Bloc de receptes i cuina

, / 6919 13

Amanida de tardor amb foie escabetxat

Fotografies i recepta elaborada per a Badia Vinagres publicada al Magazine Favuzzi (Canadà)
SHARE

La recepta que us porto avui és un encàrrec que em va fer Badia Vinagres per a un magazine Canadenc, per tant podeu entendre que em faci molta il·lusió presentar-vos-la aquí, al blog a través del qual ens vem conèixer. Fa temps que ens coneixem amb la marca i un any enrere li vem dedicar un rebost gourmet, on vaig preparar aquests musclos en escabetx amb el seu vinagre de Cabernet Sauvignion. També aquest mateix estiu em vaig dedicar a fer seitons en vinagre amb diferents varietats, chardonnay i vermut, que van resultar extraordinaris.

En aquesta ocasió em van demanar que dissenyés i fotografiés una recepta d’una amanida, tenint en compte els gustos, preferències i productes de la gastronomia canadenca, amb alguna vinagreta feta amb les varietats de vinagres Riesling o l’agredolç de Merlot. Tinc la sort de conèixer-los tots dos i de seguida vaig pensar en una amanida amb productes típicament de la tardor (figues, raïm, magrana…), però al pensar en el Riesling constantment em venia a la ment el foie, crec que mariden fantàsticament. Per tant vaig optar per fer dues elaboracions per tal d’obtenir una amanida ben complerta en la que podria utilitzar les dues varietats diferents que em demanaven: una amanida de tardor amb foie escabetxat. El riesling per escabetxar el foie i l’agredolç de merlot per fer una vinagreta de magrana.

Recepta: Amanida de tardor amb foie escabetxat

Aquesta amanida consta de dues elaboracions. Prèviament hem de preparar el foie escabetxat amb vinagre Badia riesling que haurà de reposar a la nevera durant 24 hores abans de ser utilitzat.

Badia_Gardeny

ELABORACIÓ DEL FOIE ESCABETXAT

INGREDIENTS

  • 1 fetge fresc d’ànec
  • 200 ml de vinagre Badia riesling
  • 2 grans d’all
  • 75 ml d’oli
  • 400 ml d’aigua mineral
  • Una branca de romaní
  • 200 ml de vi blanc
  • Sal i grans de pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Escalfem l’aigua, el vi blanc i el vinagre Badia riesling en un cassó.
  2. En una cassola posem l’oli i hi daurem els grans d’all sencers per tal d’aromatitzar-lo. Després hi afegim la branca de romaní i els grans de pebre. Hi posem el fetge fresc d’ànec i el fregim fins que agafi un color torradet.
  3. El salem, i el cobrim amb els líquids que havíem posat a escalfar. Deixem que torni a bullir i el coem durant 5 minuts.
  4. Apaguem el foc i esperem que refredi. Una vegada fred el deixem macerar en l’escabetx d’un dia per l’altre a la nevera (procurem posar-lo en un recipient on el fetge quedi ben cobert per l’escabetx). Passades 24 hores, traiem el foie de l’escabetx i el reservem.
  5. Per la salsa d’escabetx de riesling: Posem l’escabetx en una cassola i el deixem reduir lentament fins que espesseixi i tingui textura de salsa. La deixem refredar i reservem.

Badia_Gardeny_01

VINAGRETA AGREDOLÇA DE MERLOT I MAGRANA

Fem suc de magrana. En un bol barregem 1 part de vinagre agredolç de merlot més una part de suc de magrana col·lat per 3 parts d’oli d’oliva verge extra. Barregem enèrgicament fins aconseguir una vinagreta cremosa.

MUNTEM L’AMANIDA

INGREDIENTS

  • Enciam fulla de roure
  • Enciam francès
  • Figues
  • Magrana
  • Raïm verd
  • Raïm negre
  • Sèsam torrat
  • Foie escabetxat
  • Salsa d’escabetx Riesling
  • Vinagreta d’agredolç de merlot i magrana

ELABORACIÓ

  1. Netegem els enciams i els tallem a trossos d’uns 2 centímetres.
  2. Netegem les figues i les tallem a quarts, els grans de raïm partits per la meitat i sense llavors. Desgranem la magrana.
  3. En un plat posem una base d’enciams i damunt col·loquem les fruites vermelles i els raïms. Ho amanim amb la vinagreta agredolça de merlot i magrana.
  4. Tallem el foie a dauets i els amanim amb la salsa d’escabetx riesling. Posem un grapat de dauets de foie escabetxats al centre de l’amanida i ho decorem amb una branqueta de romaní. Empolsinem amb sèsam torrat.

Badia_Gardeny_02

En conclusió una amanida amb colors i sabors de tardor, ben complerta. Una bona opció també de cara a festes com a entrant.

Per la meva part ha estat un plaer treballar amb Badia vinagres, una empresa que admiro per la seva qualitat humana i de producte. Veure publicada una recepta i fotografia teva, en un altre idioma i a l’altre cantó de l’Atlàntic, que voleu que us digui… fa il·lusió. Espero que la gaudiu, tant com l’he gaudida jo.

13 Comments

  • Eva ha dit:

    Jo visc al poble del costat, i conec la marca des de sempre! ara tinc un parell de vinagres nous per tastar i veig que hauré de venir aquí a buscar inspiració! el plat espectacular, igual que la fotografia. Feliç cap de setmana!

    • nuni ha dit:

      Hola Eva!
      Aquests vinagres donen molt de joc a la cuina! Ens encanten! 😉
      Moltes gràcies pel teu comentari (em faràs posar vermella!) i igualment molt bon cap de setmana! 🙂
      Molts petons!

  • Bet ha dit:

    Aquests vinagres són una passada i encara més la oportunitat que t’han donat, enhorabona!! ^^
    Les fotos són precioses, com sempre!
    Des del dia que vaig veure que la Sandra s’atrevia amb el foie escabetxat que encara el tinc pendent i la combinació amb l’amanida m’encanta de cara als àpats festius (que una mica de verd hi ha d’haver!) a falta de figues fresques, crec que les confitades de Can Bech segur que també hi quedarien super bé, oi? Va, a veure si m’hi animo.
    Una abraçada i bon cap de setmana!

    • nuni ha dit:

      Hola Bet!
      Moltíssimes gràcies pel comentari! 🙂 Ja saps que em va fer molta il·lusió l’encàrrec.
      I què dir del foie… quan el vem tastar amb la Sandra al Tickets ens va enamorar! Aquest no queda ben bé igual (és una recepta que fa temps ronda per internet i l’he adaptada), però també és molt bo. Haurem de demanar-li la recepta al Albert Adrià per poder preparar el mateix del Tickets!
      Bon cap de setmana.

      • Ai sí!! Volem la recepta del Tickets! Encara que aquesta queda prou bona (brutal diria jo!!)!!

        No saps la il·lusió que ens fa tenir una amiga que publica a revistes canadenques, és un glamour estupendo!! jajaja! Ets una crack, amb totes les lletres i en majúscula! Felicitats petitona!

        Petonarros,

        Sandra

  • Eva ha dit:

    Nenaaaaaa!!!! Mooooltes felicitats!!! No m’estranya que et faci ilu, quina passadaaaa! Ets internacional!!! Ole oleeeee

    L’amanida ha d’estar brutaaaal! Ideal per fer-la de cara a festes!!!! Quin luxe de plat! Felicitats!
    Petunets
    Eva

    • nuni ha dit:

      Gràcies preciosa! 😀 Ja veus… molta il·lusió!
      Internacional diu… xDDD He cruzado el charco!! Virtualment almenys!
      Encantada amb aquest projecte, ja en poden venir més! 🙂
      Molts petons!

  • Dolça/Glòria ha dit:

    Nuni… m’has fet enamorar… buscaré aquesta varietat de vinagre. La marca ja la conec!
    quin goig rebre encàrrecs d’aquest tipus!

    PTNTS
    Dolça

    • nuni ha dit:

      Hola Glòria!
      Crec que t’encantarà! I amb aquell oli tan bo que tu i jo coneixem… el que preparis estarà boníssim!! 😉
      I tant, encàrrecs com aquests ja poden anar trucant la porta que els rebré encantada!
      Molts petons!

  • Gemma ha dit:

    oh, quina il·lusió aquesta col·laboració! Vas fer un plat super vistós, i molt gustós. Qui diu que les amanides són avorrides?
    No conec aquesta varietat de vinagre, l’hauré de tastar.

    • nuni ha dit:

      Molta il·lusió Gemma! Justament la idea era no fer una amanida avorrida i pensant pensant se’m va acudir aquesta. 😉
      Ja veuràs que t’agradaran les diferents varietats que tenen. En sóc molt fan!
      Petons!

  • Sion Fem un mos ha dit:

    Quina delícia de plat, tampoc conec aquest vinagre l’he de buscar.
    Petons

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN