Bloc de receptes i cuina

Fira del bosc i la terra de Vallgorguina!

SHARE
, / 4638 7

Vallgorguina.jpg

El passat cap de setmana vem anar a la Fira del bosc i la terra de Vallgorguina. Ens l’havia recomenat la Lourdes, una fidel seguidora del bloc Cuinetes. Ens va semblar una gran idea i dissabte ens hi vem apropar per passar-hi el dia amb tota la família. Vem aprofitar per conéixer la Lourdes que viu a Vallgorguina i vem passar una bona estona plegades!

cartellFira_ 2009.jpg

Pel que fa la fira us haig de dir que és més gran del que m’havia imaginat. Hi ha un munt de paradetes de productes artesanals. Des del mestre neuler (que feia les neules en directe i convidava a provar-les), a formatges elaborats amb la primera llet de primavera (així ens van vendre un bon tros d’un Gruyerè boníssim), embotits artesanals, herbes remeieres, dolços, joguines de fusta, bolets, licors i un llarg etcètera!!

També hi vem trobar la demostració d’arts i oficis del bosc i la pagesia: el cisteller, el forner (elaborant i enfornant en directe), el ferrer, la filadora, el copista, el fuster-ebanista, l’orfebre, l’apicultor, pintura original de temes antics i medievals, escuts i espases de fusta, herbolaris amb plantes medicinals, miniaturista, neuler (de qui us parlava), vidre pintat, espelmes, sabons naturals i alguns tallers per a que els nens puguin fer activitats.

Els nens van fer un taller d’enquadernació i artesania amb cuir, on podien elaborar diferents objectes amb cuir o pell (els nostres nens van fer un moneder).

Per menjar, com és tradicional en moltes d’aquestes fires, hi havia un espai amb taules i una parada on hi feien torrades amb botifarres a la brasa, mongetes del ganxet, xurrasco, xistorra, arengades …

El dia ens va acompanyar perquè feia solet i les temperatures no eren extremadament baixes, però quan el sol va marxar van caure en picat! Hora en que va tocar la retirada cap a casa, això sí, bastant carregats amb productes de gran qualitat i uns records del dia passat a Vallgorguina pels nens, tots de fusta!

Us deixem les fotografies de la fira, que n’hi havia tantes que la millor manera és presentar-vos-les en forma de vídeo!

Us recomano que l’any vinent, si en teniu l’ocasió, hi feu una escapadeta. Val la pena! 😉


Posts relacionats

7 Comments

 • vanesuky ha dit:

  Quina enveja!!M’encanten aquestes fires i si a més coneixes a una de les teves seguidores…increible!!

  Petonets,

  Vanesuky.

 • StHilari ha dit:

  … bona informació per programar noves sortides… amb una presentació “super currada”,… com sempre magnifica cronista
  una abraçada!!

 • Mercè ha dit:

  Nuni, aquestes fires m’encanten!! I com les trobo a faltar! 🙁
  Petons!

 • starbase ha dit:

  Doncs jo no tinc una opinió definida de les fires. Unes em compensen viatjar lluny i altres les trovo ‘sense substància’. Les pitjors són aquestes franquícies de fira mitjeval que van donant voltes per Catalunya i sempre són les mateixes paradetes venent els mateixos pans gallecs, gominoles ‘naturals’ (i de les pedres de color per curar millor no en parlo)… es clar que si et troves una com la que ens expliques… la cosa canvía molt!! A millor!!

  Una abraçada.

 • nuni ha dit:

  Hola a tots i totes!!!

  Vanesuky, va ser un dia molt agradable i sempre ve de gust conèixer bona gent! Una abraçada guapíssima!

  Alfons, moltes gràcies!! És una bona opció per fer una passejada i veure productes artesans de qualitat portats d’arreu. Petons!!!

  Mercè, ja m’imagino que t’enyores estant tant lluny… però allà també deuen haver coses molt interessants, que també ens transmets a través del blog! Una abraçada!!

  Oscar, ja entenc què vols dir. Com a tot arreu hi ha fires ben preparades amb diversitat de productes i organitzades amb una raó de ser, mentre que d’altres són bastant “fisco”. Aquesta l’he trobat prou assenyada. Una abraçada parelleta!!!

  Petons i gràcies per la visita!!!

 • fem un mos ha dit:

  Molt bona presentació, de la fira
  Petons

PASSWORD RESET

LOG IN