Bloc de receptes i cuina

Torrada de foie amb poma caramel·litzada formatge de cabra i salsa de mango

SHARE
, / 8762 6

Aquest és el resultat de la demostració que ens va oferir ahir el Restaurant Samaranch Park a les Jornades Gastronòmiques de Molins de Rei! Què? Val la pena venir-hi o no? I tant que sí! La recepta d’avui, torrada de foie amb poma caramel·litzada formatge de cabra i salsa de mango, anava maridada per un cava excepcional (i no estic exagerant!) el Juvé y Camps Reserva Milesimé.

Dues bones propostes per servir a casa durant un àpat de festa, en alguna celebració especial (em caso, no em caso, vull conquistar algú, em divorcio (pq no celebrar-ho…), he trobat feina, he deixat la feina, he tingut canalla, la canalla s’emancipa, … hi ha tants motius que es poden celebrar!) o per Nadal.

IMG_3767_edit

Així doncs, el xef Francisco Puertas i el seu equip del restaurant Samaranch Park ens van ensenyar pas a pas com fer aquesta recepta, explicant-nos les tècniques i donant-nos tots els consells per poder-la fer a casa.

IMG_3782_edit

Anem a la recepta!

IIMG_3786_editNGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 300 g de foie gras semicuit (75 g per ració)
  • 4 torrades de pa
  • 50 g de mantega
  • 50 g de sucre
  • 2 pomes
  • 1 llimona
  • 400 g de formatge de cabra en rotlle (100 g per ració)
  • Per a la salsa de mango: 1 mango i 50 g de sucre.

ELABORACIÓ:

  1. Traiem el cor de les pomes sense pelar-les, les tallem a rodanxes primetes i les passem per la paella amb 50 g de mantega fins que les tinguem daurades.
  2. Hi afegim un gotet d’aigua, el sucre i el suc de la llimona i ho deixem reduir durant 10 minuts; després ho reservem en fred.
  3. Per l’elaboració de la salsa de mango, pelem el mango i el tallem a bocinets, tot seguit els posem al foc amb aigua i 50 g de sucre. Ho deixem bullir durant 10 minuts i després ho triturem i ho passem pel colador xinès; en acabat ho reservem en fred.
  4. Per muntar el plat, col·loquem al centre del plat una anella rodona d’acer inoxidable. A dins, hi posem la torrada de pa i el foie semicuit; tot seguit hi posem les rodanxes de poma caramel·litzada i un tall de formatge de cabra.
  5. A continuació ho gratinem (un toc de calor només perquè se’ns torri una miqueta el formatge. Compte amb el foie que es desfà molt si ens passem d’escalfor!).
  6. En acabat, traiem el motlle i ho acompanyem amb la salsa de mango freda, i ho decorem al gust (en aquest cas hi ha uns brots de rúcula, unes làmines de mango i unes pipes caramel·litzades).

Una combinació deliciosa que satisferà els pal·ladars més exigents de la família!

1379982_10202057703543159_806861020_nUn bon maridatge per aquest plat és un cava brut reserva, refrescant que ens netegi el pal·ladar. En aquest cas ens van presentar el Juvé y Camps Reserva Milesimé un “estrella Michelin” dels caves per entendre’ns! Un cava exuberant, d’efervescència intensa i amable. Cremós, potent i fresc alhora amb una gran persistència aromàtica al paladar. Per mi un 9 sobre 10! Per tant com us deia excepcional! El podeu trobar per un preu aproximat de venta al públic de 21,45 € IVA inclòs.

Us deixo el vídeo d’aquesta sessió perquè no en perdeu detall! 😉

Gràcies a les Jornades Gastronòmiques de Molins de Rei (#jorgastmdr13) podeu fer la recepta a casa o bé podeu provar la cuina del restaurant Samaranch Park, un gran restaurant de Molins de Rei, que no us decebrà! 😉

mapa2_b

6 Comments

  • Eva ha dit:

    Buenoooooo queda anotadíssima la recepta!!! Ha de ser brutaaaal!!! Doncs si! Sempre hi ha algunacosa a celebrar!!! 🙂
    Petunets
    Eva

    • nuni ha dit:

      Serà per motius a celebrar! I sinó ens els inventem!! Jajajaja!!!
      Aquesta combinació em va agradar molt Eva, no m’estranyaria que la prepari d’entrant en alguna festa nadalenca (sí… ho sé… estic fatal pensant en Nadal a aquestes alçades). xD

      Molts petons!!!

  • Gemma ha dit:

    La combinació de poma i foie queda sensacional. Amb el formatge i la salsa de mango, passa a ser espectacular.
    M’encanta la presentació, queda molt elegant.

  • Bet ha dit:

    Quina super combinació!!! Ja m’imagino que la sala del Mercat deuria quedar amb una bona oloreta… ^^ No m’estranya que la gent hi arribi mitja hora abans, mare meva!
    Petonets Nuni, fins aviat!!

    • nuni ha dit:

      Goita Bet! Precisament a l’aula van dir el mateix!
      Que els dies que havien preparat plats freds no hi havia el caliu ni la oloreta de preparar un plat tebi com aquest. Realment la flaire ja feia salivar!!! Boníssim!!! 😉

      Petons!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN