Bloc de receptes i cuina

Magdalenes de castanya

SHARE
, / 7176 5

Lluny queda el record d’aquelles castanyades vora al foc, buscant la castanyera pel carrer per trobar el caliu de les brases, comprant la paperina de castanyes ben calentes per reconfortar-nos del fred. Però aquesta estampa continua ben arrelada al imaginari col·lectiu no trobeu? M’agrada explicar la tardor i la tradició de Tots Sants així als meus fills. I una bona manera de viure aquesta bonica tradició és de nou a la cuina!

Magdalena_frontal_red

Tardor. Temps de moniatos, castanyes, caquis, carbasses, bolets, … que faran les delícies de la nostra cuina. Una paleta que va del granat profund de la magrana, passant pel taronja de les carbasses, fins el castany fosc de les castanyes. Castanyes que seran les protagonistes de la nostra recepta d’avui! Farem una recepta que agrada molt a grans i petits! Magdalenes! Magdalenes de castanya! La recepta és adaptada de l’original d’en Xavier Barriga que per mi és la millor recepta de magdalenes que he fet mai!

Mise

Ja sabeu pares i petits! Mans ben netes i mans a l’obra!

MAGDALENES DE CASTANYA

INGREDIENTS:

  • 125 g d’ou (aproximadament 2 ous mida L)
  • 175 g de sucre
  • 60 ml de llet
  • 190 ml d’oli d’oliva suau
  • 110 g de farina fluixa
  • 100 g de farina de castanya
  • 7 g d’impulsor o llevat químic
  • canyella en pols
  • un pessic de sal

Massa_Magdalena

ELABORACIÓ:

  1. Amb l’accessori batedor del robot pastador, bateu a marxa mitjana els ous i el sucre fins a obtenir una mescla esponjada. Recordeu que tot ha de ser ben net i sec, i que els ous han d’estar a temperatura ambient. Si no teniu robot pastador no patiu! Podeu fer la recepta perfectament en un bol remenant amb un batedor! Fareu braços!
  2. Incorporem la llet a la barreja d’ous i sucre batent en marxa lenta per evitar que la batuda baixi massa.
  3. A continuació afegim l’oli batent també a poc a poc.
  4. A part barregem les farines amb l’impulsor i les passem pel sedàs. Afegim la sal i la canyella i barregem.
  5. Incorporem aquesta barreja d’ingredients sòlids a la batuda dels ous, sempre en marxa lenta, i remenem el temps just perquè la pasta quedi homogènia.
  6. Tapem el bol amb la massa amb film a pell (que toqui la massa per tal de que no s’assequi) i la deixem reposar a la nevera un mínim d’una hora.
  7. Després del repòs i un moment abans d’enfornar les peces, remenem enèrgicament la pasta amb una batedora de manual.
  8. Escalfem el forn a 210 ºC.
  9. Posem la pasta en una mànega pastissera amb broquet llis i l’anem repartint per les càpsules de magdalenes. També ho podem fer amb una cullera o una cullera de gelat (conté la quantitat justa de massa que ens farà falta per emplenar cada càpsula!).
  10. Omplim les càpsules només fins a tres quarts de la seva capacitat i empolsinem amb sucre blanc.
  11. Coem les magdalenes a 210 ºC entre 12 i 16 minuts aproximadament (vigileu-les! Cada forn és un món!).

Magdalena_picat

Si ho voleu podeu acompanyar les magdalenes de melmelada de castanyes, però us asseguro que soles estan de vici! I ara sí… sembla que la tardor ha arribat!! 🙂

Col·laboració de Cuinetes amb Jan Petit publicat el 30 d’octubre de 2014

5 Comments

  • dolça/glòria ha dit:

    Les vaig veure pel facebook i em van encantar.
    Jo faig un coc de castanyes, ara ja tinc les receptes per fer magdalenes 🙂
    Ptnts
    Dolça

  • Bet ha dit:

    M’encanta la tardor i els seus colors!!! Arribar a casa i pensar: que calentonet que s’està! I si a sobre m’esperéssin aquestes magdalenes… ^^
    Han de ser ben bones, tot i que no he tastat mai la farina de castanya, però fan una pinta brutal!!
    Petons guapissima!!

    PD: Molt fan del teu mini palet!!! <3

  • M Àngels ha dit:

    M’he animat a fer-les aquest cap de setmana i han sortit espectaculars , han volat. Petons

  • Aquestes magdalenes les hauries pogut portar de postres per sucar amb el moscatell… que més d’un golafre es va quedar amb gana! 😛
    Segur que són deliciosament delicioses!
    Petonets
    Sandra

  • Gemma ha dit:

    mmm… ara mateix en menjaria un parell per esmorzar! I amb melmelada de castanyes…. de vici total!
    La recepta del Xavier Barriga no falla mai 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN