Bloc de receptes i cuina

Trinxat de carn d’olla amb ou de guatlla

SHARE
, / 4403 7

BON ANY NOU COLLA!!! 😀

Com proven les festes? Nosaltres no ens podem queixar tot i que hem estat malalts dia sí, dia també! Això de tenir un “petit porta virus” a casa fa que anem enxampant una darrera l’altra totes les “passes” que ronden. Ara conjuntivitis, ara gastrointeritis, ara traqueitis, … i així un llarg etcètera de paraulotes acabades amb -itis! Però malgrat això són unes festes que ens encanten i les hem viscut amb la mateixa il·lusió que els altres anys tots cinc (i tres tones de klennex que ens han volgut acompanyar també).

Pastora_Nadal_edit

Anem al tema que avui és un post-express amb una recepta ràpida i d’aprofitament! Qui ha fet escudella? A qui li han sobrat 3 quilos de carn d’olla? Ohhh!! A nosaltres també ens ha passat!! Quina casualitat!! Però no patiu que tenim la solució! A veure, per la carn pròpiament dita (pollastre, gallina, porc, vedella, …) teniu dues opcions: fer canelons o croquetes (o les dues coses). I per la pastanaga, col, patata, nap, … i les butis negre i blanca, el que us hagi sobrat, ho reserveu per la recepta que us explico avui: Trinxat de carn d’olla amb ou de guatlla.

trinxatnadal

Ingredients:

  • Verdures sobrants de l’escudella: patata, pastanaga, col, nap, …
  • Botifarres: blanca i negre del bullit de l’escudella (cansalada i peu de porc si n’hi poseu).
  • 1 o 2 grans d’all
  • Oli verge extra, sal i pebre
  • Ous de guatlla (un per cap)

Elaboració:

  1. Piquem els grans d’all i els posem en una paella amb un raig d’oli verge extra en fred. Engeguem el foc i coem l’all. Volem que ens aromatitzi l’oli i per tant és molt important que no se’ns cremi ja que amargaria el plat.
  2. Traiem la pell de les butis i les tallem a dauets petits. Les incorporem a la paella amb l’all dauradet.
  3. Tallem també a dauets petits la pastanaga, patata, nap, … i la col a juliana. Els incorporem a la paella amb les butis.
  4. Ho deixem coure a foc mitjà remenant de tant en tant. Salpebrem.
  5. Quan les verdures i la botifarra tinguin un to dauradet ho retirem del foc. Si veieu que hi ha accés de greix poseu-ho en un colador de malla o sobre paper absorbent per retirar-ne l’accés.
  6. Podeu servir-ho en cassoletes, culleres d’aperitiu o directament sobre una llesca de pa torrat.
  7. En una paella o cassó posem abundant oli i fem els ous de guatlla ferrats. En col·loquem un damunt de cada cassoleta i llest per menjar! 😉

Aquesta recepta la vaig aprendre en un taller de Cuina catalana renovada que va fer en Manel Guirado a la Patente i la veritat és que des d’aleshores reservem part del bullit del caldo per preparar aquestes cassoletes!! 😉 I també és una bona manera de fer menjar verdura als Petits Mindundis! A casa encanten a petits i grans! 🙂

7 Comments

  • Bon tarda i bon any!!! Aquesta recepta m’encanta! A mi tot això del reaprofitament i el donar la volta als plats em torna boja, de fet vaig fer un platillo molt semblant per Sant Esteve 🙂
    Molts petonarros i a cuidar-se 😉
    Sandra

  • Alfons ha dit:

    bones festes i un magnific 2014 …… ple de Sentits i de magnifiques propostes com la darrera que hi penjada al meu bloc … segur que la recordes!!

  • Maida ha dit:

    Bones Festes i bon any sobretot! Molt bona idea d’aprofitament! Jo avui també penjaré el sopar d’ahir que va ser una mica de neteja de nevera 🙂
    Una abraçada

  • Bet ha dit:

    Quin gran plat d’aprofitamet Nuni!!! M’encanta agafar la patata, col, pastanagues, butis i morro o cansalada del bullit del caldo, trinxa-ho, afegir-hi un raig d’oli i salpebrar!
    A la propera ho passo per la paella i hi afegeixo un ou ferrat (no sé si serà de guatlla, però de periquita quedarà mono també oi? ;))
    Un petonàs i molt bon any, de moment amb els plans que tenim comença bé!!! ^^

  • dolça ha dit:

    Jo l’acostumo a fer, però sense posar-hi les botifarres. Com diuen al país veí… cada maestrillo tiene su librillo 😉
    PTNTS
    Dolça

  • Marta ha dit:

    Sembla una bona idea per a no haver de llençar (aux!) les verdures del caldo (quan puc les fico amb la carn per a fer croquetes, però no sempre en faig…). Bona recepta!

  • […] unes croquetes… Nosaltres aprofitem i l’endemà ens preparem el que en diem un trinxat de carn d’olla, que fem tallant a dauets les verdures per un cantó i les carns per una altra, per posteriorment […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN