Bloc de receptes i cuina

Coca de vidre (Berenant a casa de la Sara Maria!)

SHARE
, / 6005 15

Continuem amb més dolços!

Aquest cap de setmana, la Sara Maria del blog de cuina Delícies del rebost, ens va convidar a berenar per tastar plegats el vi dolç gallec Tostado de Costeira.

Per agraïr-li la invitació li vem portar unes coques de vidre casolanes!

Aquí en teniu la recepta! (Font: Cuines)
Coca de vidre.jpg

Ingredients:

  • 1/2 quilo de farina de mitja força (la podeu obtenir barrejant 1/4 de quilo de farina de força i 1/4 de quilo de farina fluixa)
  • 50 g de mantega
  • 15 g de sucre
  • 15 g de sal
  • 30 g de llevat premsat (de forner)
  • 75 g de llet
  • 1 tasseta d’oli d’oliva
  • 100 g de pinyons
  • 1 copa d’anís
Preparació:
  1. D’entrada, feu un cercle amb la farina sobre una taula (com si es tractés d’un volcà), i en el centre poseu-hi el llevat premsat (de forner), la sal, el sucre, la llet, una mica d’anís i unes gotes d’oli (desfem el llevat amb una miqueta d’aigua tèbia, ens ajudarà a incorporar-lo a la massa).
  2. Comenceu a treballar la massa pel centre i aneu-hi incorporant la farina dels costats fins que us quedi una pasta fina i elàstica, que no es trenqui quan l’estireu.
  3. Deixeu-la reposar 10 minuts (dins un bol), tapada amb un drap per protegir-la de l’aire.
  4. Passat aquest temps, talleu la pasta a tires gruixudes i feu-ne 4 boles (o 8 o 16 depenent de la mida que vulgueu fer les coques). Aneu-les arrodonint fins que quedin el màxim de fines, i deixeu-les reposar 10 minuts més.
  5. A continuació, estireu les boles i doneu-los forma de coques, forma allargada i d’uns 15 a 18 cm (ajudeu-vos d’un curró enfarinat).
  6. Col·loqueu-les damunt un paper de forn (o silpad) a la safata del forn.
  7. Escampeu-hi oli pel damunt amb l’ajuda d’un pinzell i col·loqueu-hi els pinyons per sobre.
  8. Torneu a deixar-les reposar 10 minuts, i després espolseu-hi força sucre al damunt perquè les coques quedin ben cruixents.
  9. Marqueu-les amb els dits fent com uns petits sots perquè així l’oli entrarà bé dins la pasta.
  10. Les enfornem a 220 graus durant 10 minuts fins que quedin ben cruixents (compte no es cremin! el temps de cocció dependrà de la mida de la coca i la potència del forn. Estiguem pendents!).
  11. Un cop fora del forn, tireu-hi anís pel damunt i ja les tindreu a punt.

Jo les vaig fer finetes i me’n van sortir unes 16.

coca de vidre2.jpg

La Sara Maria ens va acollir amb els braços oberts a tota la família! Ens va preparar un pastís deliciós de crema i figues (en podeu trobar la recepta al blog de la Mercè Cuina per llaminers ), va treure tota mena de llaminadures i distraccions pels nens, mentre catàvem tranquil·lament el vi dolç gallec Tostado de Costeira. Un vi d’aroma intens de fruita, pansificat i mels, amb delicades notes de pastisseria. En boca té un excel·lent equilibri entre la dolçor i acidesa, amb un pas molt agradable i un tacte sedós. Realment molt bo!

Moltes gràcies Sara Maria per convidar-nos a compartir amb tu aquesta tarda! 🙂

15 Comments

  • Uoooo quina pinta les coques. Si et dic la veritat son al meva perdició però mai n’he fet a casa, potser m’animi.

    Per cert, solament un apunt tècnic (si em permets), la farina fluixa no és més refinada que la de força, simplement té menys quantitat de proteïna (osease gluten) , sobre el 7-10% i la de força 12-15% 😛

    Petons!

  • Mercè ha dit:

    Nuni, quina bona pinta aquestes coques de vidre!! Ara que és l’hora de berenar, me’n menjaria un parell ben bé!! 😉
    Que bé que us ho munteu! Les coquetes per catar el Tostado de Costeira! 😉
    Petons!

  • Sara Maria ha dit:

    Gràcies a vosaltres per venir!!! Els vostres nens són un encant. M’agraden les fotos del telèfon i de les ampolles blaves. La veritat és que estava tot boníssim!!!

  • Hoooola, què tal?!! Veig que us ho passeu de fàbula. La única vegada que hem fet coques de vidre va ser quan vàreu venir a sopar tu i en Miquel, i realment son molt bones!!! ja m’imagino la combinació d’anís amb el tostado de Costeira, quina delícia.
    Les fotos precioses Nuni estimada. Molts petons.

  • Gemma ha dit:

    Les coques de vidre, cruixents i amb un puntet d’anís m’encanten! Poc dolces i molt refinades, són el millor berenar que podieu portar a casa la Sara Maria per acompanyar el vi 😉

  • Eva ha dit:

    Segur que va ser un dolç que va maridar perfecte amb el tostado de Costeira! quina pintaaa!
    Petunets,
    Eva.

  • Lourdes ha dit:

    No tinc paraules… més que res per la salivera que tinc veient aquesta recepta de coca! És la meva preferida!
    Petons
    Lourdes

  • Josep Colet ha dit:

    Encara que ja he sopat, no em faria res menjar-me un trosset de coca i un trosset de pastís de figues per postres, acompanyats d’aquest vinet “galleguinyo”.

    Fins aviat

  • nuni ha dit:

    Hola a tots!

    Doncs les coques són boníííííssimes!!!
    De fet dilluns en vaig portar també a la feina i al migdia ja no en quedaven ^^!!!
    És d’aquells postres lleugerets que acompanyen molt bé un vi dolç.

    Una abraçada a tots i moltes gràcies pels vostres comentaris! 😉

  • Xaro Morral ha dit:

    Molt bona combinació, aquestes boníssimes coques (tenen una pinta!!!) amb el tostado de Costeira!!!

    • nuni ha dit:

      Hola Xaro!!!
      Moltes gràcies!!! De fet era boníssim el tostado de Costeira i les coques i el pastís de la Sara Maria van acompanyar-lo la mar de bé!
      Una abraçada!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PASSWORD RESET

LOG IN