Bloc de receptes i cuina

Escuma de crema catalana infusionada amb nibs de cacau

SHARE
, / 6561 6

logo_rebostgourmetJa tornem a ser aquí amb una nova proposta del rebost gourmet!! Continuem descobrint nous productes que intentem aplicar-los de la millor manera a la cuina amb les propostes que us portem cada mes al rebost gourmet amb els Fogons de la Bordeta i Tasta Rutes.

El producte d’enguany són els nibs de cacau! Els nibs de cacau s’obtenen de les llavors del cacau torrades i trencades a bocins, un cop treta la closca. El gust és de xocolata amargant, cruixent i amb un toc de fumat. És un aliment molt nutritiu que en els darrers temps s’ha popularitzat molt ja que se’l considera un macroaliment. És orgànic, natural, sense sucres afegits, font d’antioxidants, vitamines, minerals, fibra i evidentment lliure de gluten.

IMG_8929_edit

Les aplicacions dels nibs de cacau són moltes i variades. S’utilitza clàssicament per augmentar la potència de gust de cacau en les rajoles de xocolata afegint-les a la xocolata ja processada. Però hi ha altres aplicacions que podem fer a casa com incorporar-les en un gelat, fruits secs, a masses de galetes i pastissos, infusionades (com en el meu cas) en cremes, batuts, … i pels més agoserats en amanides i fins i tot salses (fem un pesto de nibs? 😉 ).

IMG_8936_edit

La meva proposta és una escuma de crema catalana infusionada amb nibs de cacau. Volia que els nibs formessin part de la recepta al marge de utilitzar-los només com a guarniment. I d’aquesta manera, infusionant la crema amb els nibs, li han donat tot el gust sense trobar-te’ls en boca ja que hem colat la infusió per tal de poder-la incorporar al sifó.

Per fer l’escuma necessitareu un sifó i les càrregues de gas. En cas de no tenir-lo podeu fer la recepta igualment obviant el pas de l’escuma, servint i refredant la crema en gotets a la nevera.

INGREDIENTS:

  • 250 ml de llet sencera
  • 250 ml de crema de llet
  • 100 g de sucre
  • 4 rovells d’ou
  • 20 g de farina de blat de moro (Maizena) o midó
  • 20 g de nibs de xocolata
  • Estris: Sifó i càrregues de gas del sifó.

ELABORACIÓ:

  1. Barregem en un bol els rovells d’ou amb la farina de blat de moro (Maizena) o el midó, amb un rajolí de llet.
  2. En un cassó escalfem la resta de llet i la crema de llet amb el sucre i dues cullerades soperes (uns 20 g) de nibs de cacau.
  3. Quan arrenqui el bull ho retirem del foc i ho deixem infusionant.
  4. Un cop tèbia incorporem la mescla dels rovells i la farina de blat de moro barrejant constantment amb unes baretes.
  5. Colem la barreja amb un colador xinès o un de malla fina dins d’un altre cassó que posarem al foc per coure la crema, remenant constantment fins que arrenqui el bull.
  6. Incorporem la crema dins el sifó. Hi posem una càrrega de gas i ho deixem refredar a la nevera.
  7. Un cop fred servim amb copes l’escuma i ho guarnim amb uns quants nibs damunt. I a gaudir de les postres! 😉

IMG_8923_edit

La veritat és que el resultat és molt satisfactori! Una crema suau i lleugera amb tot el regust del cacau! Us animeu a preparar-la?

No us perdeu també les propostes que us han preparat des de Els Fogons de la Bordeta i Tasta Rutes! Fins al proper Rebost Gourmet!! 🙂

6 Comments

  • Et pots creure que mon pare fa poc em va dir: “em pots fer un altre cop aquella escuma de crema catalana que vas fer una vegada? Sense sucre això sí…” Doncs ara li faré amb nibs, perquè ha de ser la bomba!!!!! Quina pintassa!
    Petonets reina
    Sandra

  • Bet ha dit:

    Nuni!!!
    T’han quedat genials aquestes cremes!! Molt bona idea això d’infusionar els nibs, segur que es pot aplicar a moltes altres preparacions.
    A casa no tenim sifó, però segur que algun o altre acabarà caient, així que espero poder provar la recepta 🙂
    Sinó, sempre diem que hem de quedar per tastar les receptes… Mai ho acabem fent, no pot ser!!!
    Petons guapissima!

  • Gemma ha dit:

    Ostres, sempre havia utiñitzat el grué de cacau des del punt de vista pastisser, no sabia pas que tingués tantes bones propietats medicinals! Molt millor així 🙂
    No he provat mai d’infusionar-los… deixen prou bé el gust? Ho hauré de provar, m’ha picat la curiositat!!
    A mi m’encanten garrapinyats 🙂

  • miquel ha dit:

    No recuerdo haberlos probado estos nibs, pero tambien me ha sorprendido que sean tan buenos nutricionalmente,tendre que buscarlos y probarlos.
    Estoy seguro que queda genial en esta rica crema catalana infusionada con los nibs.
    Bona setmana

  • Eva ha dit:

    Uaaaau! No coneixia els nibs… Sempre creant necessitats amb aquest rebost.. Jijiji! Molt bona idea això d’infusionar-los. Segur que era una escuma deliciosa!
    Apuntat queda 🙂
    Petunets
    Eva

  • Alba ha dit:

    Sóc una incondicional de la crema catalana, amb nibs de cacau… combinació guanyadora!!!!
    petonets

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN