Bloc de receptes i cuina

Calamars amb ceba

SHARE
, / 12690 4

Arriba l’estiu i amb ell, mentre no arriben les esperades vacances, toca adaptar-se a una situació diferent. Els nens ja no van a escola i malgrat hi ha casals, campus, intensius d’anglès i (per sort) la llar d’infants continua la seva activitat lectiva normal fins a finals de juliol, la logística diària es trastoca de cop i volta! I es trastoca tant que queda poc temps per permetre’m  el plaer d’escriure en aquest bloc. No tinc temps!

No tot és negatiu… als que ens agrada cuinar gaudim amb els reptes (som massoquistes!). I darrerament se m’ha plantejat un repte important. El canvi de política en la subvenció de dietes de l’empresa on treballa el meu marit ens ha fet plantejar que el dinar sigui un tupper preparat a casa. També us haig de dir que no va haver molta discussió… el Miquel de seguida s’hi va avenir.

D’aquesta manera a mi em suposa més feina de lo habitual… no ens enganyem. Però em va de perles preparar el dia abans el dinar per tots mentre als migdies faig ruta de recollida de criatures.

calamars1

El plat que us presento avui és un dels primers tuppers per la feina del Miquel que també ens va servir de dinar a nosaltres. Un clàssic, calamars amb ceba! Amb l’avantatge que a casa ho vaig regar amb un vi d’agulla blanc fresquet! Un Abadia Mediterrània de Maset de Lleó que va maridar a la perfecció amb els calamars amb ceba! Fresc, suau i aromàtic, va anar de perles! Només em faltava beure-me’l en companyia (els nens no compten… xD).

Anem a la recepta!

calamars2_txt

INGREDIENTS:

  • 700 g de calamars
  • 3 cebes
  • 250 ml de brou de peix
  • 200 ml d’oli d’oliva
  • 2 grans d’all
  • 100 ml de vi blanc
  • 1 manat d’herbes aromàtiques
  • sal

ELABORACIÓ:

  1. Netegem els calamars. Els salem i els tallem a anelles.
  2. Sofregim en una cassola amb la meitat de l’oli els calamars. Un cop rossos els reservem. No patiu si veieu que deixen anar molta aigua. Tingueu paciència i veureu que es va evaporant! I acabaran rossos i no bullits! 😉
  3. Pelem i tallem en juliana (tires fines) les cebes. Laminem els alls. Afegim una mica més d’oli a la cassola i sofregim les cebes a foc mitjà. Quan siguin gairebé rosses  hi incorporem els alls laminats. Un cop daurats escorrem d’oli. Paciència, la ceba necessita temps si la volem ben confitada i melosa.
  4. Afegim a la cassola el manat d’herbes i de nou els calamars. Hi aboquem el vi blanc i el deixem reduir.
  5. Ho mullem amb el brou de peix i ho tastem de sal. Ho deixem coure entre 30 a 35 minuts i ja ho podem servir!

Per acompanyar jo vaig optar per un arròs blanc perquè em servís de plat únic, però una bona barra de pa també és un gran aliat per sucar la salsa!

És una molt bona opció per portar en tupper ja que com ja sabeu els guisats d’un dia per l’altre milloren! Ara bé, és una recepta que necessita temps. Necessitarem una horeta llarga per elaborar-la. Però ja us dic jo que val la pena! 😉

Bon profit i bon tetris pre-vacacional! 🙂

4 Comments

  • Bet ha dit:

    Un altre dia ens apuntem a fer-te companyia no et preocupis!!! ^^ amb la bona pinta que fa aquest plat, i aquest vinet… jejeje No ens costaria gens pujar a Terrassa!
    Petonets!!! 🙂

  • Olga Casanova ha dit:

    Aquests calamars són espectaculars!!! Em sento plenament identificada amb lo de “som massoquistes, als qui ens agrada cuinar ens agraden els reptes”!!!
    Petons,
    Olga

  • Que dius que vas beure sola? Cop de whatsapp i a la pròxima vinc volant! 😛

    Aquests calamars m’aniran ideals per omplir el tupper d’un que jo em sé, com no se m’havia acudit mai? És un clàssic de ma mare que mai faig a casa… goita quina cosa!

    Pintorra cuinetes!

    Petonets
    Sandra

  • Joan Antoni Enrich ha dit:

    Hola Nuni,

    Els teus calamars amb ceba tenen un aspecte impressionant.
    Es un d’aquells plats que faig de tant en tant i que agraden molt, sobretot a aquells que no cuinen gaire.

    Ara, al recordar-m’ho, em proposo fer-los durant aquestes pròximes vacances.

    Petons.

    Joan Antoni

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN