Bloc de receptes i cuina

Bloody Mary Sambuquià

SHARE
, / 4545 12

Us he dit moltes vegades que el fet de tenir el bloc m’ha aportat grans coses! No em vull repetir però és que és així! He conegut a grans persones, grans cuiners, grans projectes i sobretot he après un munt sobre un món que sempre m’ha apassionat, la gastronomia.

tomaquets

La recepta d’avui és un còctel, un còctel d’ingredients com a beguda però també un còctel de circumstàncies. M’explico, fa un parell d’anys vaig conèixer el projecte de Sambucus, una cooperativa que conrea verdura i fruita ecològica a Manlleu. Sambucus gràcies a l’esforç i dedicació de la gent que hi ha darrera està creixent, es fa gran. I d’aquell projecte inicial que fa un parell d’anys m’explicava en David Sanglas a Olot, quan el Mercat de Manlleu encara estava en fase d’obres, ara disposen de terres que treballen, del restaurant Sambucus (d’on n’és xef el David), de la programació de l’Aula del Mercat, de la venta directa a la seva parada al mercat de Vic (dimecres i dissabte) i al mateix hort (els dissabtes), la botiga, la elaboració de infusions ecològiques… De grans idees n’hi ha moltes però necessiten de persones pencaires, il·lusionades i constants com les de Sambucus. Fruit d’aquella trobada anecdòtica a Olot de ja fa dos anys ens hem anat retrobant amb el David i l’equip de Sambucus (Ester, Anna, …) en unes quantes ocasions. Aquest estiu a la seva parada, al mercat de Vic, l’Ester em donava a conèixer el tomàquet albercoc. Un tomàquet dolç suau i delicat de color groc, que deu el seu nom a la semblança amb aquest fruit. Però a més a més em va explicar que també havien recuperat una varietat d’un tomàquet verd, el tomàquet verd d’Oristà. La idea de poder cuinar amb tomàquets de colors em va xiflar!

IMG_0734O sigui que en quan vem poder vem anar a Manlleu a fer una visita al David al restaurant Sambucus que es troba al mateix mercat. El David com sempre atent ens va rebre amb els braços oberts! “Quants sou? Cinc? Va que us deixaré tastar una coseta!” M’encanta… ens va portar uns gotets amb una sopeta de tomàquet albercoc amb oli de tòfona d’estiu! Boníssima! Si no saps de què és la sopa et sorprèn molt! El gust totalment de tomàquet però de color groc! Encara em va engrescar més a provar algunes receptes amb aquests tomàquets! Podia fer gaspatxos de colors, amanides de colors, … però buscava algo diferent.

IMG_3486_editDies més tard vaig tenir de nou el privilegi de compartir el dia amb dos grans cuiners i amics. L’Ignasi Camps i el Pep Nogué amb les nostres famílies! Una bona colla! Sempre que estic amb aquest parell, a part de sentir-me la més afortunada del món, aprenc coses noves! El Pep ens va deixar tastar uns bloody mary presentats en tubs d’assaig a mode de “xupitos” una passada!!!! Atractiu, divertit, fàcil i una idea genial per servir un aperitiu! Al cap d’uns dies se’m va acudir de aplicar la presentació del bloody Mary del Pep a les varietats de tomàquet de Sambucus! I el resultat són aquests tres blody Mary’s de colors que en honor del seu origen els he batejat com a Sambuquians! 😉

IMG_1441_edit

INGREDIENTS:

  • 3 parts de vodka
  • 6 parts de suc de tomàquet (els meus de 3 varietats: verd d’Oristà, tomàquet albercoc i vermells meta de cabra de SAMBUCUS)
  • Un polsim de sal i pebre negre
  • 3 gotes de salsa Worcestershire
  • 3 gotes de Tabasco
  • Un rajolí de suc de llimona o llima

ELABORACIÓ:

  1. Fem el suc de tomàquet de cada varietat de tomàquet i els reservem per separat.
  2. A cada suc hi afegirem la resta d’ingredients que us hem indicat en el llistat d’ingredients.
  3. És important que remenem la mescla (si pot ser en vas mesclador, mai coctelera) però no la sacsegem. Ho deixem refredar a la nevera.
  4. En el moment de servir-ho, omplim els tubs d’assaig (o gotets) i ho servim ben fred!
  5. Bon profit! 😉

IMG_1457_editNosaltres vem fer la presentació en tubs d’assaig perquè ens encanta la idea! Però si ho fem amb got ho podem acompanyar amb una branqueta d’api, uns llagostins cuits, alguns “encurtits”, una rodanxa de llima… etc. I gebrar la vora amb suc de llima i sal gruixuda.

Gràcies Pep, David i Ester perquè sense vosaltres no se m’haguessin acudit  aquests Bloody Mary’s Sambuquians!

Colla animeu-vos a provar-los! Són ben fàcils de preparar! Salut!! 🙂

Font recepta: Viquipèdia

12 Comments

  • gemma ha dit:

    Ostres, quina presentació més divertida! Realment en Pep és un geni 🙂
    I amb aquestes varietats de tomàquets, queden uns colors extraordinaris.
    L’equip del Sambucus està fent una feina extraordinària, enhorabona!
    Jo tampoc m’hauria imaginat mai que tenir un blog ens faria descobrir tanta bona gent… és una sort molt gran!

    • nuni ha dit:

      El Pep és un crack, ja ho hem dit mil vegades però no ens en cansarem! Cada dia aprenc algo amb ell!!! I és ben cert el blog ens està fent descobrir persones fantàstiques! Quin regal!!! 😉

      Petons!

  • Maida ha dit:

    Fantàstics!! A mi m’encanta el Bloody Mary i de tres tomàquets diferents ha de ser genial!

  • Bet ha dit:

    Ja t’ho vaig dir Nuni, ets una artista!! I ara que veig tot el cúmul de coincidències encara més… M’encanta!
    No m’estranya que et sentis la més afortunada del món al costat d’aquell parell, són uns cracks oi?
    Ara em queda pendent apropar-me a conèixer el Sambucus i tot el que l’envolta, aquestes iniciatives són de les que valen la pena!
    Petonassos!! 🙂

    • nuni ha dit:

      Hola Bet guapíssima!!
      Moltes gràcies!! I tant que són un parell de cracks!!! Dels regals més macos que m’ha portat el blog!!! 🙂
      A aquestes alçades ja coneixes Sambucus!!! Jajajajaja!!! Quin dia Cuina més xulo que hi vem passar!

      Molts petons!!!

  • miquel ha dit:

    ja,ja el Pep es tremendo, siempre sorprende,nos hizo una version parecida en copa en una clase suya,por eso yo no me pierdo las clases suyas en Bon Preu cada mes voy sin falta
    Bon cap de setmana

    • nuni ha dit:

      Miquel, tu el coneixes bé, és un “fenomenu” el Pep!!!
      A veure si aquest any em deixo caure més sovint pel Bon Preu i així ens veiem!! Petons!!!

  • És simplement espectacular! La presentació, la idea, les teves amistats, els tomàquets… i sobretot tu, tururú! 😛

    Petonets
    Sandra

  • judith ha dit:

    m’encanta la presentació!!! Pel nostre casament hi havien aquests recipients i vam al·lucinar. segur que no deixa indiferent a ningú aquests blodymary’s!!! petonets Nuni

    • nuni ha dit:

      Hola Judith!
      Jo quan vaig veure’ls a casa el Pep vaig al·lucinar! És una gran idea per presentar aperitius líquids!!! I no vaig dubtar a “copiar-li” la idea fent aquests blody mary!! 😉
      Petons!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN