Bloc de receptes i cuina

Croquetes casolanes! (Pont gastronòmic)

SHARE
, / 6872 1

Aquest pont llaaaarg ha anat molt bé per descansar i trencar una miqueta el ritme trepidant de la tornada a la realitat després de les vacances. De fet no hem marxat enlloc. Ens hem quedat a casa per preparar tot l’operatiu tornada a l’escola! Folrar llibres, fer etiquetes, acabar de comprar el material escolar, marcar la roba … els que teniu canalla ja sabeu de què us parlo oi?

A part d’aquesta feinada també hem tingut amics i família a dinar, cosa que m’ha permès poder experimentar amb les receptes que hi ha en el llibre “La cuina que no amoïna” de la Mireia Carbó. Una delícia… però anem a pams que això ja us ho explicaré més endavant.

Per començar vem fer un bon “vermut” (un aperitiu)!

IMG_6657.JPG

Croquetes casolanes, unes patates xips, seitó en vinagre amanit amb oli d’all i julivert, uns llagostins cuits i unes escopines fresques a la planxa. Acompanyat d’un vermut negre amb llimona i oliveta.

Us adjunto la recepta de les croquetes casolanes.

Croquetes casolanes:

  • Pollastre (a l’ast, o del bullit del caldo, …).
  • 150 g de farina
  • 75 g de mantega
  • 600 ml de llet
  • 1 ceba petita
  • oli d’oliva
  • una punteta de sal (si cal)
  • Jo hi afegeixo un mica de nou moscada (opcional!)

Per l’arrebossat:

  • Farina
  • Ou
  • Pa ratllat
  1. Peleu i piqueu la ceba ben petita.
  2. Per fer les coquetes vaig aprofitar mig pollastre a l’ast que ens havia sobrat del dinar del dia anterior. El vaig desossar, esmicolar i el vaig passar pel robot de cuina per fer-lo xicarró.
  3. En una cassola, amb un rajolí d’oli d’oliva, fregiu la ceba, a foc suau, procurant que quedi ben cuita i no agafi massa color.
  4. Afegiu-hi la mantega i, quan s’hagi fos, agregueu-hi el pollastre esmicolat.
  5. Incorporeu-hi la farina d’un sol cop i remeneu-ho.
  6. Aboqueu-hi la llet freda o natural, a poc a poc i sense parar de remanar amb un batedor de mà. Comproveu-ne el punt de sal i poseu-hi un xic de nou moscada (si us hi agrada).
  7. Coeu-ho uns 5 minuts més , tot remenant.
  8. Deixeu refredar la pasta de les croquetes en una safata.
  9. Quan la pasta sigui ben freda, doneu forma a les croquetes i passeu-les per farina, ou i pa ratllat, en aquest ordre.
  10. Fregiu-les en abundant oli d’oliva calent.

I… voilà!!! Unes magnífiques croquetes casolanes! Se’n lleparan els dits!


Posts relacionats

One Comment

  • HEIHOOOOO!

    I tant que se de que parles quan expliques això de forrar llibres, …. buf!

    Les croquetes pinten bé, i si poses uns troocets de pernil… mmmmghhhh!!

    🙂 petoncitos tita 😀

PASSWORD RESET

LOG IN