Un cop ja tenim els nens sopats i van cap a dormir, de tant en tant, ens concedim el petit plaer de compartir un caprici culinari en parella. Avui ha tocat un provolone amb tomàquets assecats amb oli i nous. La recepta, ben senzilla: combinar els ingredients i posar-ho a gratinar fins que es fon el formatge.
En aquest cas però, el ingredients són de luxe!
La Júlia, la meva cunyada, ens va portar uns productes de la Toscana, on va passar les vacances d’estiu. Un pot de pomodori secchi in olio di oliva i una barreja d’espècies per pasta.
El provolone el vaig comprar a la botiga especialitzada en cuina italiana LA CASTAFIORE del carrer Aribau 58, de Barcelona, us recomano que us hi passejeu un dia, val la pena.
Ingredients:
- Formatge provolone
- Tomàquets assecats en oli d’oliva
- Nous
- Orenga
- Per amanir-ho: un rajolí d’oli d’oliva verge i sal maldon
- Per acompanyar: bastonets de pa, torradetes, …
Elaboració:
- En un plat apte pel forn, poseu el provolone fent de base i l’espolvorejem amb orenga (o alfàbrega, o el que us hi agradi més).
- Sobre poseu-hi els tomàquets tallats a trocets i les nous trencades.
- Ho posem a gratinar fins que es fongui el formatge i s’enrosseixi.
- Fora del forn el podem amanir amb oli d’oliva verge i sal Maldon.
- Bastonets per acompanyar-ho, bon profit i bon plaer!
Ostres, m’apunto la botiga i la recepta. M’heu obert la gana!!!
Hola Iris!
Ja veuràs que la botiga t’encantarà, també tenen embotits, pasta fresca, vins, licors, formatges, postres,… vaja un palauet pel sibarita!
Fins aviat!
…veus com si que el mirooo! 😉
Doncs sempre és bo descobrir que un regal fet ha estat ben aprofitat!
Suposo que compartir aquests moments és un dels secrets d’arribar als 10 anys (i els que vinguin!), oi?
Doncs a seguir disfrutant!
…ah, i recolzo totalment la recomanació de La Castafiore; de barat no ho és gens, però tot està mmmmmmmmmm… deliciós!
Quina il·lusió trobar-te per aquí!
I tant que aprofitem el vostre regal! I el racionem perquè duri!
Moltes gràcies per passejar-te per aquestes pàgines!
Mlts ptns! :-*
un altre cop la maleïda hora, i jo mirant aquesta delicia. A més a més La Castafiore la tinc al costat mateix, caure a la tentació?
Ei i gracies per posar el meu link, ja se sap de cuinar i cosir només s’ha de començar… i ja no ho pots deixar
Hola emma!
Que bé que tinguis tan a prop la Castafiore! Aquesta zona, pels voltants de la Plaça Letamendi, m’encanta per la quantitat de botiguetes i restaurants que podem trobar.
Ets una privilegiada de tenir-ho tant a prop!
Molts petons!