Bloc de receptes i cuina

Esqueixada de bacallà (Taller de cuina per a nens i nenes al Mercat de la independència)

SHARE
, / 4283 6

Aquest divendres a la tarda el Mercat de la Independència de Terrassa, en el marc dels actes de celebració del seu centenari, ha organitzat un taller de cuina per a nens i nenes. L’empresa encarregada de conduir el taller ha estat petit Xef que resulta ser d’una antiga coneguda que fa molts anys que es dedica a l’educació en el lleure, per tant sap el que es fa!

Després de rentar-se bé les mans, com a bons cuiners, les monitores els hi han explicat el plat que elaborarien: Esqueixada de Bacallà. Però no tenien els ingredients que els hi feien falta o sigui que han fet la llista i cap a comprar!

petitxef.jpg

A diferència d’altres tallers als que hem assistit amb els nens, m’ha agradat molt que els ingredients els han anat a comprar ells mateixos, amb el cistell a la mà, passejant-se per les parades del mercat. Les paradistes els hi explicaven l’origen dels aliments que compraven, com s’elaboraven, formes de conservació… Han anat a comprar: el bacallà dessalat, els tomàquets d’amanir, els pebrots vermells i verds, cebes de Figueres, les olives negres i un oli de collita pròpia d’Ullastrell boníssim!

petitxef2.jpg

La recepta (que els hi han donat per endur-se-la) és la següent:

Ingredients:

 • Bacallà dessalat
 • Oli d’oliva verge
 • Tomàquet d’amanir
 • Pebrot vermell i verd cru
 • Ceba de Figueres
 • Olives negres

petitxef3.jpg

 1. Esmicoleu el bacallà dessalat i ratlleu mig tomàquet per sobre (o talleu-lo a dauets).
 2. Talleu a daus petits el pebrot vermell i el verd, així com la ceba.
 3. Posem els dauets per sobre el bacallà esqueixat i ho barrejem bé.
 4. Afegim les olives negres i un bon raig d’oli d’oliva.
 5. I ja està llest!

Després d’elaborar l’esqueixada se l’han pogut endur cap a casa i ens la cruspirem per sopar! Els nens han gaudit d’allò més i han après un bon grapat de coses sobre els aliments que mengem cada dia!


Posts relacionats

6 Comments

 • Olles i somriures ha dit:

  Això és una molt bona idea. Els nens quan més aviat comencin a conèixer la cuina, abans s’adonen de la importància dels plats que es preparen i de la feina que suposen. A més que gaudeixen molt més. Salut!!!!!

 • Eva ha dit:

  Segur que s’ho van passar super bé!! I això de que els nens vagin a comprar ells mateixos els ingredients és una gran idea! És que els de Terrassa… 🙂
  Petunets
  Eva.

 • Quina bona idea, i que bé que anessin a comprar. Un dels meus problemes que vaig tenir quan em vaig independitzar, fou, com es compra??? M’encanten els teus nens, Nuni! Molts petons.

 • Mercè ha dit:

  Això sí que és una bona idea per celebrar el centenari del mercat!!
  Una idea genial per ensenyar-los anar a comprar i a cuinar tot menjant sa! 😉
  Petons!

 • Lourdes ha dit:

  Aquesta esqueixada tan suculenta l’han fet els nanos?? Hummm! Què bona! Felicitats Alba i Guillem!
  Ptns.

 • nuni ha dit:

  Hola a tothom!!

  Olles, estic completament d’acord amb tu! També trobo molt important que ja des de petits els nens coneguin els aliments que consumim i en valorin les qualitats així com l’esforç de preparar-los de manera atractiva!

  Eva, ja se sap que Terrassa … BONA RAÇA!

  Vermells, i tant! Jo també em vaig haver d’espavilar quan ens vem emancipar: verdures, tipus de peix, com conservar els aliments de manera adequada… Almenys els meus fills tot això ja ho tindran après! Això si s’emancipen mai perquè segons ells viuran sempre a casa! 😉

  Mercè, jo també ho vaig trobar una gran iniciativa per part del Mercat. A part de la part més educativa s’asseguraven de tenir els pares durant dues hores comprant pel mercat! Menys jo que els anava perseguint amb la càmara! JEJE!

  Lulu! Sí sí l’esqueixada de la foto la van fer els nens i encara no l’havien acabat quan vaig fer la foto! Ens la vem menjar per sopar i realment era molt bona!

  Molts petons a tots i totes i gràcies pels vostres comentaris!!

PASSWORD RESET

LOG IN