Bloc de receptes i cuina

Crema de blat de moro i “Pamolitas”

SHARE
, / 8906 5
Crema de blat de moro i “Pamolitas”

Si alguna cosa caracteritza el petit de la casa és que xerra pels descosits! Ja ho feia de ben petit quan, amb tot just dos anys, imitant a l’Alba, es posava a repetir la taula periòdica dels elements: H, hidrogen; O, oxígen; Li, liti… la va sentir tantes vegades, que la repetia com un lloret. Com a pares orgullosos d’aquest petit prodigi vem gravar-ho en vídeo per veure si, amb sort, d’aquí a uns anys (tants com 10 anys), el mestre li convalida la química de primer d’ESO.

També és molt divertit com aprenen les primeres paraules en català, en castellà i fins i tot en anglès (sí, senyor Wert… A Catalunya aprenem idomes). Una de les expressions que ens va fer riure pels descosits va ser emulant un trenet passejant pel carrer: “Pajareros al tren!!!” Encara ara riem. Amb poc més de 18 mesos sentats en una terrassa, després de demanar nosaltres dos cafès amb llet va demanar-li al cambrer “una xocolina pipau!”. Amb un pam de nas ens vem quedar. I a sobre educat!

Crema de Pamolitas-3

Una altra que hem incorporat al nostre vocabolari són les “Pamolitas”, que malgrat ja sap dir perfectament crispetes i palomitas, ja forma part del nostre argot cinematogràfic, en record del primer dia de cinema de l’Èric quan, al taulell, va demanar que volia “Pamolitas”. Per aquest motiu hem batejat aquesta crema de blat de moro com a crema de pamolitas.

Crema de Pamolitas-4

Aquesta crema és suau i gustosa, apte per a tot tipus d’edat. Té un toc dolcet que agradarà als més petits de la casa.

INGREDIENTS

  • 1 pot de blat de moro (500g)
  • 2 escalunyes o 1 ceba tendra
  • Mantega i oli d’oliva
  • pebre vermell
  • 1 litre de brou de pollastre
  • Sal
  • Crispetes (pamolitas que diu l’Èric) salades per decorar
  • Opcional: boletes de mozzarella

ELABORACIÓ

La mateixa recepta la podeu fer amb Thermomix des del principi. Us poso les indicacions al costat de cada pas convencional.

  1. Picar l’escalunya (o la ceba tendre) a daus petits. La sofregim en una olleta amb un dau de mantega i una mica d’oli. [Tmx: Trossegem 5 seg/vel 4 i sofregim 7 min/ 110ºC/vel 2]
  2. Un cop enrossida afegim el litre de brou de pollastre. [Tmx: 10 min / 100ºC / vel 1]
  3. Escorrem i esbaldim el blat de moro i l’incorporem a l’olla.[Tmx: 5 min / 100ºC / vel 1]
  4. Quan comenci a bullir, l’apartem del foc, i passem el contingut pel túrmix (o thermomix o similar) fins que quedi una crema ben fineta. [Tmx: triturem 1 min / vel 4 – 10 progressivament]
  5. La passem per un colador de malla (o xinès) per tal de separar la pellofa del blat de moro. Salpebrem al gust la crema resultant.
  6. A l’hora de servir empolsinem amb un xic de pebre vermell, adornem amb les “pamolitas” i ho servim calent.
  7. Opcionalment es poden afegir dins la crema boletes o puzzles de mozzarella que amb l’escalfor es fondran.

Crema de Pamolitas-5

Tot i que és una crema pensada pels nens més petits ja veureu que és ben gustosa i sempre podem jugar amb les espècies per fer-les més al gust de cadascú. Espero que us agradi tant com a nosaltres!

Crema de Pamolitas-2

Bibliografia: Michelin, Virginie. Kid cook book. Béaba, 2011.

5 Comments

  • Els fogons de la Bordeta (Cal Drapaire) ha dit:

    Jajajajajajajajaja!! Que gran que és aquest petit mindundi! Ja me l’imagino dient totes aquestes “palabrejas” amb aquella cara de murri timidet que té, adorable!

    La crema boníssima! I quina gràcia el llenguatge al.lienígena de la tmx, ja saps parlar raro! 😉

    Petonets carinyo
    Sandra

  • Palmira ha dit:

    jejeje Hi ha paraules que queden en els vocabularis familiars, són tant divertits que sempre es fan grans massa ràpid, oi?
    Aquesta crema l’hem de provar perque a casa també mengem pamolitas :o) I a més fa molt bona pinta!
    Petons
    Palmira

  • miquel ha dit:

    Ja ja Nuni promete el peque de la casa y ademas son tan divertidas estas “palabras”. que bien merecen tener un lugar también en el vocabulario culinario familiar.Una crema muy buena y sana.
    Peto

  • Elisenda Toda ha dit:

    Hola Nuni! Volia comentar-te una cosa. Ahir vaig fer aquesta recepta, però malgrat ser tan senzilla, em ronda pel cap que alguna cosa no vaig fer bé… El gustet era bo, però em va quedar molt clareta la crema. Potser és que com apenes cou, no hi ha evaporació de líquid. No sé…

    • nuni ha dit:

      Hola Elisenda! La veritat és que la recepta literal, amb les proporcions indicades, la vaig treure (com indico a la bibliografia a peu de post) del llibre Kid cook book. Fas bé de dir-m’ho perquè normalment les proporcions jo les faig a ull i potser convindria reduir la proporció de brou. La del llibre és d’un litre per 500g de blat de moro. Quan l’he feta jo amb la thermomix la veritat és que m’ha quedat en textura de crema, potser la vaig deixar reduïr un xic més. En fi, gràcies per avisar. Fins la propera! 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN