Bloc de receptes i cuina

Sablés de parmesà

SHARE
, / 4404 11

IMG_1223Una de les receptes que vam aprendre a fer al taller de la Su van ser aquests sablés de parmesà tant fàcils de fer com de menjar! Són un vici!!

El Sablé és un tipus de galeta terrosa i trencadissa d’orígen francès, deliciosa! Precisament al ser trencadissa ens anirà bé de fer-la rodona i  de la mida d’una moneda de 50 cèntims de diàmetre. D’aquesta manera ens la podem menjar d’un sol mos. Es conserven molt bé en un pot hermètic tot i que l’experiència em diu que mai se us arribaran a fer malbé… no duren tant! 😉 Anem a la recepta! Què necessitarem?

INGREDIENTS:

  • 125 g de farina
  • 1 rovell d’ou
  • 75 g de formatge Parmesà (o Grana Padano). Millor una peça sencera i la ratlleu al moment amb un ratllador (si teniu microplane va de perles!)
  • 95 g de mantega pomada (mantega a temperatura ambient)
  • 1 pessic de sal i pebre negre
  • Pebre rosa (per empolsinar els sablés)

IMG_1762

ELABORACIÓ:

  1. En un bol barregem la mantega, el rovell, la farina, el parmesà, un pessic de sal i pebre negre. Barregem amb una pala (mai amb la mà).
  2. Un cop tenim la massa a punt en formem tubs, els emboliquem amb film i cap al congelador fins que se’ns endureixin una mica.
  3. Posem a preescalfar el forn a 180 ºC i tallem el cilindre a rodanxes de mig centrímetre que anirem col·locant damunt d’un full de paper sulfuritzat en una safata de forn. Mirem de no enganxar-les massa perquè durant la cocció s’expandiran una miqueta. Abans d’enfornar empolsinem les galetes amb pebre rosa mòlt o trencat.
  4. Les enfornem a 180 ºC durant uns 8-10 min. Convé vigilar-les! 😉

I ja tenim a punt unes galetes salades d’aperitiu o d’entre hores de vici!!! 🙂 Ja vèieu que són ben fàcils de fer i el resultat és fantàstic! Proveu-les un dia! No us en penedireu!!! 😉

11 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN