Bloc de receptes i cuina

Sorbet de llimona i llima amb cervesa Inèdit (concurs revista CUINA)

SHARE
, / 2470 11

Aquesta és una d’aquelles receptes que tenia pendent de publicar des de setembre, però entre una cosa o altra no trobava el moment de fer-ho (i us confeso que volia fer la foto de nou amb llum de dia… però al final m’he decidit a posar-vos la que ja tenia). Es tracta de la meva participació al concurs de receptes amb cervesa per a blocaires que organitzava la revista Cuina i de la qual vaig quedar-ne finalista! Fet que em va donar dret a anar convidada al Primer dia Cuina a Manlleu (que us explicaré en un altre post).

Com que estàvem a ple estiu vaig optar per unes postres ben fresquetes! Aquest ha estat un estiu força calorós i sort en tenim de tenir mil receptes que ens poden ajudar a combatre la calor. Aquesta n’és una! 😉

Aquesta recepta l’he feta inspirada en unes postres que sempre m’han agradat molt, el Valencià. Per si no el coneixeu es tracta d’un suc de taronja natural amb una bola de gelat de vainilla a dins. Són molt i molt bones i la combinació resultant a mesura que el gelat es fon en el suc de taronja m’encanta. Doncs com us deia inspirada en el “Valencià” vaig decidir presentar-me al concurs de la revista Cuina amb, em prenc la llicència d’anomenar-la, la Clara “Valenciana”! És a dir una copa de cervesa Inèdit amb una bola de sorbet de llimona i llima.

M’he decidit per utilitzar la cervesa Inèdit perquè és suau i aromàtica i al meu entendre marida molt bé amb les postres!

Anem a la recepta!

Ingredients (per a 4 copes):

  • 3 llimones
  • 1 llima
  • 200 g de sucre
  • Mig litre d’aigua
  • 2 clares d’ou
  • la pell ratllada d’una llimona i una llima
  • una punteta de sal
  • Una ampolla de cervesa Inèdit

Elaboració:

  1. Posem al foc en un cassó l’aigua i el sucre per tal de fer-ne almívar. Ho deixem coure uns 10 minuts sense remenar-ho a foc mitjà i en acabat el deixem refredar.
  2. Ratllem ben fi (millor amb microplane si en teniu) la pell d’una llimona i d’una llima i la reservem. Evitem sobretot ratllar la part blanca.
  3. Fem el suc de les 3 llimones i 1 llima.
  4. Barregem en algun recipient que pugui anar al congelador el suc de llimona i llima, l’almívar i la ratlladura. Ho posem al congelador fins que es comenci a congelar.
  5. Quan comenci a congelar-se muntem en un bol a part les clares d’ou, amb una punta de sal, a punt de neu. Per aconseguir-ho és important que estiguin a temperatura ambient i sobretot que no ens hi hagi caigut gens de rovell.
  6. Barregem amb compte les clares muntades amb el granitzat. Un cop ben integrat ho tornem a posar al congelador fins que es congeli del tot.
  7. Abans de servir ho traiem del congelador i ens esperem uns minuts per tal de que perdi rigidesa. Després amb una cullera o  estri de fer boles de gelat raspem el sorbet.
  8. Ho servim en una copa amb cervesa Inèdit ben freda i li afegim una bola de sorbet de llimona i llima a dins. Per decorar podem posar un tallet de llimona o llima al marge de la copa. Només falta compartir-ho en bona companyia i a gaudir! 😉

11 Comments

  • A casa som molt de sorbet de llimona amb cava, però aquesta opció amb cervesa a la propera cau segur! Felicitats 😉

  • […] Sorbet de llimona i llima amb cervesa Inèdit (concurs revista CUINA) From cuinetes.bloks.cat (via @BlocCuinetes) – Today, 7:00 PM Aquesta és una d'aquelles receptes que tenia pendent de publicar des de setembre, però entre una cosa o altra no trobava el moment de fer-ho (i us confeso que (Més val tard que mai! […]

  • Donaaaaaa, ja era hora!!!! començava a pensar que estaves allà per la patilla hehehehe.
    Quina crack….sempre vas un parell de passes per davant…quines idees!!!!
    Petonaros
    Jordi

    • nuni ha dit:

      Jajaja! Què et pensaves? Que havia vingut enxufada ehhh??? noooo!!!
      T’haig de confesar que no comptava en quedar finalista i va ser una grata sorpresa! Sinó no hagués passat el dia tant xulo que vem passar a Manlleu ni t’hagués conegut! 😉
      Petons Beumix!

  • marina ha dit:

    La combinació m’ha encantat, Nuni! I amb bona companyia, tot és tan bo…! Oi? Petonets!

  • gemma ha dit:

    M’encanta aquest sorbet, ha de ser molt refrescant i trobo que la llimona marida molt bé amb la cervesa… I tens raó que amb la calor d’aquest estiu era una proposta molt i molt encertada!

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma! 😀
      Moltes gràcies! Ara es fa estrany parlar de l’estiu i la calor oi? Aiiix això de publicar tant tard!! Però em feia gràcia penjar-la. Va ser un dia molt maco el dia Cuina a Manlleu! Petons!

  • Bet ha dit:

    Encara no havia vist aquesta entrada…!! no m’extranya que t’escollissin com a finalista! 😉
    La cervesa amb llimona m’agrada molt, així que la teva proposta m’encantaria! No he demanat mai un valencià, però de vegades em preparo un bol de maduixes amb suc de taronja i gelat de vainilla…un troset de cel!!
    Petons!

    • nuni ha dit:

      Hola Bet guapíssima!
      Ostres quina passada! Maduixes, suc de taronja i gelat de vainilla!! Me’n menjaria un bol ara mateix!! Mira que de maduixes amb taronja ens en fem farts! Però no se m’havia acudit afegir-hi el gelat! Gràcies per la idea! 🙂
      Molts petons!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN