Bloc de receptes i cuina

Amanida de salmó fumat i tomàquet amb crema d’alvocats

SHARE
, / 10643 19

Va, que hem d’aprofitar els dies que ens quedin abans no arribi el fred per fer receptes estiuenques!!!

Sempre m’ha xocat molt que les vacances, guanyades a pols després de tot l’any de treballar, les celebrem majoritàriament a l’estiu, època en que més aviat el temps ens demana aturar-ho tot i deixar que les hores passin mandroses i buides. Potser per aquest motiu ara que la calor ja no apreta ens ve de gust tornar a la cuina i aprofitar tot el ventall de possibilitats que les receptes fresquetes d’estiu ens ofereixen.

En aquesta ocasió us presento una amanida que he optat en servir-la en got per poder-ne contemplar els colors de les diferents capes: Amanida de salmó fumat i tomàquet amb crema d’alvocat.

amanidasalmo.jpg

Ingredients (per a 4 persones):

  • 1 o 2 alvocats (depenent de la mida)
  • 1/2 llima
  • Oli i sal
  • Fulles de julivert
  • 100 g de Salmó fumat
  • 2 tomàquets cor de bou
  • 1 bossa de barreja d’enciams
  • Caviar de truita (opcional)
  • Oli d’alfàbrega

Elaboració:

Per a la crema d’alvocats:

  1. Triturem la polpa de l’alvocat amb el suc de mitja llima, un raig d’oli verge, una mica d’aigua, julivert i sal.
  2. Un cop triturat i tinguem la textura desitjada, ho reservem en fred.

Per preparar l’amanida:

  1. Netegem i tallem a quadrets el tomàquet cor de bou (és extremadament carnós i deliciós! El seu nom és degut a la similitud en quan a la seva forma).
  2. Piquem les fulles de diferents enciams.
  3. Tallem a tiretes el salmó fumat.

Per a l’oli d’alfàbrega:

  1. Triturem amb el túrmix unes fulles d’alfàbrega fresca i oli verge.

Muntem el plat:  

  1. A la base d’un got de vidre transparent hi posem la crema d’alvocat.
  2. Damunt la barreja d’enciams picadets.
  3. Damunt el tomàquet cor de bou
  4. Damunt el salmó fumat.
  5. Ho reguem amb l’oli d’alfàbrega i uns cristalls de sal maldon.
  6. I ho coronem amb caviar de truita (o de salmó …)

De fet la podeu muntar de mil maneres diferents! Imaginació al poder!

Bon profit! 😉

Amb aquesta recepta participo al Concurs Monsalmó 🙂

19 Comments

  • Hola família, ja ho teniu tot a punt per la tornada a l’escola? Ja veig que si perquè amb aquesta amanida tan colorida i boníssima teniu forces per passar de tirada tota aquesta setmana.
    Un petó enorme. Marxem, que anem a veure l’Àlvar. Muac.

  • gemma ha dit:

    Pressentada en gots aquesta amanida queda molt vistosa, entre les capes de colors i els gustos tan diferents, és un plat de luxe d’aquells de quedar bé!

  • starbase ha dit:

    Mmmmm, una molt bona amanida per a un estiu que s’acaba i ens deixa molts somriures.

  • Anna ha dit:

    Ha de ser molt bo i a més la presentació amb got queda molt bé!

  • Quin nivell Nuni!!!

    Aquesta recepta impressionant i quina foto!

    Tot i que ara mateix jo em fotria una sopeta que per aquí fa fresqueta 😉

    M’ha agradat molt la recepta! Genial!

    Petons i a veure quan fem les olivetes 😛

  • patri ha dit:

    buahh! tinc ganes de menjar-ne una. quan quedem?

  • StHilari/Alfons ha dit:

    Quina coincidència més divertida,!!! no tan sols en la presentació en got si no també en els ingredients… el samó, els alvocats… aquesta teva ha d’estar increïble,…
    Una abraçada!!

  • fem un mos ha dit:

    El salmó fumat per mi es un dels plats que no em cansa mai i amb aquesta preparació deu d’estar deliciós, mel apunto
    Una abrasada

  • La presentació una passada. L’amanida ideal. Salut!!!!!

  • Mercè ha dit:

    Nuni, m’ha encantat la idea de presentar l’amanida en gotets!! Queda molt cuca així! I a més, no sembla tan amanida! 😉
    Petons!

  • illetapitita ha dit:

    M’he aficionat als gotets i aquesta és una molt bona idea per al pròxim!
    me l’apunto!
    Una abraçada!

  • nuni ha dit:

    Hola a tothom!!

    Moltes gràcies pels vostres comentaris!
    Les amanides presentades en gots són una xulada!!
    Ara ja tocarà començar a pensar en plats calentons amb la que està caient!

    Una abraçada!!

  • Quina pinta d’amanida!!!

  • lules ha dit:

    Quina delicia, amb la caloreta que tornna a fer amb l’estiuet de St. Martí ve de gust una amanida com aquesta, el diumenge la faig….

    • nuni ha dit:

      Hola Lules!

      Doncs amb l’estiuent de St. Martí sí que torna a venir de gust aquest amanida!
      És molt bona ja ho veuràs si la proves! La combinació de sabors és realment atractiva!

      Moltes gràcies per la teva visita i els teus comentaris!! Una abraçada!!!

  • Marina ha dit:

    Una amanida fresqueta i ben bona! Estic d’acord amb la Gemma, presentada en gots queda preciosa! Petonet i bona setmana!

    • nuni ha dit:

      Hola Marina!
      Moltes gràcies guapíssima! 😉
      La presentació d’amanides en gotets queden molt xules!

      Molts petons!!! 🙂

  • nuni ha dit:

    Amb aquesta recepta participo al Concurs Monsalmó 🙂

PASSWORD RESET

LOG IN