Bloc de receptes i cuina

Panna cotta de speculoos amb salsa toffee i crumble especiat

SHARE
, / 4731 11

Ja tenim el segon lliurament del Rebost Gourmet!! ūüėÄ Si recordeu tracta d’una secci√≥ a tres bandes on us donarem a con√®ixer productes gourmets, novedosos o simplement que ens encanten, i us farem 3 receptes (una a cada blog) amb aquest ingredient com a protagonista!

IMG_4040_edit1

El protagonista d’aquest mes √©s l’speculoos o propiament dit la barreja d’esp√®cies que s’utilitza per fer aquest tipus de galetes belgues. Segur que alguna vegada les heu provat! S√≥n molt populars les de la casa Lotus i no √©s complicat trobar-les a qualsevol supermercat. Per acompanyar el caf√® s√≥n bon√≠ssimes!! Tenen el gust especiat tant caracter√≠stic de la barreja de canyella, nou moscada, clau, gingebre, cardamom i pebre blanc, i un acabat caramel¬∑litzat que les fan irresistibles! Inspirades en aquestes galetes he decidit fer la recepta que us presento avui.

Tant a la Sandra i el Xavi, com a la Bet i a mi mateixa aquesta barreja de esp√®cies ens agrada molt per√≤ no √©s f√†cil trobar-les preparades. Nosaltres vem comprar la mescla ja feta en una botiga de productes belgues on-line. √Čs m√©s f√†cil trobar la pasta de speculoos en fires espec√≠fiques d’alimentaci√≥ amb productes internacionals (per exemple les que fan cada any el Corte Ingl√©s), o les galetes ja acabades de la casa Lotus.

IMG_4048_edit2

La recepta que he preparat és una panna cotta de speculoos amb salsa toffee i crumble especiat. La recepta es fa en tres passos però ja veureu que no té cap complicació. Som-hi!

Ingredients:

Per la panna cotta:

 • 500 ml de nata per muntar (35% MG)
 • Mitja beina de vainilla
 • 3 fulles de gelatina
 • 70 g de sucre blanc
 • 10 g de barreja d’esp√®cies speculoos (o dues cullerades soperes de pasta de speculoos).

Per la salsa toffee:

 • 100 g de sucre blanc
 • 200 ml de nata l√≠quida per muntar (35% MG)
 • Mitja beina de vainilla
 • Un polsim de sal

Pel Crumble especiat (o de speculoos):

 • 50 g de mantega pomada
 • 50 g de farina
 • 50 g d’ametlla m√≤lta
 • 50 g de sucre mor√®
 • 10 g de speculoos

Elaboració:

 1. Per la panna cotta posem la nata i la beina de vainilla raspada en un cassó, afegim el sucre, les espècies speculoos i anem remenant. Si no tenim espècies desfarem un parell de cullerades de pasta de speculoos.
 2. Hidratem les fulles de gelatina i les afegim a la nata un cop sigui calenta. De seguida es desfaran i podrem apagar el foc.
 3. Repartim en vasets i deixem quallar a la nevera.
 4. Per a fer la salsa toffee posarem el sucre amb unes gotetes d’aigua en un cass√≥ a foc mitj√†, sense tocar-lo. En quan comenci a fondre mourem fent cercles el cass√≥ per√≤ √©s millor no remara-ho.
 5. Paral·lelament escalfarem la nata líquida amb la mitja beina de vainilla raspada.
 6. Un cop tinguem el caramel líquid i amb un color torradet afegirem amb molt de compte la nata líquida calenta (perquè el contrast de temperatura no sigui tant gran) i ara sí remenem per integrar bé la nata i el caramel. Ho courem a foc mitjà un parell de minuts més perquè quedi ben amalgamat i afegirem un polsim de sal. Reservem en fred.
 7. Per al crumble de speculoos barregem tots els ingredients menys la mantega.
 8. Afegim la mantega i aixafant amb una espàtula (en vertical) donem textura de sorra.
 9. Escampem aquesta sorra damunt d‚Äôuna safata de forn protegida amb paper sulfuritzat i enfornem durant 6-7 min a 180¬ļC. Un cop a fora, esmicolem i deixem refredar.
 10. Muntem les postres! Sobre la panna cotta ja quallada afegim una mica de salsa de toffee i damunt un grapadet de crumble. I a gaudir!

El contrast de textures √©s molt agradable i t√© el gust fant√†stic de l’speculoos¬† que tant ¬†ens agrada! Recomanem fer racions petites ja que en acc√©s pot embafar una miqueta. Millor quedar-te amb ganes de menjar-ne un segon gotet que no pas que no puguis acabar-te’n un! ūüėČ

No us perdeu les altres dues propostes que ens tenen preparades Els Fogons de la Bordeta i Tasta Rutes!!! I us esperem de nou al proper repte del Rebost Gourmet… flipareu amb el proper protagonista!!! ūüėČ Abra√ßada!!!

11 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN