Bloc de receptes i cuina

Restaurant Ca l’Ignasi (Cantonigròs)

SHARE
, / 7706 22

Em fa especial il·lusió el post d’avui sobre el restaurant Ca l’Ignasi. Feia molt temps que teníem ganes d’anar-hi per tastar els seus plats. De fet, ja hi havíem anat fa un grapat d’anys en el antic local on estaven ubicats, al carrer Major de Cantonigròs, un xic més avall de on ara es troben. I fins i tot remuntant-nos encara més anys enrera havíem provat les seves coques a la (ja desapareguda) Fonda de Can Canal, mireu si en fa de temps!

Ignasi_0.jpg

Enguany el nou restaurant el trobem a la Plaça de l’església (c/ Major, 4), en una casa pairal on té una cuina amb un espectacular forn de llenya d’última generació, moderníssim, on hi crea una cuina de muntanya tradicional però ben actual! El restaurant, amb 3 grans sales, lluminós i confortable, té una biblioteca espectacular que ens va encisar!

La sala on hi ha la biblioteca, compta amb una gran taula que dóna cabuda des de 10 a 30 persones (la taula creix depenent del número de comensals), ideals per a celebracions familiars o grupals. No us enganyaré… mentre la miràvem, pel cap ens voltava la idea de fer un dinar en bloc amb excursió inclosa! No us podeu perdre aquest restaurant blocaires!!! Us animeu??

La carta conté plats temptadors, entre ells: Milfulls de patates del bufet amb botifarres, Garrinet de la Plana cuit al forn de llenya, Coca d’albergínia, formatge Tou dels Til·lers i pinyons, Arròs de carxofes i siurenys, Terrina de fetge d’ànec, Galets de Nadal amb crema de ceps, Pollastre de pagès rostit amb prunes i pinyons… També disposen d’una bona carta de vins!

El preu mig de la carta és d’uns 30 € per cap (aproximadament) sense comptar vins.

Nosaltres vem demanar: ^^

Ignasi_1.jpg

Per obrir la gana… Pa cuit al forn de llenya i llaminadures


El pa l’elabora un forner artesà de Rupit i el cou el mateix Ignasi en el seu magnífic forn de llenya! Els embotits (llaminadures) són productes elaborats a la zona i com ja sabeu són espectacularment bons (recordeu Can Colom?)!


De primer plat Tastets al plat (tarrina de fetge d’ànec, coca de carbassó amb tomàquet i anxoves,
amanideta de carxofes i milfulls de patata) i Milfulls de patata del Bufet amb botifarra.


El més sorprenent d’aquests tastets (tots molt bons per cert) per a mi va ser la tarrina de fetge d’ànec. L’Ignasi ens va explicar que els fetges són d’ànecs d’una granja de la zona i que un cop a la setmana els va a buscar encara calents i els porta al restaurant directament per elaborar-ne les tarrines, sense que perdin la temperatura. D’aquesta manera manté els fetges intactes, en perfectes condicions i no alliberen gens de greix.
La coca de carbassó amb tomàquet i anxoves era ben fina i cruixent! I el Milfulls de patata del Bufet amb botifarra intercala fines capes de patata cuita just al seu punt, amb la carn d’una botifarra boníssima.
Ignasi_2.jpg
De segon plat Taco de filet de vaca a la llosa (de debó.. és BRUTAL! ESPECTACULAR!).
Una carn tendríssima, melosa, molt gustosa amb l’aroma i el toc final del forn de llenya i acompanyat d’unes patates al forn de guarnició.

Ignasi_3.jpg

I per postres Pinya rostida amb crema de Sant Josep. Tallats i “petit fours”.
El regal més gran va ser, just quan ens disposàvem a marxar, poder conèixer a la Laia i l’Ignasi que tot just sortia de la cuina per venir-nos a saludar! Li vem explicar que teníem el bloc de cuina CUINETES i la sorpresa més agradable va ser que coneixien el bloc!!! L’Ignasi ens va ensenyar la cuina, el magnífic forn de llenya i ens va explicar com elaborava els plats que havíem menjat, quins plats acabava al forn (m’he quedat amb les ganes de tastar el seu bacallà!! La propera vegada serà!!!), vem recordar quan estava instal·lat a l’altre restaurant i encara més enrera en el temps quan estava a Can Canal fent unes coques magnífiques!!
Si no marxàvem prou contents de la nostra estada a Ca l’Ignasi, després d’haver gaudit d’un gran àpat, d’haver conegut i compartit una estona amb el mateix Ignasi i com a bons blocaires haver fotografiat, xafardejat i passejat pels racons de la seva cuina, al marxar encara ens va obsequiar amb un llibre de receptes de coques d’ell mateix!!! Sense paraules!! No tardaré a fer-ne alguna! Ja us ho explicaré.
Crec que els grans secrets de la Cuina de l’Ignasi són l’elaboració amb estima i paciència dels plats, fets amb els millors productes de la terra, pensats i elaborats sota una mirada moderna!
El Restaurant Ca l’Ignasi el podeu trobar a:
c/ Major, 4.
08569 Cantonigròs.
Tel. 93 852 51 24
calignasi@calignasi.com
Obert migdies de dimarts a diumenge i les nits de divendres i dissabte

Nosaltres hi tornarem!! Ens hi acompanyeu? 🙂

Posts relacionats

22 Comments

 • Miquel Labòria ha dit:

  Realment un dinar exquisit i amb la millor companyia 😉

  • nuni ha dit:

   Gràcies carinyo!!! Va estar molt bé poder anar plegats i solets a Ca l’Ignasi!! Amb les ganes que en teníem!! La propera vegada repetim amb els nens! 😉

   Petons!!!

