Bloc de receptes i cuina

Pastís de piruletes (el Guillem ja té 11 anys!)

SHARE
, / 5660 9

Un any més, i que per molts anys, toca pensar un pastís d’aniversari ben original i a gust del protagonista! El Guillem ja té 11 anys i aquest cap de setmana ho hem celebrat amb una gran festa a casa! Reconec que la feinada que porta preparar una festa per a 32 persones és un stress… i que a cada festa (tinc amics que en poden donar fe) dic que és la última que faré. Però cada any hi torno a caure! Pot més la il·lusió de pensar com serà la festa, què prepararé de menjar i quines sorpreses preparar per l’homenatjat/da, que no pas la feinada que comporta.

IMG_3813_edit

Enguany al Guillem li hem preparat un pastís molt original que ja tenia clissat des de fa un any. De nou la font de inspiració ha estat la Gemma de la Cuina de casa que ens presentava un pastís de piruleta que, al mateix temps, havia trobat al bloc de l’Eva del Cullerot Festuc. I així anem fent xarxa… és fantàstic!

El Guillem és un apassionat dels pans de pessic, però no ho és gens quan els pastissos estan farcits de ganache o banyats amb xocolata, els troba embafadors i amb prou feina els tasta. En canvi li encanta la nata i les xuxes per tant aquest pastís li havia d’agradar per força! I així va ser! Crec que és el primer pastís que vol repetir! I encara l’endemà va menjar-se la versió del mateix pastís (més aviat mousse) que havia preparat en gotets!

Anem a la recepta!

Ingredients: (per un motlle de 24cm)

  • 150g de galetes
  • 75g de mantega fosa
  • 12 piruletes de cor (les meves de la casa Fiesta)
  • 150ml de licor de piruleta
  • 10 fulles de gelatina
  • 2 iogurts grecs
  • 150g de sucre
  • 700ml de nata per muntar

Per a la cobertura i decoració:

  • 100ml de licor de piruleta
  • 100ml d’aigua
  • 2 fulles de gelatina
  • 8 piruletes de cor per decorar.
  • 8 “besos” (xuxes)

Preparació:

  1. Per fer la base, triturar les galetes i barrejar-hi la mantega fosa fins formar una massa.
  2. Col·locar la massa a tota la base d’un motlle desemotllable. Reservar a la nevera.
  3. Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
  4. Posar en un cassó la meitat del licor i les piruletes trossejades fins que es desfacin completament (paciència, s’anirà desfent. Jo patia, ho confesso…).
  5. Afegir la gelatina hidratada i remoure perquè quedi ben dissolt.
  6. Barrejar els iogurts amb el sucre i la resta de licor i afegir-ho a la barreja anterior.
  7. Semi muntar la nata (recordeu que ha de ser freda perquè munti bé). Incorporar la nata a la barreja anterior amb moviments suaus.
  8. Abocar en el motlle i deixar quallar a la nevera un mínim de 4 hores.
  9. Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
  10. Escalfar una part de l’aigua i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar-ho amb la resta d’aigua i licor.
  11. Abocar-ho sobre la mousse de piruleta i deixar quallar a la nevera.
  12. Desemmotllar i decorar tot el voltant amb piruletes i les xuxes “besos” al damunt.

IMG_3812edit

Un èxit! A part de ser molt vistós sorprèn el gust intens de piruleta, però ni embafa ni és extremadament dolç! La clau està en el licor de piruleta, que podreu trobar en grans supermercats o botigues especialitzades. A Terrassa per exemple el podeu trobar al Evaristo. Jo vaig tenir la sort de tenir una bona amiga que em va donar l’ampolla per poder fer el pastís! Gràcies Sandra guapíssima!! 🙂

foto 3_miniCom que a casa érem molta colla jo vaig augmentar les proporcions de la mousse i vaig preparar-ne també en versió gotets. Alguns els vaig acabar també amb la cobertura de licor de piruleta i d’altres tan sols amb piruleta picada pel damunt. Una altra opció de presentació com a postres individuals molt maca i pràctica.

Animeu-vos a provar-lo tingueu canalla o no! Us sorprendrà! 😉 Ja m’ho explicareu!

9 Comments

  • Anna Arisa ha dit:

    m’encanta, només un dubte: on trobo licor de piruleta? 😉
    gràcies!!

    • nuni ha dit:

      Hola Anna!
      El licor de piruleta el pots trobar a grans superfícies (Carrefour, Erosky, …) o a botigues més especialitzades (bodegues, licoraries,…).
      A mi me’l va donar una amiga (la Sandra @samarsa a IG). Si no en trobes diguesm’ho que te’l portaria de Terrassa que tenim un súper que en té (de fet té de tot!).
      Petons!

  • Gemma ha dit:

    Aquest pastís de piruletes té l’èxit assegurat entre la canalla, je je je… i poc blogs deuen quedar que no l’hagin fet 🙂
    M’encanta la versió en gotets, vistosa, original i igual de bona 😉
    Felicitats al Guillem!!!

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma!
      Un any! M’ha costat un any fer el pastís des del dia que el vaig veure publicat al teu blog!!! Jajajaja!
      Un èxit, queda molt i molt maco i el gust és ben sorprenent!
      Molts petons!!! 🙂

      • surfzone ha dit:

        Jo encara no el tinc fet, però està a la llista de pendents (una llista llaaaaaaaaargaaaaaa). M’agrada això dels gotets, així ningú es baralla pel tall de pastís més gros!

  • Mònica ha dit:

    Molt xulo aquesta pastís i la versió individual!!! I felicitats a en Guillem!

    • nuni ha dit:

      Hola Mònica!
      La versió individual és una bona pensada si mai tenim convidats a dinar! 😉
      Moltes gràcies per les felicitacions!! 🙂
      Petons!

  • Nena, encantada d’haver-te pogut ajudar a fer aquest super pastís pel guapo del Guillem!!! Ara… m’hauria agradat provar-lo, eh? jajajaja Ha de ser la bomba!
    Petonarros
    Sandra

    • nuni ha dit:

      Hola preciosa!!
      Moltes gràcies pel licor de piruleta (ens el vem cascar tot! Fent el pastís eh…???!!) xD.
      Va quedar molt xulo i al Guillem li va encantar! Van quedar tots molt contents després de menjar-se’l! Per què deu ser…?? Jajajaja!
      Molts petons!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN