Bloc de receptes i cuina

, / 2090 0

Musclos en escabetx suau

Un clàssic dels aperitius d'estiu, que fets a casa són radicalment diferents! Proveu-ho, us encantaran.
SHARE
Un bon aperitiu per aquest estiu!

Musclos en esbabetx suau

Els musclos formen part del meu rànking d’aliments dels quals em podria alimentar exclusivament tota la vida. Li fan companyia la gamba vermella de Palamós, el pernil ibèric, les albergínies i les cireres. M’encanten, especialment els musclos de roca del Delta de l’Ebre. Ara n’és temporada i estan fantàstics!

Els musclos de roca del Delta de l'Ebre
Entre juny i juliol n'és temporada. Els trobareu en el seu millor moment, plens i saborosos!

Musclos de roca del Delta de l’Ebre

Aquests musclos es beneficien de la depuració i riquesa biològica de les aigües del Delta de l’Ebre, unes condicions que el fan únic. Arriben a la seva mida òptima cap al juny o juliol. Destaquen per l’exquisidesa de la seva carn, de consistència dura. La seva zona de cria se centra a la badia del Fangar, a l’Ampolla, i al port natural dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita. En els inicis de la seva comercialització, als anys 40, es recollien de les roques, però actualment es crien en vivers artificials (muscleres) a les costes del Delta.

Són un aliment excel·lent. Una molt bona font de proteïnes d’elevada qualitat i un dels aliments més rics en ferro de fàcil absorció. Juntament amb el seu baix contingut en greixos, són un bon aliat per controlar el pes amb una alimentació sana i variada.  Bona font també de vitamines i minerals com el iode.

Musclos en escabetx suau

Musclos en esbabetx suau

Avui us porto uns musclos en escabetx deliciosos! Ho sé, en el blog ja us n’havia penjat dues receptes diferents de musclos en escabetx… i ara anem per la tercera! Però totes tres són diferents i delicioses. Podeu trobar al blog els musclos en escabetx, els musclos en escabetx de cítrics i ara els musclos en escabetx suau. Trieu, al vostre gust!

Aquesta recepta la vaig veure a Mercats de Barcelona arrel d’un curs que van fer al Mercat l’Estrella sobre la cuina dels musclos, dins el cicle “Tu fas Food” (un taller al que no vaig poder-hi anar i m’hagués encantat!). Feu una ullada a la programació de cursos que fan que és molt interessant!

INGREDIENTS

  • 1 quilo i mig de musclos (els meus de roca del Delta de l’Ebre)
  • 1 got de vi blanc
  • 200 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1/2 ceba de ceba de figueres a brunoise
  • 12 grans de pebre (en el meu cas pebres variats: negre, blanc, rosa, de jamaica…)
  • 3 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • 2 grans d’all
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç de la Vera
  • 100 ml de vinagre de Xerès (el meu un Paula Coll espectacular!)

ELABORACIÓ

  1. Netegem els musclos.
  2. En una olla posem la copa de vi blanc, dues fulles de llorer i els musclos. Tapem i els coem a foc fort fins que s’obrin (un parell de minuts aproximadament).
  3. Colem el brou que s’ha fet i el reservem. Deixem refredar els musclos i traiem la carn de les closques. Reservem.
  4. Per fer l’escabetx, posem un cassó, a foc suau, amb l’oli, el pebre en gra, la ceba de figueres a brunoise (tallada a dauets petits), els grans d’all (amb pell), el llorer i la branqueta de farigola. Ho deixem coure uns 10 minuts i ho apartem del foc. Llavors afegim el pebre vermell i remenem per, tot seguit, afegir el vinagre de Xerès i una mica de brou dels musclos que havíem reservat.
  5.  Tornem aquesta mescla al foc fins que arrenqui el bull 1 minut. Opcionalment el podem colar (jo no ho vaig fer).
  6. Afegim els musclos al escabetx i els deixem, de 6 a 12 hores, a la nevera fins que quedin ben marinats.
  7. Servim a temperatura ambient en llaunetes o platets amb escuradents.

FONT: Gastroteca.cat i Mercats de Barcelona

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN