points.
Una abraçaada
Hola Josep!!
És una amanida maca oi? I a part està boníssima!!!
Una abraçada! 😀
Nuni, quines ganes teníem de veure una nova entrada teva! ens has fet suar la carnsalada, menys mal que ens regales una amanida glamourosa i completament resfrescant i mooolt bona.
Ets genial, amiga meva!
Hola estimats!
I tant! Ja tocava! Teniu tota la raó del món! Sort que el Kike em va fer posar seny!! XD
Està mooooooolt bona aquesta amanida!! I té un joc de textures i colors molt divertits!
Fins ben aviat guapíssims!! Molts petons!!! :-*
Hola Nuni!!
Ja era hora!! :)))
No puc més que adherir-me a la teva proposta estiuenca. Tot i que a mi els formatges de cabra a les amanides no em desperten passió. Però t’ha quedat tan complerta i atractiva que me la cruspiria ben content!!!
😀
Tens tota la raó Òscar! Ja era hora!!! Estava molt desentrenada!!
A veure si vaig tenint més temps per dedicar-me a la cuina i al blog!
A mi el formatge de cabra m’encaaaaantaaaaa!! Però la veritat és que l’amanida en sí (sense el formatge) també és molt bona i gustosa!
Molts petons!!!!! 😀
Ja m’agrada l’amanida, però es que aquesta té una pinta tant i tant bona que me’n menjaria dos plats!
Petons.
Eiiii i t’hi has fixat que no porta ni tomàquet ni cogombre?? Com a les que a tu t’agraden!!
Jo també me’n menjaria dos plats ara!! Quina gana!! Es nota que és hora de sopar!!!
Però avui toca meló amb pernil! Molts petons!!! 😀