Bloc de receptes i cuina

Batut de plàtan amb gelat de iogurt amb xocolata i cruixent de cacau de la Fageda

SHARE
, / 6090 5

IMG_1177Una mica atípic aquest estiu… no trobeu? Ens hem passat l’agost amb rebequeta a Cantonigròs i a principis de setembre jersei i pantaló llarg a París! Si home! I els gelats què?? Per la castanyada??? Doncs no! Per sort arrenquem el curs amb un setembre càlid, m’atreviria a dir calorós i tot! Per tant és una ocasió magnífica perquè feu la recepta que us presento avui! 😉

La recepta que avui us explico és una barreja entre un clàssic que ja feia de petita a casa, el batut de plàtan, i un bon gelat de la Fageda. Ben senzill i ben bo.

Durant la nostre visita a Alimentària vem tenir ocasió de tastar totes les varietats reformulades dels gelats de la Fageda. Si bé abans ja m’agradaven confesso que la nova formulació em va sorprendre gratament! Molt més cremosos i en el cas de la vainilla i la xocolata amb un gust intens de llagrimeta! L’ingredient principal dels gelats és el iogurt de granja que fan a la Fageda que manté totes les seves propietats i no afegeixen ni conservants ni colorants. Aquest estiu ens han van fer arribar un pack perquè els tastessim i aquesta és una de les propostes que se’m va acudir. La xocolata i el plàtan sempre han combinat bé (qui no recorda el clàssic Banana Split!) per tant no podia fallar!

Anem a la recepta!

IMG_7086

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 2 plàtans grans de canàries o 3 de petits
  • 1/2 l de llet sencera (freda de nevera si pot ser)
  • 1 terrina de gelat de iogurt amb xocolata i cuixent de cacau de la Fageda

ELABORACIÓ:

  1. Pelem els plàtans, els trossegem i els aboquem en un pot de túrmix.
  2. Afegim el mig litre de llet i només si cal afegir una cullerada de sucre (en cas que els plàtans no estiguin suficientment madurs o dolços).
  3. Batem fins que ens quedi un batut ben cremós.
  4. Amb una cullera buidadora fem les boles de gelat petites i les posem dins el got. Si ho preferiu podeu posar una bola gran de gelat utilitzant la cullera de fer boles de gelat.
  5. Amb compte afegim seguidament el batut, la quantitat que vulguem. Veureu que la bola de gelat sura com un iceberg.
  6. A gaudir-ne a glops i cullerades!

IMG_7090_edit

Podeu veure que és una recepta ben fàcil! Facilíssima! La canalla de casa us pot ajudar a fer-la (menys en la part del túrmix amb els petits mindundis més menuts és clar!).

En el batut de plàtan normalment a casa hi afegim canyella però en aquest cas no l’he volgut posar per tal de no distorsionar el gust del gelat i especialment el de la xocolata.

Eps, i si un dia no teniu plàtans… no patiu! El gelat de la Fageda a cullerades està boníssim!!!! Bona tornada a la vida quotidiana colla!!!

5 Comments

  • Gemma ha dit:

    Per mi no cal que faci calor per gaudir d’un bon gelat, eh? En màniga llarga també!
    M’encanta aquest batut, és com l’orxata amb gelat, però encara millor. I ben carregat de calories per afrontar la tornada al cole amb energia!

  • marina ha dit:

    Ho provarem! T’han quedat uns vasets moníssims, Nuni!! Petons

  • La Fageda ha dit:

    Quina delícia de batut i de presentació Sílvia, se’ns fa la boca aigua!! Una forta abraçada de l’equip 🙂

  • miquel ha dit:

    Una buena opcion facil y rico este vasito con el batido de platano y el toque del helado de la Fageda.
    Si ha sido un verano de ropa de Otoño en la montaña o en los paises del norte como yo tambien en Irlanda este agosto.
    peto

  • Glòria/dolça ha dit:

    Doncs saps que enyoro la rebequeta i la màniga llarga de l’estiu de Puigcerdà. Aquí a Reus fa una mica massa xafogor 😟

    Però aquests gotets es poden menjar faci el temps que faci.
    Bona tornada a la normalitat .
    Ptnts
    Dolça

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN