Bloc de receptes i cuina

Olives d’estiu!

SHARE
, / 3437 6

Res ve més de gust en plenes vacances que sentar-se a prendre un refresc ben fred i una tapeta d’olives!

Enguany us explicaré una conserva casolana d’olives que em permetrà també fer la primera contribució al HEMC #35, que enguany tracta sobre les conserves casolanes.

olives.jpg

La recepta, que és adaptada de la meva cosina Núria, és ben senzilla. Necessitem:

Ingredients:

  • Olives verdes amb pinyol en conserva (els hi retirarem el suc)
  • Bitxo vermell en conserva
  • Bitxo verd en conserva
  • Dents d’all picadetes ben menudes
  • Orenga
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. En un bol barregem tots els ingredients. Les Olives (sense el suc), el bitxo vermell i el verd tallat a rondanxes, les dents d’all picadetes, força orenga i l’oli d’oliva que les cobreixi.
  2. A continuació aboquem la barreja en un pot hermètic esterilitzat.
  3. Tot i que l’oli ens fa de conservant, nosaltres les posem a la nevera perquè estiguin ben fresquetes a l’hora de servir-les.
  4. Si les deixem uns dies macerant-se agafaran el gust de tots els ingredients, però de vegades és temptador agafar-ne abans!! Aguanteu! No caigueu en la temptació!!!
  5. L’oli de la maceració de les olives és ideal per a amanides.
  6. Proveu-ho, és molt senzill, però són boníssimes!!!

Que aprofiti!!!

hemc 35 - conservas caseras

6 Comments

  • Tres bien Nuni, tres bien!

    Les olives com han de ser? en conserva no perquè llavors ja tenen el seu suc i tal, no?

    Concretem algun dia per fer unes olivetes?

    Petons família ^^

    • nuni ha dit:

      Hola Martí!

      Ja ho he especificat millor, les olives són en conserva però els hi retirem el suc.
      Hem de quedar un dia d’aquests de vacances per fer les olivetes i el que ens vingui de gust!
      Quan el Miquel plegui de la feina i aclarim el planing de vacances que tenim, acordem un dia que et vagi bé.

      Molts petons guapíssim!

  • Estimada meva, suposo que diumenge cauran unes olivetes d’aquestes, oi????? quina xulada de conserva, ets la millor bonica Nuni. Molts petonets i fins diumenge. Per cert, hem de decidir que portem cadascú???

    • nuni ha dit:

      Hola vermellets!

      Cauran olives segur diumenge!
      De cara a diumenge, com que vem dir de no complicar-nos la vida, hem pensat que nosaltres podíem fer un plat de pasta i així també solucionem que els nens mengin el mateix que nosaltres. Si voleu podríeu portat alguna coseta d’entrants o sinò res i ja farem el pica pica abans de dinar. Com us vagi bé, guapos!

      Petons!!!!

  • gemma ha dit:

    Certament, un apertitiu d’olives és un clàssic que mai passarà de moda. I si son fetes a casa, molt millo 🙂
    Per cert, acabo d’arribar de vacances i ja m’estic morint d’enveja del vostre sopar a can Vermells… quina sort!

  • Han de ser suaus, oi? A casa meva agraden molt així. Salut!!!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PASSWORD RESET

LOG IN