Bloc de receptes i cuina

Pèsols frescos amb botifarra del perol (Raül Balam)

SHARE
, / 7415 20

Quan sortim d’un taller de cuina, en sortim entusiasmats, carregats de noves receptes que volem fer tant aviat sigui possible! Però la manca de temps ens fa males passades i no sempre podem fer totes les que voldríem. En el cas del taller amb el Raül Balam tenia clar que almenys dues les havia de provar de fer el més aviat possible! La primera, la que us presento avui els Pèsols frescos amb botifarra del perol, i la segona el mató quallat amb aigua de mar però per poder fer-la necessito comprar un termòmetre de cuina i un brick d’aigua de mar o sigui que caldrà esperar una miqueta! 😉

Els pèsols sempre he pensat que són els caramels de la primavera! Ara ja podem trobar els primerencs i ens permet començar a fer uns plats extraordinaris! Parlem de pèsols tendres, els que estan al seu punt! Els petitons que són dolcencs i que els podríem arribar a menjar crus o cuinats en coccions curtes i delicades. Quan ja són grans i si els conservem massa temps necessiten coccions més llargues, però poden arribar a perdre el toc dolcenc tornant-se durs i farinosos. Per tant… gaudim dels pèsols quan toca!!! 😉

Anem a la recepta? Som-hi!

pèsols

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 1 quilo de pèsols frescos (els desgranarem)
  • 130 g de cansalada fresca tallada a daus petits
  • 200 g porro (només la part blanca) tallada a brunoise
  • 1 gra d’all picadet
  • 30 Fulles de julivert fresc picat ben fi
  • 6 Fulles de menta picades a l’últim moment
  • 80 g d’oli d’oliva verge extra
  • 100 g de Xerès sec
  • 150 g d’Aigua mineral
  • 100 g de botifarra de Perol tallada a dauets

ELABORACIÓ:

  1. Sofregim la cansalada en una cassola amb una mica de l’oli fins que estigui una mica daurada.
  2. Després afegim la resta de l’oli i el porro i continuem sofregint.
  3. Salpebrem i afegim l’all i el julivert. Continuem la cocció 1 minut més.
  4. Passat el minut afegim el xerès sec i ho deixem reduir completament.
  5. Incorporem els pèsols a la cassola i els sofregim 30 segons a foc viu. Salpebrem.
  6. Afegim l’aigua mineral just que els cobreixi i ho deixem coure a foc baix i tapat durant 3 minuts*.
  7. Finalment li afegim la menta picadeta. Controlem el punt de cocció* i rectifiquem de sal si cal (* Si són pèsols petitons i molt frescos amb 3 minuts de cocció serà suficient però si els pèsols són més grans haurem d’allargar una miqueta la cocció fins que siguin tendres)
  8. Tallem la botifarra del perol a daus.
  9. Muntem el plat: servim els pèsols al plat de presentació i damunt hi afegim els dauets de botifarra del perol que agafaran temperatura al ser acabats de treure del foc.

pesols

Als pèsols no els hi agrada esperar… per tant és d’aquelles receptes que és millor servir-les i menjar-les just acabades de fer. No els fem esperar! 😉 Bon profit!!!

20 Comments

  • Tens raó un platillo com aquest no se’l pot fer esperar!!! es nota q la familia ruscalleda es del maresme, tenen falera pels pesols. I es q son ben bons!
    petonets

    • nuni ha dit:

      Hola Alba!! Els pèsols que va portar ell del Maresme estaven de vici, petits i dolços… es nota que sap on trobar els millors! Jajajaja! Jo amb els que vaig comprar aquesta vegada no eren ni de bon tros tant bons com els del Raül i van necessitar més cocció. Tot i així van quedar ben bons! 😉 Petons!

  • marina ha dit:

    Veus que bé! Ja tenim la primera collita del curs de Balam. T’han quedat fantàstics, aquests pesolets, Nuni!! mmmmm Bon cap de setmana, guapa!

