Bloc de receptes i cuina

Lluç amb espinacs i tomàquets confitats

SHARE
, / 2260 2

Aquesta recepta, a part de ser sanííííssiiima, és molt bona, lleugera i un festival de colors.

També la podríem cuinar amb altres peixos com salmó o llenguado.

IMG_7330.JPG

Ingredients:

  • Suprema de lluç (o de salmó, o…)
  • Espinacs frescos
  • Tomàquet madur
  • Fumet de peix
  • Nata
  • Vi blanc
  • Ceba tendra
  • Oli d’oliva, sal, pebre i sucre

Per fer els tomàquets confitats:

  1. Preparem els tomàquets per escaldar-los fent-li’s un tall finet en creu a la base i escapçant-los.
  2. Els escaldem uns segons, els retirem i els deixem refredar.
  3. Els pelem, els partim per la meitat i els buidem.
  4. Els col·loquem cap per vall en una safata del forn (com si fossin iglús).
  5. Els salpebrem, els ensucrem i els reguem amb un rajolí d’oli.
  6. Els enfornem a 180º.

Mentre es fan els tomàquets…

  1. Tallem ceba tendra fineta i la sofregim amb una mica de sal (ens interessa que deixi anar l’aigua d’entrada).
  2. Afegim el vi blanc i sense remenar esperem a que evapori tot l’alcohol.
  3. Remenem i afegim una mica de nata i ho deixem reduir.
  4. Tirem el fumet i ho deixem coure tot plegat uns minuts.
  5. Fora del foc, afegim les supremes de lluç i les fulles d’espinacs per damunt.
  6. Filmem la paella i la tornem al foc (això en cas d’utilitzar vitroceràmica, en cas de fogons de gas no ho filmeu!! Tapeu-ho amb una tapadora i avall!). Filmant la paella ens permet coure els espinacs al vapor.
  7. Ho deixem coure uns minuts. Quan els espinacs s’han cuit el peix ja està llest.
  8. Ho servim i afegim al plat els tomàquets que haurem confitat al forn.
  9. Ho amanim amb oli verge, sal maldon i pebre.

Que aprofiti!

2 Comments

  • Hola famíla! quin bloc més xulo que teniu, ens encanta com ho feu, les receptes, com les expliqueu, les vostres sortides i tot el que feu!!
    sí senyors! molt bona feina i quin peixet més saludable (li diré a en Kike que me’l faci!).
    petons

  • nuni ha dit:

    Hola Txell i Kike!
    Quina alegria llegir-vos per aquí!
    Fa relativament poc que tinc el bloc i sempre que puc intento tenir-lo actualitzat. Em vaig animar a fer-lo després de seguir el de l’Iris de Cocere i el vostre mateix.
    Espero que et recuperis ben aviat i que el Kike et continuï cuidant així de bé!
    Petons i moltes gràcies per passejar-vos entre aquestes pàgines.
    Fins ben aviat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PASSWORD RESET

LOG IN