Bloc de receptes i cuina

Fòrum Gastronòmic de Girona 2009

SHARE
, / 36881 14

forum_09.jpg

Aquest dissabte vam assitir al Fòrum Gastronòmic de Girona 2009. Ha estat una experiència estupenda! Dissabte el matí vem quedar a les escales de la catedral de Girona amb els amics de la Cuina vermella, que ens van presentar a en Massitet i la Quishomenja de Olleta de verdures, la Sara Maria de Delícies del rebost, i la Mar de Baixa gastronomia. La vem fer petar en una cafetaria del peu de les escales de la Catedral tot fent un cafè i amb el suport vital dels cors mestissos (muffins) fets per la Txell. Projectes, propòsits, il·lusions de començar projectes nous i innovadors ens empenyen a continuar aquesta aventura a la gastroesfera virtual.

IMG_8706.jpg L’arribada al Fòrum, atapeït d’estands amb productes molt interessants, feia ressonar la frase “quan ens toqui la loteria…”. D’il·lusió diuen que també es viu!

Així que ja ens teniu fent una rua de blocaires recorrent tots els racons del fòrum gastronòmic.

Us en deixem unes imatges per tal de que us en feu una idea.

IMG_8712.jpg

Tastant una amanida de Gelat de pa amb tomàquet, ceba de figueres, oli extra verge i gambes de Palamós. Curiós… molt curiós…

IMG_8718.jpg

Veient com elaboraven pa artesà i tastant-ne les diferents varietats.

IMG_8724.jpg

Exercint d’experts enòlegs en una cata de cava.

IMG_8730.jpg

Gaudint de les olors i la riquesa dels colors de les espècies i essències i d’un munt d’aliments que vem poder, veure i tastar. Així com de maquinària professional com un talla-embotits manual que funcionava amb manivela d’un disseny preciós, però no apte per a totes les butxaques (tenia un preu de 8.000 € i la versió casolana només 1.000 €… res un capritxet…!).

IMG_8720.jpg

Per acabar vem assistir a un taller sobre Fotografia gastronòmica, conduit per en Francesc Guillamet i la Maribel Ruiz de Erentxun, autors de nombroses fotografies publicades en llibres de reconeguts cuiners com Carme Ruscalleda i Ferran Adrià. I el cuiner Marc Cuspineda col·laborador d’elBulli i persona encarregada dels treballs d’estilisme fotogràfic a les nombroses publicacions i col·laboracions de Ferran Adrià i elBulli.

IMG_8748.jpg

Ens van ensenyar les diferents tècniques que utilitzen per a fotografiar aliments i tècniques d’elaboració, així com també van fer una repassada per les diferents publicacions que han fet sobre els plats de elBulli. Les fotografies realment són molt bones però acabes arribant a la conclusió, que amb un bon equip fotogràfic, un bon estudi i un bon cuiner, es poden fer autèntiques virgueries…

Nosaltres en acabar aquest taller vem marxar perquè, a part del Fòrum, era Carnestoltes i uns nens amb ànsia de sortir a la rua ens esperaven 100 quilòmetres enllà.

Va ser una jornada inoblidable, on vem conèixer gent que val molt la pena i amb qui esperem continuar veient i amb els que junts, segur que podem fer grans coses!


Posts relacionats

14 Comments

PASSWORD RESET

LOG IN