Bloc de receptes i cuina

Melmelada de taronja (o de maduixa, o de pera…)

SHARE
, / 6200 16

Aquest cap de setmana hem estat a la Vall d’en Bas a casa dels nostres cosins: la Núria, el Joan i els seus 4 petits. Viuen en una casa preciosa que han aixecat amb esforç i constància, situada al bellmig del bosc.

Vem arribar-hi per dinar i vem acabar marxant a quarts d’una de la matinada. La companyia era tan grata i els nens s’ho van passar tan bé, que ens van passar les hores volant!

Com sempre ens acostuma a passar, les millors converses es donen asseguts al voltant d’una taula. Després d’un bon plat d’arròs a la cassola, vem petar la xerrada estona i estona, buidant una ampolla de ratafia casolana, feta per ells (per cert boníssima!) i una cafetera de cafè acabat de fer.

La Núria ens va regalar un pot de melmelada de taronja i la recepta per fer-la. Així que jo també vull compartir amb vosaltres aquest petit tresor!

IMG_8394.JPG

Ingredients (literal):

  • Taronges
  • Sucre
  • Aigua
  1. Per fer la melmelada hem de tallar les taronges a trocets petits. Tallem només els dos culs de la taronja i els retirem, perquè no hi quedi tanta pela.
  2. Les posem en una cassola gran i hi afegim la meitat del pes de la fruita en sucre. Ho posem a coure una hora més o menys. S’ha de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.
  3. Després passem el minipimer però sense que quedi molt triturat, dependrà del gust de cadascú, però a mi m’agrada que s’hi trobin trossets de fruita.
  4. Segurament quedarà força espessa llavors hi anem tirant miques d’aigua fins que trobem la textura que ens agradi. La fem bullir una mica més i ja estarà. Cal tenir en compte que quan es refredi s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta.
  5. Finalment omplim els pots (jo els esterilitzo abans bullint-los una estona) i els fas coure al bany maria uns 15 minuts per fer el buit i llestos.

Aquesta recepta ens serveix per a qualsevol recepta de melmelada. Només cal recordar afegir el suc d’una llimona per cada quilo de fruita en les altres, en la de taronja no cal.

D’aigua només cal afegir-ne en la de taronja que és la que queda més espessa, i de vegades també a la de mores.

Voilà! Una magnífica melmelada casolana! Moltes gràcies Núria!!

16 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

PASSWORD RESET

LOG IN