 • Miquel, ja estas dormint amb els peixos 😉

  Collons… ultimament arribo força tard aquí… aixxx Doncs jo m’apunto però ja a dinar!!! Necessitaré taxi hehehehehehehe 😛

  Au, Nuni, bona nit! Petoncitooooosss

  • nuni ha dit:

   Martinet!

   Ja saps que pel tema taxi no hi ha problema! T’encantarà Ca l’Ignasi, n’estic convençuda!

   Va agendes i kdem! Primer mirem de fer una mica de calaix però…! Petonets!!!!

 • Miquel Labòria ha dit:

  Hola mama quina varra jo volia venir. Rrrrrr
  Pero vueno.estava bo oi?
  Vueno ja mu diras xD

  • Miquel Labòria ha dit:

   Aquest comentari era de l’Alba 😉

  • nuni ha dit:

   Alba carinyo!!! Estava boníssim tot el menjar!!
   La propera vegada hi anirem tots junts, amb tu i el Guillem! I us en llepareu els dits!! I després podem anar a veure a la Dolors de Can Colom! Val?

   Molts petons guapíssima meva!

 • gemma ha dit:

  El meu germà hi va molt sovint (recordeu la casa de la Roureda, a prop de Cantoni, oi?) però jo encara tinc pendent fer-hi una vista… Ara m’ho heu recordat i me n’heu fet venir ganes, el proper cop que pugi a la Raoureda m’hi acostaré!

  • nuni ha dit:

   Hola Gemma!

   I tant que me’n recordo de la Roureda!! Quina sort que teniu de tenir la casa allà!!
   Segur que t’agradarà Ca l’Ignasi, n’estic convençuda!! Ja m’ho explicaràs! 😉

   Molts petons!!

 • Ignasi ha dit:

  Moltes gràcies en nom de tot l’equip de casa per el vostre article tant ple de sensibilitat envers el que fem i com ho fem. Aixó si que ens engresca de veritat a fer-ho cada dia mes be i amb els temps que estem pasant es important que tothom que poguem sorti de casa com vosaltres heu sortit, seguirem treballant !!!
  Ignasi

  • nuni ha dit:

   Ostres Ignasi!!

   Moltíssimes gràcies per haver entrat a “casa nostra” Cuinetes!!
   Ens vem sentir molt a gust al vostre restaurant i el menjar va ser boníssim, per no parlar de l’acollida!
   M’he quedat amb moltes ganes de provar altres plats de la vostra carta, o sigui que ho haurem de solucionar!! 😉

   Ben aviat et tornarem a fer una visita! Una abraçada!!!

 • Hola amics nostres, com va tot? Ja veig que molt bé i que no pareu de fer coses bones!!! l’any passat, el dia dels premis blocs, l’aperitiu va ser de la gent de ca L’Ignasi i us he de dir que estava tot deliciós, cosa que no ens estranya desprès d’haver llegit amb detall la vostra crònica. sou els millors, guapos!!

  • nuni ha dit:

   Vermells!!!!!

   Nosaltres anem fent (la meva àvia sempre deia que “qui dia passa, any empeny!”).
   No ho sabia que Ca l’Ignasi havia preparat l’aperitiu dels premis blocs! Segur que eren boníssims!!! Que per cert! Suposo que us heu apuntat als premis blocs aquest any oi?? Sereu els guanyadors sens dubte!!!! Visca la Cuina vermella!!!!
   A veure si organitzem una sortideta i hi anem a dinar plegats!

   Una abraçada guapíssims!!

 • StHilari ha dit:

  Ondia això és cuidar-se!! i a més a més , en plan romantic!!! Felicitats….m’apunto la recomanacio … igual un dia d’aquests … mai se sap!!
  Una abraçada

  • nuni ha dit:

   Hola Alfons!!

   Fem el que podem, i una escapadeta de tant en tant és tant gratificant!!!
   Si t’animes a anar-hi ja m’explicaràs!

   Una abraçada!!

 • Oh, un lloc nou que no coneixía. Aquesta carn a la llosa es veu taaaaaaaaaaaaaaan bona.

  I la ruta interna per a coneixer com treballen és impagable.

  Dona gust veure i llegir tanta felicitat!!

  • nuni ha dit:

   Hola Òscar!

   A veure si ens animem i fem una sortida blocaire a Cantoni!
   Hi ha uns embotits impressionants i ens podrien ensenyar com els elaboren!
   I després dinem a Ca l’Ignasi a que ens deleitin amb les seves exquisideses!! Un pla genial!

   Molts petons!!!!

 • Mercè ha dit:

  Em queda una mica lluny. 😉 Però el tindré present per algun dia que em trobi per allí i busqui on fer un bon àpat. 🙂 El taco de filet de vaca es veu espectacular!! I ja veig que deus sortir tipíssim!
  Petons!

  • nuni ha dit:

   Hola Mercè!!

   I tant que et queda lluny ara mateix (al otro lado del charco!)! Però quan tornis o vinguis de vacances si mai vols fer una bona excursió i un bon àpat Cantonigròs i Ca l’Ignasi són una magnífica opció!

   Petons!

 • […] l’Ignasi i la Laia ja us en hem parlat en alguna ocasió però aquestes últimes setmanes ens han servit per conèixer-los de més a prop i constatar que […]

 • […] A aquestes alçades no cal que us presenti ca l’Ignasi oi? Ho he fet en diverses ocasions (aquí, aquí, aquí i aquí ). En el post en que us presentava Ca l’Ignasi (per primera vegada) […]

PASSWORD RESET

LOG IN