Bloc de receptes i cuina

Magdalenes de taronja

SHARE
, / 5614 8

Aquesta és la meva aportació a Memòries d’una cuinera… del mes passat! Vaig tard…  ! Tot i així la comparteixo amb vosaltres perquè aquesta recepta, juntament amb la del Xavier Barriga, és de les millors que he tastat i ja ha passat a ser la recepta de capçalera de magdalenes a casa! La recepta és del llibre de Webos fritos i és tant precisa i detallada que seguint els seus passos us sortiran unes magdalenes gustoses, esponjoses i boníssimes!

Magdalenes_taronja_edit

Les magdalenes són una bona opció per esmorzar o berenar que a part ens és molt còmode d’emportar a l’escola, a l’oficina o de passeig! També és d’aquelles elaboracions agraïdes en les que ens poden ajudar els nens i nenes a preparar-les i així passem una bona estona a la cuina plegats.  Som-hi anem a la recepta!

Ingredients (per a 12 magdalenes ben maques!):

  • 1/2 taronja de suc amb pell
  • 200 g d’ous (pes sense closca. Aproximadament són 4 ous petits)
  • 200 g de sucre
  • 200 g d’oli d’oliva suau
  • 220 g de farina de reposteria
  • 1 pessic de sal
  • 1 sobre de llevat químic

Elaboració:

  1. En un recipient que no estigui fred, batem els ous, el sucre, la ratlladura de mitja taronja i el suc d’aquesta mitja taronja. Barregem amb una màquina de varetes durant 6 minuts.
  2. Aboquem l’oli en el recipient i barregem durant 15 segons amb les varetes.
  3. Afegim la farina tamisada amb un colador de malla (o un tamisador si en teniu), el llevat i la sal. Barrejar lo just amb la màquina de varetes.
  4. Preparem el motlle metàlic amb els compartiments per a les magdalenes i  col·loquem una càpsula de paper a cada compartiment. Si no tenim el motlle de magdalenes ens podrien servir flaneres o aros d’emplatar que ens ajudaran a que la magdalena no se’ns deformi.
  5. Abocar la massa en els motlles de les magdalenes fins a emplenar 3/4 parts de la seva capacitat i ho deixem reposar 30 minuts a la nevera.
  6. Preescalfar el forn a 250ºC, amb l’escalfor de dalt i baix.
  7. Abans d’enfornar-les les empolvorem amb sucre.
  8. Baixem la temperatura a 220ºC i les fornagem durant 15 minuts aproximadament. Vigileu el forn que no se’ns cremin! Ja sabeu que cada forn és un món!
  9. I ja les tenim! Les deixem refredar i a bereeenaaar!!!!

Evidentment podem tunejar-les canviant el suc i la pell de taronja per dues cullerades soperes de cacao aconseguint unes magdalenes de xoco! O farcides de melmelada, o posant pepites de xocolata, … com sempre imaginació al poder!!!

Us adjunto el vídeo tutorial que va fer la Su perquè encara us sigui més fàcil preparar-les!

Cómo hacer magdalenas

 Fins a la propera!! 😉

8 Comments

  • Ai, no entenia res quan he començat a llegir… aportació al Memòries?! Però si toquen canapés! jajajaja Unes magdalenes fantàstiques i si són la recepta de la Su segur que queden genial, ja es veu a la foto! 😉
    Em pots convidar a esmorzar o berenar quan vulguis! 😛
    Petonets
    Sandra

  • judith ha dit:

    jajajajjaja #oletu més val tard que mai, no? no pateixis que si vols que t’afegim al resum només has d’entar al Memòries i ens deixes l’enallç reina!!!! esperem que els canapés arribin abans! jijijiji. Gràcies per participar. petonets

  • gemma ha dit:

    Ostres, si les ccompares amb les del Xavier Barriga, vol dir que són bones de veritat!!!! Recepta apuntadíssima, que com bé dius, són l’alternativa més sana a un esmorzar de pa amb tomàquet 😉

  • Marina ha dit:

    Apa, que bones!! Més val tard que mai, que diuen!Apuntadíssimes, i si són Xavier Barriga molt millor!!! Petonets, bonica.

  • Bet ha dit:

    Nuni que bones!!! jo també vull venir a berenar magdalenes d’aquestes, i amb taronja… mmmm!!! amb això i un cacaolat sóc la més feliç del món! 😉
    T’han quedat precioses.
    Petons!!

  • Mònica ha dit:

    Ja em van agradar la primera vegada que em vas ensenyar la foto!;)
    Enllaçadíssima.
    Gràcies per participar i petons.

  • Hola,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 24000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

  • gemma ha dit:

    Visca les magdalenes casolanes! I amb el gustet de la taronja han de ser delicioses.
    He sentit a parlar d’aquesta recepta de la Su, però no l’he provat. Si dius que és igual o més bona que la del Vavier Barriga, serà qüestió de fer-les!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN