Bloc de receptes i cuina

Mousse d’albergínia escalivada amb formatge de cabra gratinat

SHARE
, / 5168 8

IMG_2625Aprofitant les vacances, i sobretot perquè la barbacoa la tenim a Cantoni, vaig voler fer una altra de les receptes estrella del taller de la Su. Recepta estrella perquè està molt bona però també per la tècnica que ens va ensenyar per fumar aliments a casa quan no tenim la possibilitat d’escalivar a la brasa. No és el meu cas d’avui, com us deia m’he esperat a fer-la a Cantoni, però val la pena que en conegueu la tècnica per si mai voleu fumar aliments a casa.

Com fumar un aliment a casa?

Es tracta d’agafar un wok amb reixeta o una olla vaporera on a l’interior hi posarem herbes aromàtiques seques que cremarem (farigola, romaní, …). Damunt la reixeta (o la vaporera) hi posarem l’aliment que volem fumar. En el cas de l’albergínia la tindrem ja escalivada al forn, la partirem per la meitat longitudinalment i la posarem damunt la reixeta. Encenem les herbes aromàtiques i tapem el recipient de tal manera que ens quedi ben hermètic (la falta d’oxigen apagarà el foc i el fum de l’interior ens donarà el gust fumat de les herbes aromàtiques). La mateixa tècnica la podeu fer servir per fumar tonyina (com van fer la Sandra i el Xavi o el Jordi). Al bloc de la Laura podeu veure el pas a pas de com fumar aliments d’una manera molt clara.

IMG_1144_edit

L’altra opció és escalivar l’albergínia com s’ha fet tota la vida a la brasa. És com ho vaig fer jo aprofitant la brasa residual d’una barbacoa que vem fer en família aquesta setmana Santa. 😉

MOUSSE D’ALBERGÍNIA ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA GRATINADA

IMG_2761_edit

INGREDIENTS:

  • 3 Albergínies escalivades
  • 250 ml de nata líquida (35% MG)
  • 100 g de rulo de formatge de cabra
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  1. En un got alt de túrmix posem l’escalivada ja neta (sense la pell) i tallada a trossos, la nata, sal i pebre i triturem fins que ens queda una massa ben fineta.
  2. Repartim en cassoletes (que puguin anar al forn) i damunt esmicolem una mica de rulo de formatge de cabra.
  3. Gratinem i ho servim ben calent acompanyat d’unes torradetes! Boníssim!!!

IMG_2191_editCom podeu veure és ben fàcil de fer i és un entrant molt i molt bo! Fins i tot si no tenim temps de fumar-la també la podem preparar amb l’albergínia escalivada al forn. No quedarà amb el gust característic del fumat però també quedarà ben bo! 😉

A casa quan ens posem a escalivar a la brasa aprofitem per fer-ne força quantitat que conservem en pots de conserva. Així el dia que volem fer aquesta mousse o una bona torrada d’escalivada ho tenim llest en un moment! 🙂

Si us animeu a fer-la ja m’ho explicareu! Segur que us agradarà! 😉

8 Comments

  • […] Mousse d’albergínia escalivada amb formatge de cabra gratinat de Cuinetes […]

  • gemma ha dit:

    L’albergína amb gustet de fumat és molt més bona que l’escalicada al forn, així que aquest truquet de la SU és molt molt molt interessant!
    La mousse, amb el formatge gratinat per sobre, ha de ser deliciosa.

  • Aquesta mus amb el gustet de fumat deu d’estar molt bona, la tinc a pendents per quan anem a Sant Pau i fer-la a la barbacoa.
    Petons

  • Bet ha dit:

    Nyam nyam!!! em va encantar aquest aperitiu!!! jo encara no l’he fumat a casa, a ma mare no li va fer gaire gràcia la idea de “cremar” el seu wok… Però a la mínima que anem a Ikea en comprarem un de baratet per fer-ho! Avui sembla que ens haguem posat d’acord amb la publicació Nuni! 😉 Bon dia!!

  • Eva ha dit:

    un aperitiu boníssim i super fàcil de fer!!!!!! Deliciós!!!

    Apaaaaaa…que us vau posar les botes eh a la calçotada???? jejejeje!!!

    Petunets,
    Eva

  • Lídia ha dit:

    Quina mousse tant bona, amb el gust de l’escalivat i a sobre amb formatge! mmmm….

  • Per mi el raret sense formatge de cabra, eh? jajajaja Com mola fumar a casa, tinc mono de tornar a fer! 😛
    Petonets reina
    Sandra

  • Beumix ha dit:

    Tinc un virus “fumador”…em sento com el paio de la peli “d’El Perfum” que de tot en volia destil·lar la olor!!! hehehehe
    Tot el que veig és susceptible de ser fumat!!!! Quin vici…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN