Hi ha plats que duren pocs minuts quan els serveixo a taula… aquest n’és un!
O sigui que dissabte el matí, agafo el carro i cap al mercat hi falta gent! Després de fer una bona cua a la peixateria vaig carregar amb tota mena de closques: escopinyes, cloïsses, musclos i navalles. Les navalles van servir per fer l’aperitiu. Les vem fer a la planxa amb all i julivert picat. La resta de closques van servir per fer el plat que us explicaré avui.
Ingredients:
- Closques (musclos, cloïsses, escopinyes, tallarines…).
- 1 ceba tendra.
- 1 pebrot verd.
- 1 dent d’all.
- 200 gr. tomàquet natural ratllat.
- Oli.
- Vi blanc.
- Llorer, pebre vermell, pebre negre, sal, sucre, julivert.
- Fregim en un raig d’oli, aromatitzat amb una fulla de llorer, una ceba tendra gran i un pebrot verd picadets.
- Quan està enrossit afegim una dent d’all trinxada i una mica de pebre vermell mòlt.
- Afegim mig got de vi blanc.
- Quan el vi s’ha evaporat afegim el tomàquet ratllat, sal, pebre negre i una culleradeta de sucre.
- Quan el tomàquet està cuit i ja ha reduït, afegim les closques a la cassola, remenem i tapem.
- Quan les closques ja s’han obert, espolvorejem amb julivert picat pel damunt i ja ho podem servir.
Nuni, que bona la closca, i el teu platillo excel·lent per fer el vermouth, acompanyat d’un martini blanc i unes patates de xurrero!! fantàstic.