Bloc de receptes i cuina

Pastís de buttercream de llimona (l’Èric fa 4 anys!)

SHARE
, / 8476 8
Pastís de buttercream de llimona (l’Èric fa 4 anys!)

El petit de casa ja té un any més! L’Èric ha fet 4 anys. Se sent un nen gran i està convençut que avui, que ja en té quatre, sap més coses que quan en tenia tres (i no deixa de tenir raó…). Li encanta aprendre i és feliç quan veu que és capaç de fer coses per si sol. La motivació ho és tot, cada dia ho tinc més clar! És molt espavilat, potser per l’avantatge de tenir dos germans per sobre, que el van estimular des del primer dia. Admira i s’enmiralla amb el seu germà Guillem, a qui espera atrapar en alçada en candaletes, per poder fer les mateixes coses que fa ell: jugar a tennis, jugar a la wii, al bàdminton de Cantoni, jugar al 21, anar en bicicleta sense rodetes… Sap que necessita créixer una miqueta més per poder fer bé totes aquestes coses, que tan bé fa el seu germà. Amb l’Alba el tracte és més matriarcal… potser pel rol de germana gran (protectora i manaire) que té, i també, com no, per la diferència d’edat. Al mateix temps quan necessita consol acudirà a ella, que l’escoltarà i consolarà. I si cal, fins i tot, renyarà a qui calgui. És carinyós, atent, xerraire, sorneguer i molt divertit. I la veritat és que després d’un dia difícil, que et rebi amb tant entusiasme un petit amb un petó i una abraçada, cura tots els mals.

eric4anys2

Com és tradicional, mentre són petits, celebrem els aniversaris fent un gran berenar amb la família a casa. És de les festes més esperades i preparades amb il·lusió (i algun d’altre mal de cap). Només dir-vos que vaig tenir temps de preparar la meitat de les coses que tenia planejades i que tot i així els convidats van quedar ben satisfets. Un dia maco per recordar.

eric4anys

Enguany vem optar per fer un pastís de buttercream de llimona amb lemon curd de farciment pel pa de pessic. No sóc molt apassionada d’aquestes cremes de mantega tan ensucrades (com la dels cupcakes) però la veritat és que utilitzada com a recobriment del pastís, la quantitat que n’acabes menjant tampoc és tanta i és ben bona. El contrast de l’acidesa del lemon curd que té de farciment el fa força equilibrat de gust. I va agradar tant a petits com a grans.

Buttercream-3

PEL PA DE PESSIC

INGREDIENTS:

  • 3 rovells d’ou
  • 1 ou sencer
  • 50 g de sucre
  • Ratlladura de llimona (fineta, només la part groga)
  • 80 g de farina tamisada
  • 20 g de farina de blat de moro tamisada (Maizena)
  • 30 g d’ametlla en pols
  • 3 clares d’ou
  • 80 g de sucre

ELABORACIÓ:

  1. Batem els 3 rovells d’ous, l’ou sencer, els 50 g de sucre i la ratlladura de llimona fins que quedin ben esponjats (han de triplicar el seu volum).
  2. A part, batem les clares, incorporant els 80 grams de sucre poc a poc, fins que quedin ben esponjades.
  3. Barregem lleugerament els rovells batuts a les clares esponjades i seguidament incorporem les farines i l’ametlla en pols tamisades molt suaument (en un bol que anirem giravoltant mentre remanem de baix cap a dalt).
  4. Dipositem la massa pel pa de pessic dins un motlle d’uns 20 cm de diàmetre (que haurem encamisat prèviament amb mantega i farina) i el coem al forn, prèviament escalfat, a 180ºC durant 20 minuts.
  5. El deixem reposar (millor si és per l’endemà).

Font: Mireia Carbó

Buttercream-2

PEL LEMON CURD (amb thermomix)

INGREDIENTS:

  • 160 gr de sucre
  • La pell de 2 llimones sense gens de part blanca
  • El suc de 2 llimones sense llavors
  • 60 gr de mantega
  • 2 ous

ELABORACIÓ:

  1. Posem en el vas de la thermomix el sucre i el farem glass programant 20 segons a velocitat progressiva 5-10.
  2. Afegim les peles de llimona sense gens de part blanca i triturem 15 segons a velocitat 9.
  3. Incorporem la mantega a temperatura ambient i el suc de les dues llimones colat i barregem 1 minut a velocitat 2.
  4. Aboquem els ous i barregem 10 segons a velocitat 4.
  5. Cuinem la barreja durant 7 minuts a 80º a velocitat 2.
  6. Ho passem en un pot net de conserva i el guardem a la nevera.

Notes: Dura uns 15 dies a la nevera.

Font: Blog Velocidad cuchara

Buttercream-4

PER LA BUTTERCREAM DE LLIMONA

INGREDIENTS:

  • 250 g de sucre llustre (tamisat)
  • 80 g de mantega a temperatura ambient
  • 1 o 2 llimones – la ratlladura (hauríeu de tenir 2 cullerades de ratlladura)
  • Unes gotes de colorant alimentari groc (opcional)
  • 2 cullerades de llet
  • 1 cullereta de suc de llimona

ELABORACIÓ:

  1. Posarem el sucre llustre, la mantega, la ratlladura de la llimona i el colorant (en el cas que hàgim optat per utilitzar-ne) en un bol i batrem a velocitat mitjana fins que que els ingredients s’unifiquin tots.
  2. Baixarem la velocitat i anirem afegint la llet i el suc de llimona poc a poc.
  3. Quan tinguem la llet ben incorporada, pujarem la velocitat al màxim i batrem fins que la crema de llimona quedi esponjosa: uns 5 minuts.

Font: Blog Hi ha bruixes a la cuina

Un cop tenim totes les preparacions prèvies a punt podem muntar el pastís.

MUNTATGE:

  1. Amb l’ajuda d’una lira (o un ganivet gran de serra) igualem (nivellem) el pa de pessic per la part superior i l’obrim per la meitat.
  2. Escampem de manera uniforme i generosa el lemon curd que ens servirà de farciment i tapem.
  3. Amb l’ajuda d’una espàtula recobrim el pastís amb la buttercream de llimona i ho decorem al gust.  Jo vaig utilitzar uns miniconfits de colors i, com no, les espelmes d’aniversari.

Buttercream

Totes les elaboracions que us hem explicat avui us poden servir per moltes altres preparacions, el lemon curd és un gran acompanyant per a iogurts, mousse, formatges, torrades, creps… i la buttercream la podeu utilitzar per fer els famosos cupcakes si en sou aficionats.

Per acabar us deixo una foto de l’Èric que estava feliç amb el seu regal d’aniversari!

eric4anys4

Si us animeu a fer el pastís ja em direu què us sembla! 😉 Una abraçada!!

8 Comments

  • miquel ha dit:

    Ostras como pasa el tiempo 4 años ya el Eric, esta muy guapo y simpático en las fotos.Tener hermanos por encima siempre los hace ser mas espabilados y se motivan solos.
    Un gran pastel te ha salido y ademas como bien dices gusta a grandes y a pequeños.
    Petons

  • Palmira ha dit:

    Moltes felicitats! 4 anys…ostres com passen els anys i que espavilats son els nens!!!
    El buttercream no m’agrada molt però crec que la combinació amb el lemon curd és una idea genial i si ha agradat a totos perfecte!
    Petons
    Palmira

  • Olga Casanova ha dit:

    El pastís…..de ben segur que el faré!!! Ha de ser boníssim! I l’Èric….està per menjar-se’l!! Fa cara de ser un nen molt feliç!
    Petons, Nuni!
    Olga

  • Gemma ha dit:

    L’Èric està preciós i molt gran!!! I ja es veu que és el mimat de casa, je je je… El temps passa tan ràpid que aviat atraparà al Guillem 🙂
    El pastís ha de ser molt bo, jo també sóc molt fan del lemon curd 😉

  • Felicitats! Un pastís boníssim per una gran ocasió… Fa impressió quan el petit (en el meu cas la petita) de la casa fa 4 anys, oi? Un gran dia!
    Marta

  • La cara del bitxo amb el seu super regalassu ho diu tot!! Guapo és, carai!!

    I el pastís? Només de llegir lemon curd ja se’m posen els pèls de punta, m’encanta!!!! Ha de ser brutal nena, segur que vas triomfar! Amb el curro que et fots ja et poden fer l’onada!

    Felixitats super mami!
    Petonets
    Sandra

  • He intentat un munt de vegades deixar un missatge a l’entrada i agraïr-te la confiança però no m’ha funcionat mai! Des del telèfon no podia!

    Finalment avui puc dir ‘per molts anys’ a l’Èric!! 🙂 I estic segura que aquesta variant és boníssima doncs a mi m’encanta el lemon curd!!!
    Moltes gràcies!!

  • Eva ha dit:

    Un pastís a l’alçada de la celebració, 4 anys només es fan un cop (com tots, està clar!). El toc de llimona m’hi encanta, i tot que com a tu el tema del buttercream en excès no m’agrada, així com el presentes està genial. Un petó al guapo de l’Èric!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN