Bloc de receptes i cuina

Taller de cuina amb en David Lienas

SHARE
, / 3549 7

Se’m fa extremadament estrany no explicar-vos cap recepta en aquest post…

Què més voldria que explicar-vos alguna de les receptes que en David ens va ensenyar aquest divendres passat al Bonpreu, però és que el laboratori en un raconet de la cuina encara no me l’han construït!!

Ara m’explicaré: El David divendres ens va oferir un divertimento gastronòmic. Ens va ensenyar totes aquelles reaccions químiques que es produeixen en els aliments, quan apliquem tècniques culinàries, com les que s’utilitzen actualment en restaurants com elBulli.

David_Lienas.jpg

Us haig de ser sincera i confessar-vos que veure la meva primera esferificació en directe va ser molt emocionant i fascinant! La química sempre m’havia agradat i aplicada a la cuina la vaig trobar molt interessant.

Com diu la Gemma, de la Cuina de casa i organitzadora del taller (gràcies Gemma!!), de cop i volta paraules com sinèresi, ph, osmosi, gluconalactat, xantana, alginat, N2O, densitat, proteïnes, solució, emulsió, viscositat, estabilitzant… van formar part del nostre argot culinari!

IMG_0195.JPG

De moment us deixo un testimoni en imatges del que vem aprendre amb en David, i començo a redactar una llista de propòsits i objectius. Properament, quan tingui les eines indicades, us passo receptes d’aires, escumes i esferificacions diverses!

IMG_0177.JPG

Propòsits:

 1. Aconseguir un sifó de mig litre amb les corresponents càrregues de gas (propera parada: dia de la mare).
 2. Buscar un raconet dels armaris de la cuina per guardar (sota pany i clau, no fos cas que un dia em trobi un nen esferificat!) un petit laboratori.
 3. Prometo intentar que la cuina (o la casa) no surti volant pels aires…

Realment el taller va ser molt interessant i completament diferent dels que havia fet fins ara! Vaig tenir la impressió d’estar fent un curs per a més professionals i rodejada de tants blocaires vaig pensar: eeeiii aquí hi ha nivell!

Moltes gràcies de nou Gemma per organitzar aquest taller i tants altres.

El proper: Taller de piruletes de xocolata al Museu de la Xocolata!!

7 Comments

 • Sara Maria ha dit:

  I jo encara amb els deures per fer…

 • Mercè ha dit:

  Apa que bé que us ho passeu…!!! 🙂
  Aquest taller en especial devia ser mooooolt interessant!!
  Petons!

 • Gemma ha dit:

  Va ser una classe ben diferent a la que ens té acostumats el David… però alhora, molt interessant i divertida 🙂
  M’encanten els tres propòsits que t’han fet, ja tinc ganes de veure les teves primeres receptes amb el sifó.
  Per cert, que jo no organitzo res, eh? Són els del Bonpreu, jo l’únic que faig és demanar que ens reservin places a tot un grup sencer i si els va bé… voilà! 😉

 • Lourdes ha dit:

  Osti! Amb tantes paraules “científiques” em perdo! No sé pas si em veuria en cor….
  Però, pel que expliques, sembla molt i molt interessant. Ja ens diràs com et va amb el sifó.
  Petons

 • nuni ha dit:

  Hola noies!

  Sara Maria, això això! A veure si fas els deures i llegim la teva crònica del taller amb les teves súper fotos!

  Mercè, sí que ens ho passem la mar de bé! I aquest taller a mi em va sorprendre molt! Sortia del que normalment estic acostumada a fer en els tallers. Ara bé de moment no he pogut practicar res del que ens va ensenyar per falta de eines!! 🙁

  Gemma, perdona per lo de organitzadora doncs, però el cert és que si mai necessito saber res sobre alguna activitat gastronòmica, sempre et vinc a veure! 😉 Gràcies de tota manera!

  Lourdes! Jo també va haver algun punt que em vaig perdre… però ja sé fer esferificacions!! O sigui que si vols podem fer una esferificació dels macarrons de la Lourdes aquesta Laboriada!!! XD

  Molts petons i gràcies per continuar visitant cals Cuinetes!

 • Hola guapa, reguapa! jo encara m’estic intentant trobar (ja que em vaig perdre) amb tant tecnicisme… vaig suspendre química (si arribo saber que em serviria per la cuina a l’igual li hagués prestat més atenció), en fi, que va ser un plaer compartir tarda amb tu.
  Escolta, la càmera nova fa mooooolt bones fotos i la fotògrafa és genial. Un petó.

  • nuni ha dit:

   Hola Txell i Kike!

   Com sempre per mi també va ser un plaer compartir una estona amb vosaltres. Ho hem de fer més sovint!
   Sí que ens vem perdre una mica en algun moment de l’explicació del David… però al que se’l veia molt interessat i seguint bé l’explicació era en Kike! És un el crack de les reaccions químiques!

   Moltes gràcies per la felicitació per les fotos de la nova càmera! La veritat és que n’estem molt contents! Quina il·lusió que te n’hagis adonat de la diferència!!

   Una abraçada guapíssims i ens veiem ben aviat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

PASSWORD RESET

LOG IN