Bloc de receptes i cuina

Mossegades de merenga

SHARE
, / 4169 9

Benvinguts i benvingudes de nou a Cuinetes després del necessari espai de recuperació dietètica després de les festes! I quina recepta cuinarem? Una recepta súper calòrica no apte per diabètics!! Merengaaa!!!

No us passa que hi ha olors, gustos, músiques… que et traslladen a una altra època? Doncs a mi la merenga em transporta a un petit poble aragonès en el que hi vivia una de les meves àvies i on hi estiuejàvem sovint de petita. Recordo els aparadors d’una pastisseria atapaïts de muntanyes blanques de merenga, dolç i deliciós. Jo estava ben orgullosa que als meus 7 anyets em deixessin creuar el carrer i anar a comprar una enorme merenga per a mi soleta! Quins records…

La part pràctica d’aquesta recepta és que, al haver fet la crema catalana que vaig utilitzar pel Tortell de Reis em van sobrar totes les clares. I com que no llencem res, aquí va la merenga!

La recepta la vaig treure de La cuina de casa un blog de postres casolanes per a ocasions especials que he descobert recentment, i que val molt i molt la pena!

IMG_8308.JPG

Ingredients:

  • 150 g de clares d’ou
  • 300 g de sucre
  • 1/2 llimona
  1. Deixar les clares a temperatura ambient durant una estona i colar-les per treure les impureses.
  2. Fregar un recipient amb la llimona i muntar-hi les clares a punt de neu. Jo a casa vaig utilitzar el robot de cuina.
  3. Afegir el sucre i batre una estona més.
  4. Amb l’ajut d’una màniga pastissera, repartir sobre paper de forn unes muntanyetes de merengue d’uns 2,5cm de diàmetre.
  5. Coure-les a 90º en el forn encès a d’alt i a baix i amb l’opció d’aire fins que estiguin ben seques.
  6. Deixar refredar i guardar-les en un recipient hermètic fins el moment de servir.
  7. A casa en vem farcir de petitones amb melmelada de maduixa. i d’altres més grans els hi vem tirar fideus de sucre de colors, abans d’enfornar-los.

IMG_8311.JPG

Un caprici… 😉

9 Comments

  • Gemma ha dit:

    Je je je… amb les clares que em sobren d’altres receptes quasi sempre acabo fent merengues… són bones, oi?
    Si algun cop no pots gastar les clares de seguida, es poden congelar perfectament i després queden igual de bones (i munten a punt de neu igual de bé). Jo les congelo d’una en una, així si fas una recepta que només necessita una o dues clares, les tens a punt al congelador 😉

  • Ei, Nuni!!! quina bona idea, i és que la merenga és tan bona!
    Petons bonica.

  • Adrià ha dit:

    Dono fer que estaven bonissimes!
    Continuo dient que aquestes merengues no tenen res que embejar a cualsevol feta en una pastisseria, que si m’aguessin dit que les avies comprat en un forn m’ho agues cregut! 😀

  • nuni ha dit:

    Hola Gemma! Gràcies per la informació! Ja saps que la recepta és teva, va ser un bon descobriment el teu blog! I per cert, fas unes fotos espectaculars!

    Hola Txell i Kike! La veritat és que són extremadament dolces però són tant bones…

    Hola Adri! Moltes gràcies, què faria sense les teves magnífiques crítiques gastronòmiques!

    Gràcies a tots per passejar-vos per Cuinetes!

  • Miquel Labòria ha dit:

    Haig de dir que estaven deliciosos!

    La veritat és que com que en vas fer molts i els vas guardar en un Tupper, han sigut un bon pica pica per entre hores…

  • Mercè ha dit:

    Hola Nuni!! T’acabo de descobrir a través del blog de la Cuina Vermella. Felicitats pel blog! A mi les merengues no m’entusiasmen, però és una idea genial per aprofitar les clares de la nevera, oi?

    • nuni ha dit:

      Hola Mercè! Jo també acabo de descobrir el teu blog Cuina per a llaminers! És molt xulo, ets una artista! Jo també fa relativament poc (uns 4 o 5 mesos) que vaig començar el blog i la veritat és que n’estic molt contenta. Tant personalment com pel fet d’anar coneixent a persones amb les mateixes afinitats i interessos!
      Moltes gràcies per la visita i fins ben aviat!

  • ahir vam fer merenga, ens vas inspirar!

  • […] Com cada vegada que fem crema catalana, em van sobrar un munt de clares. I normalment n’acabem fent merenga. […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

PASSWORD RESET

LOG IN