Bloc de receptes i cuina

, / 3654 1

Gotets de crema catalana amb pa de pessic de xocolata i mini dino (l’Èric fa 5 anys!)

Un dels dolços que vem preparar per la festa temàtica de Dinosaures del 5è. aniversari de l'Èric!
SHARE

Fa unes setmanes el petit de la casa, l’Èric, va fer 5 anyets! Un any important on de nou “les primeres vegades” són protagonistes. Vaja, que ha fet una feinada de por! Ha començat a aprendre a nedar, a jugar en equip (a esports o a la wii), a cuinar, a escriure, a llegir, a fer cas (de tant en tant), a parlar anglès o francés (o això creu quan parla amb la seva germana)… I malgrat s’està fent tot un homenet continua estant en aquesta època fantàstica i innocent on no costa fer-li creure en els dinosaures, en el tió de Nadal (amb el que aquest Nadal ha mantingut unes converses fantàstiques), o amb el ratoncito Pérez a qui espera amb candaletes darrera la seva porta (i encara no se li mou cap dent…).

El temps córrer… què us haig d’explicar! I per això és important viure, capturar, retenir i recordar tots aquests moments únics i irrepetibles! L’Èric és dolç, rialler i molt llest! I en definitiva és el que totes les mares i pares desitgen pels seus fills, un nen feliç.

Festa5Eric-15

Com cada any vem preparar una festa per celebrar-ho amb la família. Enguany però la vem fer temàtica, una festa de dinosaures! De fet, tot va començar amb un whatsapp… us ho explicava així a Facebook.

A 48 hores de la festa d’aniversari de l’Èric… començo a preparar el terreny de la festa “temàtica” que tindrà.

Jo: Èric, no t’ho creuràs! Però un Dinosaure m’ha enviat un whatsapp i m’ha dit que vindrà a la teva festa amb una colla d’amics!!
Èric: En serio?? I com ho farem?? No hi cabran a casa!! Que són molt grans!
Jo: Home, ja buscarem la manera d’encongir-los… o algo…
Èric: Trobo tan fort que els dinosaures tinguin mòbil!!! xDDD

Lo sorprenent per ell no va ser que jo parli amb dinosaures, sinó que aquests tinguin mòbil!!!! Visca la innocència!!

Així que vem preparar un berenar rodejats de dinosaures (i no parlo dels avis sinó dels de joguina). Ungles de dinosaures (snacks de patates 3D), gotets de lava (gelatina de maduixa), gotets juràssics, secció alimentació de dinos omnívors (cireres, maduixes, formatges, …), secció de dinos carnívors (trenes de pernil dolç, pernil salat, fuet), self-service de xuxes, barra-lliure de cacaolats, sucs i aigües…

Unes de les postres que vam preparar van ser uns gotets amb crema catalana, pa de pessic de xocolata i una mini galeta de dino que van agradar molt a petits i grans!

La recepta: Gotets de crema catalana amb pa de pessic de xocolata i mini dino

Gotets de crema catalana amb pa de pessic de xocolata i galeta m

Pel pa de pessic de xocolata (Biscuit Dan Lepard)…
FONT: El Cullerot Festuc

INGREDIENTS

  • 50 g de Maizena
  • 3 cullerades cacao pur
  • 100 g de sucre morè
  • 225 ml d’aigua freda
  • 75 g de mantega
  • 75 ml d’oli girasol
  • 125 g de xocolata cobertura
  • 2 ous
  • 125 g de sucre
  • 125 g de farina
  • 1 sobre llevat
  • vainilla líquida

ELABORACIÓ 

  1. Preescalfar el forn a 180ºC.
  2. Posar en un cassó el cacao i els dos tipus de sucre. Barrejar bé i afegir l’aigua.
  3. Posar el cassó al foc sense deixar de remenar fins obtenir una crema homogènia.
  4. Fora del foc, incorporar la mantega i la xocolata i barrejar fins que s’hagin desfet completament.
  5. Incorporar l’oli i la vainilla i mesclar.
  6. Anar incorporant els ous d’un en un mentre anem batent amb unes barilles.
  7. Tamissar la farina i el llevat dins el bol i incorporar-ho a la mescla amb delicadesa.
  8. Abocar en un motlle rodó* de 22 cm prèviament engreixat.
  9. Coure durant 35-40 minuts i deixar refredar.

*Nota: Com que el objectiu meu era trencar-lo a bocinets per posar sobre dels gotets, en comptes d’un motlle gran ho faig fer en cassoletes de paper de magdalena.

gotets_dino2

Per a la crema catalana

INGREDIENTS

  • 1 l de llet
  • 200 g de sucre
  • 8 rovells d’ou
  • 1 branca de canyella
  • 1 pell de llimona
  • 40 g de farina de blat de moro (Maizena) o midó.

També necessitarem per acabar: Galetes mini dinosaurios.

ELABORACIÓ

  1. Barregem, en un bol, els rovells d’ou amb la farina de blat de moro (Maizena) i un rajolí de llet.
  2. En un cassó escalfem la resta de llet amb el sucre, la pell de llimona i la branca de canyella (per aromatitzar la llet també podríem utilitzar pell de taronja, o vainilla…).
  3. Quan la llet trenqui el bull l’apartem del foc i la deixem refredar uns minuts, infusionant-se així la pell de llimona i la canyella.
  4. Un cop tèbia l’afegim en el bol amb la mescla de rovells i farina de blat de moro, remenant sense parar amb unes varetes.
  5. Colem la barreja pel colador xinès (o un de fi), dins del cassó on courem la crema, a foc mitjà, fins que bulli, remenant sense parar.
  6. Veurem que es va espessint mica en mica fins que arrenca el bull, moment en que l’apartarem del foc.
  7. La servim en gotets petits i la deixarem entebiar. Després cap a la nevera!

El muntatge…

Treiem els gotets de crema catalana de la nevera i hi esmiculem damunt de cadascun un grapadet de pa de pessic de xocolata. Per acabar ho coronem amb una galeta mini de dino. I ja tenim unes postres juràssiques a punt de servir! La combinació crema i xocolata no és cap innovació i mai falla! I la galeta li dóna la temàtica de la festa i el toc cruixent.

l'Èric bufant les espelmes del seu pastís. Ens va demanar un p

Per acabar no podia faltar-hi el pastís i bufar l’espelma dels 5 anyets. Ell mateix em va demanar que volia un pastís de nata amb maduixes així que vaig preparar una genovesa amb chantilly i fruits vermells. I a l’hora de marxar l’Èric va regalar als convidats unes galetes de mantega decorades amb paper de sucre de la Peppa Pig (sèrie que li encanta!)! La idea me la va donar l’Eva del Cullerot Festuc així que vaig aprofitar per fer-ne comanda (que poc ens costa animar-nos!)! Em va sorprendre lo fàcil que és de fer (es retalla el paper de sucre i s’enganxa amb mantega fosa) i lo bé que queden!

Una altra festa superada! S’ho van passar molt bé i van arrasar amb tot (bona senyal!). I ara a gaudir de les vacances en família i a veure’ls continuar creixent. Bon estiu colla!

One Comment

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN