Bloc de receptes i cuina

Platet de costelló i carn magra de porc, amb rovellons i castanyes

SHARE
, / 3250 12

Aquest mes el repte de la recepta del 15 ens proposava preparar algun plat amb els reis de la tardor: els bolets! I tenint en compte que tenia la nevera ben assortida de Bolets Petràs em va semblar genial! El meu bolet protagonista d’aquesta #experiènciaPetràs és el rovelló.

Sabíeu que per cada quilo d’altres bolets venuts se’n venen 20 de rovellons?? Un dels motius d’aquesta popularitat és la seva versatilitat a la cuina. Es pot fer a la brasa, guisat, amb carn, saltejat, en sopa, marinat amb vinagre, … fins i tot es pot menjar cru! Un altre motiu de ser popular és pel seu preu més ajustat al haver-n’hi grans collites cada any.

De fet com més m’agraden és fets a la brasa amb un rajolí d’oli i sal! Ben simple! 😉

La recepta d’avui la vaig fer el dia de la castanyada ja que un dels ingredients són les protagonistes de Tot Sants: les castanyes!

Ja sabeu que l’aspecte dels estofats no és el més fotogènic del món… però no us deixeu enredar per l’aspecte! Com passa a la vida mateixa les primeres impressions de vegades enganyen! És un plat boníssim!! 😉

Anem a la recepta que de nou és adaptada del llibre “La millor cuina dels bolets” de Llorenç Petràs!

Ingredients:

  • 800 g de carn magra de porc
  • 800 g de costella de porc
  • 1 quilo de rovellons (o altres bolets)
  • 100 g de castanyes seques
  • 400 g de cebes de platillo
  • 1 got de vi negre
  • 100 g de llard
  • Sal i pebre
  • Farigola
  • 1 l. d’Aigua o brou
  • Per la picada: Dos grans d’all i un bon grapat de pinyons!
Elaboració:
  1. Primer de tot! Agafem les castanyes seques i les posem en remull en un bol amb aigua. Hi hauran d’estar un mínim de dues hores abans no les tirem a la cassola. Al comprar-les a la botiga de llegums em va fer molta gràcia veure que les anomenen “castanyes pilongas”!
  2. En una cassola, amb llard, enrossim la carn de porc i el costelló tallats a trossos regulars i les cebes pelades (les cebes de platillo de Petràs ja em venien pelades i envasades al buit! 🙂 Per tant menys feina!). Salpebrem!
  3. Un cop ros, afegim el vi i la farigola. Ho deixem reduïr. Després ho mullem amb aigua o brou (jo ho vaig fer amb aigua d’hidratar les castanyes. Aquí no es llença res! 😉 ).
  4. Mentre fa xup xup la cassola, saltegem els rovellons ja nets, secs i tallats a quarts (si són molt grans) a foc viu. Un cop semi-cuits els salpebrem i els reservem (acabarem la cocció a la cassola).
  5. Afegim a la cassola les castanyes ja hidratades (recordeu que havíen d’estar mínim dues hores en remull!) i els rovellons saltejats. Ho deixem coure a foc lent fins que la carn estigui tendra (aprox. 1 hora).
  6. Uns minuts abans d’acabar la cocció preparem una picada amb 2 grans d’all i un bon grapat de pinyons i l’afegim a la cassola (podem deixetar la picada amb una mica d’aigua o el mateix suc de cocció). Rectifiquem de sal si calgués.
  7. Com tots els estofats queden més bons d’un dia per l’altre o fins i tot unes hores abans. Servim calent i cap a taula falta gent!
Prepareu una panera plena de panets que aquest plat convida a sucar-hi pa! 😉 Bon profit!

12 Comments

  • Jo trobo que l’aspecte és genial, de fet se m’acaba d’obrir la gana de mala manera, quina pinta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

  • Cristina ha dit:

    Que bons que són els bolets, a mi també m’graden de totes maneres. Aquest estofat té molt bona pinta i ja tens raó, un bon panet per sucar-hi pa.

    • nuni ha dit:

      Hola Cristina!!

      Moltes gràcies! La veritat és que la salseta estava literalment per sucar-hi pa! 😉 I com que a sobre som panarres panarres ja ens va bé! 🙂

      Molts petons i gràcies pel teu comentari!

  • marina ha dit:

    M’agrada la barreja de les castanyes amb bolets. Jo també n’he fet una combinant-los, tot i que en comptes de rovellons hi he posat llanega. Molt bons, que t’han quedat, amb el costelló i carn magra!!! Petons

    • nuni ha dit:

      Hola Marina!
      Doncs jo no havia provat mai de posar-hi castanyes als estofats amb bolets i veig que hi queden molt i molt bé! Amb llanega la teva recepta devia estar tremenda! 😉

      Molts petons!!

  • Bet ha dit:

    A mi també m’encanten fets a la brasa i amb una mica d’oli i sal (o amb all i julivert… mmmm!!!).
    Els plats de carn en general costen de fotografiar oi? però Nuni, estic segura que estava boníssim!!!
    Ja ens explicaràs com ha anat lo d’avui eh?? Bon cap de setmana family!!
    Petons!!

    • nuni ha dit:

      Hola Bet! 😀
      Amb all i julivert també estan boníssims!!! M’encanten els bolets a la brasa!!! 🙂
      El lliurament del premi del Mercat de Mercats va anar genial!!! I la panera ja has vist que és impressionant! Amb pernil i tot!! :))))
      Molts petons!!

  • Eva ha dit:

    nenaaaaaaaaaaaaa…quina pintaaaaaaa!! espectacular!! i amb les castanyes i les cebetes…ha de ser una combinació ideal ara amb aquest fred!!!
    Petunets,
    Eva.

    • nuni ha dit:

      Hola guapíssima!
      Doncs amb la fresqueta aquests plats tant com “de muntanya” venen de gust! 😉 I les castanyes i les cebetes amb la salseta estaven de vici!
      Molts petons Eva i gràcies pel teu comentari! 🙂

  • Teresa ha dit:

    A l’hora que és un platet d’aquest m’aniria d’allò més bé!!! jo kl’aspecte el veig ben cruixent… boníssim!!

    • nuni ha dit:

      Hola Teresa!
      La carn era més aviat tendreta però el toc cruixent de la castanya hi quedava molt bé! 😉
      Moltes gràcies pel teu comentari!! Petons!! 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN