Bloc de receptes i cuina

Pota blava i carxofa Prat

SHARE
, / 6744 21

IMG_1533A mode de 1, 2, 3 聽responda otra vez (qui superi la trentena sabr脿 de qu猫 parlo… 馃槈 ) us repto a dir-me productes o llocs emblem脿tics relacionats amb la ciutat de El Prattuturuturititititi tuturuturititititi vaaaaa que c贸rre el temps!!!! ahhhh el AEROPORT! Niauniauniauniau…. aparquem-ho aqu铆 i ho reprenem acabat el post! 馃槈

El passat cap de setmana en el marc de les IV Jornades gastron貌miques Pota Blava i Carxofa Prat un grup de blocaires vem poder assistir, com ja vem fer l’any passat, a un seguit d’activitats per con猫ixer d’aprop, en aquesta ocasi贸, el prestigi贸s Pollastre Pota blava del Prat. Tot emmarcat en les Jornades gastron貌miques que celebra la ciutat un any m茅s, en les que 23 restaurants ofereixen un men煤 tancat (de entre 20 a 25 鈧) amb els productes estrella, el Pota Blava i carxofa del Prat, tot maridat amb la cervesa Inedit d’Estrella Damm.

El Showcooking del Pota Blava i la carxofa Prat

En aquesta ocasi贸 vem comen莽ar assistint a un showcooking a c脿rrec dels cuiners Susana聽Arag贸n聽del restaurant Ona Nuit i el C猫ntric Gastrobar, i Joan Figueres del restaurant Sinfon铆a de l鈥橦otel Ciutat del Prat, que ens van presentar quatre propostes 聽diferents per a preparar el pota blava. Mentre els cuiners feinejaven en聽Joan Ribas, pag猫s i president de la聽Cooperativa Agr铆cola del Prat聽ens va tornar a amenitzar el taller tot explicant-nos les particularitats de les carxofes Prat, que acabades de collir del camp, ens va portar tamb茅 per a cuinar-les. I mentrestant preguntes als cuiners, al Joan, fotografies, Tweets, Instagrams, Facebook, Vine’s, tastets, comentaris entre blocaires i somriures entre copa i copa d’Inedit!

Aquests s贸n els tastets que ens van preparar:

Dinar al restaurant Ona Nuit

Despr茅s del showcooking vem anar a dinar al Restaurant Ona Nuit on l’脪scar i la Susana 聽ens van oferir alguns plats de la seva carta. El restaurant Ona Nuit es caracteritza per fer una聽cuina mediterr脿nia, amb tocs creatius i de proximitat. Tamb茅 aposta fermament pels productes propis com聽els productes de l’horta local, la Carxofa Prat, el Pota Blava i el Mel贸 del Prat. Abans de dinar vem tenir l’ocasi贸 de fullejar la carta del seu restaurant que a part de ser una carta molt original de disseny es confirma el que us comentava, aposta ferma pel producte local!

Qu猫 vem dinar? Aqu铆 teniu els plats!

Va ser un bon 脿pat i vem estar molt a gust! I val a dir que la companyia i la conversa entre els amics blocaires va ser absolutament genial! Cada dia gaudeixo m茅s de la companyia de tota aquesta colla tant maca que a mesura que passa el temps t’hi encarinyes inevitablement; fins i tot trobes a faltar al que no ha pogut venir (eh 脪scar 馃槈 ) i esperes que no hi falti l’脿nima de tots els saraus (eh Tiriti! 馃槈 ). ! I 茅s que compartir taula amb persones que estimen la gastronomia com tu, que l’entenen com a un acte social, acaba creant unes sin猫rgies al路lucinants! Con猫ixer noves fornades tamb茅 茅s il路lusionant! I poder continuar descobrint el m贸n gastron貌mic que ens envolta plegats 茅s un aprenentatge i un regal que no t茅 preu!

Visita a la granja Torres de Pota Blava

Despr茅s del dinar tota la colla de blocaires vem anar a visitar la Granja Torres聽productora dels pollastres Pota Blava del Prat. En Manuel Torres, criador de les aus, ens va rebre a la seva granja, ens en va explicar la hist貌ria de l’empresa i vem poder visitar les instal路lacions i diferents galliners.

El pollastre Pota Blava 茅s aut貌cton del Delta del Llobregat i 茅s l’煤nic de l’estat espanyol amb IGP (Indicaci贸 Geogr脿fica Protegida) que atorga la Uni贸 Europea als millors productes amb m茅s arrelament geogr脿fic. Fa poc si recordeu, un producte tant nostrat com el pa de pag猫s tamb茅 va rebre l’IGP. Per tant us podeu fer una idea de la rellev脿ncia d’aquesta ra莽a de pollastre que a part 茅s d’una qualitat extraordin脿ria.

IMG_1677

A la Granja Torres estan especialitzats en la cria del Pollastre, Gallina, Pollet i Cap贸 de la Ra莽a Prat. Tamb茅 disposen de gallines ponedores d’ou comercial. Serveixen a establiments com ara mercats, restaurants, botigues d’alimentaci贸 i particulars. A m茅s disposen d’una botiga a la mateixa granja per a la venda al detall d’ous i exemplars vius,聽i聽una parada al Mercat Municipal del Prat de Llobregat per a la comercialitzaci贸 d’ous i exemplars per al seu consum (vaja morts, nets i plomats!).

pota blavaEls ous fecundats es coven a Tarragona, els pollets es crien, creixen i es reprodueixen al Prat, per貌 s贸n sacrificats a l’escorxador de Tarragona on els preparen pel consum i els retornen al Prat per a la seva comercialitzaci贸.

La carn del Pota Blava 茅s de color intens i textura m茅s forta, i necessita de coccions m茅s llargues. 脡s una carn saborosa i arom脿tica, ferma i fibrosa,聽rica en prote茂nes i amb un contingut molt baix de greixos. Al mercat el podem trobar a un preu aproximat de 14 鈧 el quilo i cada exemplar ronda entre els 2 i 3 quilos. 脡s un pollastre ideal per a celebracions degut a la seva qualitat i quan hi ha el m脿xim consum 茅s durant la campanya de Nadal.

Despr茅s de la visita ens vem acomiadar blocaires i organitzadors, empla莽ant-nos a tornar al Prat a visitar el Mercat de pag猫s dels dissabtes al mat铆 on podem comprar directament el producte de temporada del parc agrari del Prat o visitar l’espai natural del Delta del Llobregat i perdre’s entre els seus recorreguts fins arribar a la platja, un petit oasi envoltat per grans ciutats! Una reserva, un h脿bitat supervivent! I ara… sabeu respondre’m la pregunta que us f猫ia al comen莽ar el post? Digueu-me productes o llocs emblem脿tics del Prat… EL POTA BLAVA, LA CARXOFA, EL MEL脫, ELS CAL脟OTS, EL DELTA DEL LLOBREGAT, EL PARC AGRARI, EL MERCAT DE PAG脠S… 馃槈 Aix铆 m’agrada!!!!!!

Vull agra茂r a AGT i聽Pratencs.cat聽la invitaci贸 i l鈥檋ospitalitat, vem passar un dia fant脿stic en el que vem aprendre un munt de coses! I gr脿cies tamb茅 a聽Gastrobloc@ires聽per la organitzaci贸 de la trobada. I als blocaires gastron貌mics per existir i saber gaudir de la vida! 脡s genial formar part d’aquest col路lectiu!

En aquest v铆deo podeu veure la presentaci贸 de les IV Jornades gastron貌miques Pota Blava i Carxofa Prat i a partir del minut 1′ 42” podeu veure la cr貌nica de la nostra trobada blocaire (i a la menda lerenda xupant plano! xD).

I per acabar us deixo la guia perqu猫 pugueu escollir les diferents propostes gastron貌miques d’aquest #mar莽gastr貌nomic del Prat. Gaudiu-lo! 馃槈

21 Comments

 • gemma ha dit:

  Nuni, no te’n perds ni una, eh? 馃檪
  Entre els tastets i el dinar, la visita, i la companyia, segur que va ser un dia rod贸!

  • nuni ha dit:

   Alguna me’n perdo per貌 es fa el qu猫 es pot Gemma! 馃槈
   Sempre que estem amb blocaires 茅s un dia bonic! Bona gent! 馃檪
   Molts petons!!!

 • marina ha dit:

  Aquesta 茅s una cr貌nica com d茅u mana. B茅, si no ho mana d茅u 茅s igual…. molt ben feta, s铆, molt. Les fotos s贸n sempre bon铆ques, en aquest blog. Jo encara m’he de posar a resumir totes les coses bones del prat per貌 tinc un cigronet enganxat a la gola, i no acabo de trobar la manera d’ignorar-lo… he he. Gr脿cies per compartir les hist貌ries blogaires!! Petons

  • nuni ha dit:

   Aiiiii el cigronet Marina… 馃槈 Jo l’he obviat com has pogut veure. M’he quedat amb el millor de la jornada! 馃檪
   Molts petons Marina i fins a la propera!!

 • Bet ha dit:

  Ohhh el que em vaig perdre, un altre any no fallo! 馃檪
  El Delta del Llobregat no est脿 gens malament, una vegada hi vaig anar de ruta amb bicicleta i, tot i estar envoltat de ciutat, ja em van cridar l’atenci贸 els camps plens de carxoferes!
  Molt bona cr貌nica Nuni! petonets!!!

  • nuni ha dit:

   Hola Bet! Si tens ocasi贸 d’anar-hi l’any vinent fes-ho! 脡s molt interessant i sempre s’aprenen moltes coses!
   Quan vem anar a visitar la granja de pota blava vem passar per camps i camps de carxoferes! No saps les ganes que vaig tenir de saltar del cotxe i anar-ne a collir! Jajajajajaja! No ho vaig fer… no pateixis… 馃槈
   Molts petons!!

 • Bones trobades amb bons productes = bones cr貌niques.

 • miquel ha dit:

  otro dia genial,y bien aprovechado el dia por lo que veo,dos productos magn铆ficos que tenemos la suerte de tener muy cerca nuestro
  peto

  • nuni ha dit:

   Grans productes Miquel! Tan les carxofes com el pota blava que 茅s excepcional!! Molts petons i a veure si ens veiem aviat!!! 馃槈

 • Ostres Nuni, quanta info!! 茅s genial, tu a classe eres de les bones estudiants. M’agrada molt! XX

  • nuni ha dit:

   Jajajajajajaja!!!! Home tirant a normaleta! 馃槈 Menys amb els temes que m’apassionaven que despr茅s s铆 que m’hi aplicava a fons! Sobretot a la uni! Moltes gr脿cies Montse!!! Petons!

 • Estic amb la Montse, a classe segur que eres super aplicada i tenies uns apunts brutals! Fots unes cr貌niques que s贸n la bomba! Jo treia molt bones notes… per貌 els meus apunts eren plens de dibuixets, a mi tota aquesta info no se’m quedaria… jajajaja
  Sembla que us ho vaug passar de conya! Llarga vida als blocaires!
  Petonets
  Sandra

  • nuni ha dit:

   Home en realitat ens complementem! Jo fent dibuixos s贸c nefasta! Fem una cosa jo agafo apunts i tu els il路lustres… comen莽a a fer dibuixos pollastres de pota blava! Agafa colors! xD

   Gr脿cies preciosa! Molts petons!!!!

 • Dol莽a ha dit:

  Va estar b茅, veritat?
  I el principal que vaig tornar a veure’us que feia molt que no passava!!

  PTNTS i fins la propera.
  Dol莽a

  • nuni ha dit:

   S铆!!!! Ja tocava que ens torn茅ssim a veure!! 馃檪
   No ens veiem des que l’脠ric tenia 2 mesos!!! I ara ja far脿 2 anyets!!!
   La propera venim cap a terres ganxetes!!! 馃槈 Petons!!!

 • starbase ha dit:

  Quina putadeixon que m’ho vaig perdre 馃檨

 • Beumix ha dit:

  Jo tamb茅 脪scar,…jo tamb茅!!!
  Aix铆 doncs, vau treure el ventre de pena, eh?!?!!? heheheh
  Compartir taula amb friquicuiners 茅s un subid贸n sempre!
  Petonarros

  • nuni ha dit:

   Un altre senyor ocupat! Ens ho hagu茅ssim passat b茅 Beumix! D’aix貌 no en tinc cap dubte! 馃槈 A la propera s铆! Petons!!!!

 • […] croquetes de la manera habitual, trinxant la carn de pollastre cuita (al tanto que aquest era de pota blava del Prat! Un senyor pollastre!) i en comptes de fer-hi una beixamel hi incorporem maionesa (o all i oli amb […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN