Bloc de receptes i cuina

Tallarines amb porros i pernil – Casaametller

SHARE
, / 9358 4
Tallarines amb porros i pernil – Casaametller

Com ens agrada la pasta! Dels aliments més versàtils que hi ha. Ja sigui amb verdura, peix, carn, embotit o fins i tot amb una nou de mantega i un polsim de pebre, sempre ve de gust i tot li queda bé.

La recepta de pasta que us presento avui em fa especial il·lusió, perquè és d’una col·lecció de llibres que ha escrit una persona a qui aprecio. La Núria Valls del bloc de la Mami; segur que molts la coneixeu o bé per la seva vessant de cuinera activa (i activista!) o per la seva vessant professional d’actriu (El cor de la ciutat, la Riera, Les veus del Pamano i Barcelona ciutat neutral).

Tallarines-2

La Núria ha escrit la col·lecció “Ara vull cuinar!” per a Casaametller, que aposta per recuperar la cuina de casa, elaborada amb productes frescos i de qualitat. Quatre llibres il·lustrats de receptes, senzilles i pràctiques, pensades per a les necessitats del dia a dia.

180 receptes equilibrades i saludables, per fer una cuina de mercat amb productes de temporada. A més, cadascun dels plats va acompanyat dels seus valors nutricionals i d’un comentari dietètic elaborat per l’equip de nutricionistes de Casaametller.

Tallarines

La integren quatre volums: Verdures per a cada dia; Menús per quedar bé; Menús ràpids; i Plats improvisats.

Així, en el llibre ‘Verdures per a cada dia’ presenta 45 receptes lleugeres i saludables per a fer amb verdures. Plats exquisits i creatius que desmunten el tòpic que relaciona les verdures amb una alimentació insípida o avorrida.

‘Els Menús per quedar bé’ ofereix 15 propostes de menús equilibrats i saborosos pensats per sorprendre els convidats quan tenim un compromís, ja sigui família, amics o algú molt especial.

‘Menús ràpids’ és el llibre ideal pels qui volen menjar bé, sa i equilibrat, però tenen poc temps per cuinar. 15 menús per menjar de forma saludable a casa o a la feina aprofitant els productes de cada temporada.

I per últim, ‘Plats improvisats’ és un recull de 45 receptes saludables elaborades per improvisar un bon àpat amb els ingredients bàsics que tenim al rebost de casa. Per aprofitar allò que ja tenim i no haver de comprar més.

Tallarines-3

Els podreu trobar a les botigues de Casaametller per un preu de 8,95 € o tota la col·lecció per 34 €.

Anem a la recepta que n’estic segura que us agradarà!

Tallarines_2

TALLARINES AMB PORRO I PERNIL

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 350 g de tallarines (o espaguetis)
  • 2 porros grossos
  • 2 escalunyes o cebes de figueres
  • 2 cebes tendres
  • 2 cullerades de mantega
  • 1/2 copeta de conyac
  • farigola
  • sucre
  • 1 bric de crema de llet de 200 ml
  • 1 paquet de daus de pernil
  • pebre negre i sal

Tallarines_3

ELABORACIÓ:

  1. Escalfar aigua abundant amb una mica de sal en una olla
  2. Posar la pasta a bullir el temps que indiqui l’envàs.
  3. Netejar i pelar el porro i les cebes. Tallar-los a trossos petits.
  4. Desfer la mantega i afegir una mica d’oli en una paella. Abocar-hi les verdures.
  5. Posar-hi sal, un polsim de sucre, pebre negre i farigola.
  6. Quan les verdures estiguin cuites, tirar-hi el conyac.
  7. Afegir-hi la crema de llet quan el conyac s’hagi evaporat.
  8. Posar-hi els daus de pernil quan veieu que la salsa s’ha espessit. Remanar-ho bé i apagar el foc.
  9. Escórrer la pasta i barrejar-la amb la salsa.

Alguns consells de collita pròpia: Reserveu una mica de l’aigua de cocció de la pasta per si us cal estirar una mica la salsa. Podeu utilitzar taquets de pernil que ja venen envasats; en aquesta ocasió però, nosaltres vem comprar espatlla ibèrica que vem tallar a dauets. Per aquesta recepta vem optar per un formatge ratllat parmesà (som molt fans dels formatges).

És un plat de pasta cremós i molt saborós! La combinació de diferents verdures de la família de les cebes li queda molt bé i el conyac li aporta caràcter i aroma. Els nens mentre veien que pelava, netejava i tallava tantes cebàcies arrufaven el nas. Però ben sofregit i amb la salsa acabada van repetir i escurar el plat!

I si teniu ganes d’aprendre a fer aquestes receptes de la mà de la mateixa autora, podeu fer-ho apuntant-vos als tallers que organitzen des de Casaametller!

Tallers_CA

Què? Us animeu a entrar a la cuina?

4 Comments

  • Olga Casanova ha dit:

    Moltes gràcies per presentar-nos aquesta col·lecció de llibres i aquesta fantàstica recepta!!!
    Una abraçada, Nuni!!!! Petonets,
    Olga

  • miquel ha dit:

    Me parece muy bien esta colección de libros de Casaametller , ademas esta empresa cuando voy a alguna de sus tiendas, veo cambios para mejor , esta haciendo un buen trabajo y con buenos productos.
    Un plato de pasta así, siempre es bien recibido y el toque del coñac le va muy bien a la pasta.
    petons

  • Gemma ha dit:

    Mira, no coneixia ala Núria Valls, però l’altre dia la vaig sentir a Rac1 presentant aquesta col·lecció i em va agradar moltíssim. Ens haurem d’acostar a alguna de les botigues de Casa Ametller!

  • Palmira ha dit:

    Un plat de pasta així sempre agrada a tothom i és a més saníssim!
    Gràcies per presentar aquesta col.lecció de llibres, ja ho mirarem aquest estiu!
    Petons
    Palmira

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN