Bloc de receptes i cuina

Mandonguilles amb sípia

SHARE
, / 5798 0

Aquest cap de setmana he gaudit de la cuina com feia setmanes no podia fer. O sigui que a part de la súper escudella, diumenge vaig fer un plat que agrada a tots, tant a nens com a grans: Mandonguilles amb sípia.

IMG_7185.JPG

Ingredients:

  • 16 mandonguilles
  • 2 sípies mitjanes brutes
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 o 2 cebes tendres
  • 1 gra d’all
  • 1 copa de conyac
  • 1 got de fumet (el farem bullint espines de peix, porro, ceba i pastanaga)
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre
Per la picada:
  • Pa sec
  • 1 dent d’all
  • ametlles, avellanes i pinyons
  • julivert

La picada la deixatarem amb una mica de fumet.

  1. Comprem les sípies brutes i demanem a la peixateria que ens les netegin però que ens reservin “la salsa”.
  2. Piquem la ceba tendra i l’all.
  3. Tallem les sípies ja netes a daus regulars i n’escaldem els trossos en un caçó amb aigua salada bullint durant 10 segons i la retirem. Això ens permetrà que la sípia deixi anar l’aigua i durant la cocció en la cassola no en deixarà anar.
  4. Ratllem els tomàquets.
  5. Enfarinem les mandonguilles, les fregim i les reservem.
  6. En una cassola baixa, amb un raig d’oli calent, enrossim la ceba i l’all.
  7. Quan comenci a agafar color afegim la sípia.
  8. Passats uns minuts, hi afegim el tomàquet.
  9. Coem el sofregit fins que quedi caramel·litzat.
  10. Afegim les mandonguilles i la copeta de conyac. Ho reduirem fins que s’evapori l’alcohol.
  11. Dissolem les bosses de “la salsa” de les sípies en un got de fumet, i l’aboquem a la cassola.
  12. Ho coem tot plegat durant uns 15 minuts a foc mitjà.
  13. Als últims minuts de cocció hi afegirem la picada. Ho deixem coure un parell de minuts més i llest!

Com passa amb els guisats són més gustosos preparats amb anterioritat.

Nosaltres ens les hem menjat acompanyades de dauets de patates fregides… boníssim!




Posts relacionats

PASSWORD RESET

LOG IN