Bloc de receptes i cuina

Descoberta a Besalú I

SHARE
, / 2884 3

Fa pocs dies, aprofitant les acaballes de les nostres vacances, vem decidir anar d’excursió a Besalú. Hi havia anat de petita i recordava sobretot l’emblemàtic pont romànic, o el “Pont dels Jueus” com ens narra en Martí Gironell en el seu llibre. A part de gaudir del paisatge encisador i de perdre’ns pels carrers de la vila, vem fer un parell de descobriments que val la pena de mencionar.

Seguint el camí entrant pel pont, podem trobar un munt de botiguetes artesanes. Una ens va encisar, es diu 10 del pont i venien mels, confitures, pastes de te, tes, herbes remeieres i caramels. Només entrar-hi t’envolta un mantell d’olors que et va perseguint per la botiga que, per cert, està molt ben decorada.

Ens vem quedar: Te verd amb gerds, maduixes, grosella i panses. Te negre amb préssec. Te negre amb espècies de l’Índia. Cafè amb ginseng. Sucre de llimona. Mel de farigola (va molt bé pels refredats). Melmelada de maduixa sense sucre… entre d’altres!

També disposen d’un espai de degustació on prendre’t una bona de tassa de xocolata, o una delicada infusió.

L’adreça de 10 del Pont és c/ pont vell, 10. Besalú. 972591102.

Val la pena!

IMG_6342.JPG IMG_6165.JPG IMG_6164.JPG

3 Comments

 • Carme Labòria ha dit:

  Hola de nou pingüina,
  Com que també puc opinar d’aquests fantàstics tes, per que una d’aquestes bossetes tant maques va anar a parar a les meves mans 🙂 i perquè em considero prou experta com a consumidora habitual de tes, vull dir-vos:
  – val la pena anar a visitar el poble de Besalú aquells que no el conegeu. És una meravellosa joia del nostre país.
  – els tes de la botiga són boníssims, amb una presentació exquisida i unes culleretes de sucre també molt bones.
  Apa, petonets. Carmeta.

 • CUINETES-CARME ha dit:

  Hola noia,
  He fet un cop d’ull al teu fantàstic bloc, he vist que compres totes les botifarres de Catalunya, així que jo et recomano una també.
  El meu marit és la tercera generació de cansalader que elaboren botifarres i d’altres embotits casolans catalans, així doncs si algun dia visites Vilanova i la Geltrú al Mercat hi trobaràs “Cal Terès”, que de ben segur t’agradaran.
  No és perquè el meu marit les faci, ho diu tothom i també venen de lluny a comprar.
  No se si coneixes els Espigalls, doncs a casa seva van fer botifarra d’espigalls i fins i tot van ser noticia, són pioners.
  Vinga una abraçada!

  • nuni ha dit:

   Hola Carme!!

   Moltes gràcies! Me n’alegro que t’agradi el blog!
   Ostres està molt bé això que m’expliques del teu marit! Quina sort que tens!! No dubtis que farem una escapada i provarem les vostres botifarres! A la parada hi trobarem el teu marit? O en subministreu d’embotits la parada? Ho dic per presentar-nos i fer-ne un post!
   Moltes gràcies per la teva visita i fins ben aviat!!! Petons!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

PASSWORD RESET

LOG IN