    • nuni ha dit:

      Hola Marina!
      Els pèsols no podien esperar!! Jajajaja! Sortint del taller ja tenia ganes de fer-los a casa! 😉 Molts petons!!!!!

  • miquel ha dit:

    me encanto conocer al Raúl y fue un taller interesante y que pudimos aprender y degustar todos los platos que nos enseño.
    estos pesols son divinos
    bon cap de setmana

    • nuni ha dit:

      Hola Miquel! Impressionants els pèsols del Balam oi? 😉
      Li haurem de preguntar on comprar-los frescos!!! Jajajaja! Petons!!! 🙂

  • […] per ells en format terrina és una meravella! En podeu trobar la recepta al bloc del Miquel i a Cuinetes […]

  • Bet ha dit:

    Quina delícia de pesolets, Nuni!! mira que durant uns anys no em van agradar gaire, però ara si són frescos i petitets fins i tot me’ls menjo crus! Cuits d’aquesta manera i amb la botifarra del perol… mmm irresistibles! Ja tinc ganes de veure la recepta del mató, que abans la meva àvia en feia i no saps com el trobo a faltar!
    Petons!! 🙂

    • nuni ha dit:

      Saps Bet? A mi també m’ha passat amb força coses! Que de petita no m’agradaven i a mesura que m’he anat fent gran els he anat redescobrint i trobant-li’s el gust!

      El mató a veure si provo de fer-lo ben aviat! És espectacular!! Molts petons guapíssima!!!

  • gemma ha dit:

    Va ser un taller molt interessant, no coneixa el Raül Balam en persona i em va encantar la seva senzillesa i proximitat amb el públic.
    I com no, els pèsols havien de ser el plat protagonista de la nit! 😉

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma!!! 😀
      No podia ser d’una altre manera tractant-se dels Rusquis!!! Pèsols power!!! Jajajaja! Un taller fantàstic! Dels que més il·lusió m’han fet anar-hi!!! ^^ Gràcies per la organització Gemma!!! Molts petons!!!

  • Eva ha dit:

    Tens tota la raó…els pèsols son una petita llaminadura….que bons!!!
    Aquest platillo ideal! quina pintaaaaaaa…made in Rusca!

    Petunets,
    Eva.

  • Me’ls faràs? Me’ls faràs? Me’ls faràaas? M’encanten els pesols i si porten botifarra encara més!
    Petonets
    Sandra

    • nuni ha dit:

      BUuuuueeenooo, vaaaaaaaleeeeee, deeee aaaacuuuuueeeerdooooo….! Jajajaja! Clar que te’ls faré un dia reina meva! La buti està tremenda!! 😉 Petonarros!!!!

  • A mi també m’agraden molt els pèsols, i ara que son tan tendres estan boníssims, un dia d’aquests en faré aprofitant aquesta recepta tan bona, petons, Isabel

    • nuni ha dit:

      Hola Isabel!!!
      Ja em diràs què et semblen! Però sent recepta dels Rusquis i tenint les teves mans ja et dic jo que et quedaran genials!!!! 😉 Petons!!

  • Alfons ha dit:

    jo tampoc coneixia el Raül, la recepta és espectacular i amb aquests pesols ja es per tancar els ulls, omplir la cullera i deixar-se anar… ja estic esperant la propera … ja saps que això de l’aigua de mar ha estat tot un descobriment per a mi…

    • nuni ha dit:

      Hola Alfons!! El Raül és fantàstic, proper i molt bon cuiner! Es nota que es fill de sa mare! Jajajaja! La GRAN Ruscalleda!!
      Haig e fer JA el mató i t’explico que tal m’ha anat això de fer experiments amb aigua de mar! 😉 Molts petons!!!!!

  • […] delicades i preparacions ben diverses. De fet ens n’hem fet farts! Pèsols amb sípia, amb botifarra de Perol, amb pernil, amb mandonguilles, en […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN