Bloc de receptes i cuina

Crema de carbassa i carbassons

SHARE
, / 6359 17

Sí!!!! Aquest cop arribo a temps de la Recepta del 15!!! 🙂 Aquest mes, amb l’arribada de la tardor, ens proposaven fer receptes amb carbassa. I com que una manera fantàstica per menjar verdura és fent cremes, tirem dels clàssics de casa i us presentem una crema que agrada a tots els membres de la família, des dels més petits als més grans i que a part fa tardor: Crema de carbassa i carbassons.

Les carbasses tenen moltes propietats beneficioses per la salut i algunes d’elles ben desconegudes i interessantíssimes! Per exemple, sabíeu que té propietats expectorants i que és una bona ajuda quan estem refredats (especialment amb els nens més petits que al no saber-se mocar acumulen mucositat al pit)? Propietats més conegudes són el seu efecte regulador del sucre a la sang i l’efecte beneficiós sobre el pàncrees. Les propietats més destacades: És anticancerígena. Diurètica, depurativa i laxant. Reforça el sistema inmunològic, el cardiovascular i el digestiu. I millora la visió, els cabells, les ungles, les mucoses i les dents. Per tant… quin xollo de verdura!!!!

I quins millors acompanyants per la carbassa que uns carbassons ecològics de La Tavella! Arremangueu-vos que ens hi posem! Som-hi!

Ingredients (quan en faig en faig per a dues vegades o sigui que aquesta proporció seria per 8 persones):

  • 1 quilo de carbassa
  • 1 quilo de carbassons
  • 1 patata
  • 2 cebes tendres
  • Oli
  • 2 l. d’Aigua mineral
  • 100 g. (aprox) de Formatge cremós (tipus Philadelphia)
  • Sal i pebre blanc (al gust)
  • Pipes de carbassa (per decorar)

Elaboració:

  1. Netegem, pelem i trossegem la carbassa, els carbassons i la patata. Reservem.
  2. Pelem, netegem i tallem a brounois (quadradets mitjans) les cebes tendres.
  3. Posem una olla a foc mitjà amb un bon raig d’oli i posem a sofregir les cebes tendres. Remenem de tant en tant perquè no se’ns cremi.
  4. Quan tenim la ceba enrossida afegim a l’olla la patata, la carbassa i els carbassons ja tallats a daus. A continuació afegim els 2 litres d’aigua i ho deixem que bulli aproximadament 30 minuts (o fins que les verdures siguin ben tendres, dependrà de la mida que les hàgim tallat). Un cop cuites apaguem el foc.
  5. Normalment aquesta proporció d’aigua i verdures és suficient perquè al batre-ho quedi una textura de crema. Però si voleu curar-vos en salut podeu colar el suc de cocció i a l’hora de batre les verdures, anar afegint el líquid necessari fins aconseguir la textura desitjada.
  6. Un cop ho tenim batut salpebrem la crema al gust i afegim el formatge cremós (mitja tarrina de Philadephia). Ho tornem a batre i ja la tindrem a punt (afinem de sal si cal)!
  7. La servim tèbia i per decorar hi posem unes pipes de carbassa, o llavor de rosella, o crostonets, o una mica de mozzarella, o ceba fregida deshidratada (la de l’Ikea està de por!)… el que més us hi agradi.

El més agraït d’aquesta crema, a part de ser fàcil de fer, és que agrada a tota la família com us comentava. Fins i tot a l’Èric (el petit de casa de 16 mesos) en demana “mez mez” de tant que li agrada!!

Espero que us agradi i fins a la propera! 😉

17 Comments

  • Bet ha dit:

    No sabia tot això de la carbassa, oitan, és un xollo de verdura, molt ben dit! A partir d’ara en faré més… Ja veuràs que a la meva recepta explico que abans no m’agradava gaire, però li donaré una 2a oportunitat 😉
    Que mono l’Èric, ja me l’imagino, mez mez!! ^^
    Petonets i que vagi molt bé el cap de setmana llarg!

  • Caram quantes propietats la carabassa!!! M’hi agrada el toc del formatge en crema!
    petonets

    • nuni ha dit:

      Hola guapos!
      Mira que a casa sempre havien posat a les cremes de verdura els formatges de triangle (el caserio o la vaca que ríe) però un dia vaig decidir canviar-los per el cremós i no té res a veure! Guanya moltíssim! 🙂
      Gràcies pel comentari parella!

  • Amb crema de formatge, què bo! Per això té aquesta textura tan fina. La propera vegada tambè li en posaré.

  • Joan Antoni ha dit:

    Desconeixia totalment les increibles propietats de la carbassa, que a partir d’ara seràn un alicient per fer-ne més sovint. Bona idea també la de les pipes de carbassa. Jo faig un crumble amb una llesca de pa de motlle que congelo, desprès ratllo i passo per la paella amb uns trossets de bacon ben petits. I si la crema de carbassa m’ha quedat massa espessa afegeixo una mica de crema de llet.

    • nuni ha dit:

      Hola Joan Antoni!

      Moltes gràcies pel suggeriments! Ha d’estar boníssim això que m’expliques del crumble amb bacon saltajadet per sobre la crema! Ja et dic ara que ho provaré a la propera crema!

      Gràcies pel teu comentari i fins a la propera! 🙂

  • Molt bona idea barrejar carbassa i carabassó….No hi havia pas caigut…
    I la decoració perfecte!!! per cert, has provat fer la “ceba de l’ikea” a casa??? Encara millor. 😉
    Petons
    Jordi

    • nuni ha dit:

      Hola Beumix!
      Això de la ceba “de l’Ikea” feta a casa m’ho hauràs d’explicar. Com la prepares? És ceba fregida i deshidratada no? Ja em diràs com l’ha fas!

      Molts petons!!!!!

  • Mònica ha dit:

    Ahir també en vam fer nosaltres una de semblant, també amb ingredients ecològics però sense formatge, i ens va encantar. Al final ens agradaran les carbasses!
    Petons.

    • nuni ha dit:

      Entre la coca que veu fer i la crema que m’expliques ja heu fet les paus del tot amb les carbasses no? Això sí que és donar-li’s una segona oportunitat!!!!

      Molts petons!!!! 🙂

  • Després de llegir el post, què puc dir? Visca la carbassa!! Jo també m’afegiria al l’Èric i en demanaria mez!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    • nuni ha dit:

      Hola Sandra!!!
      És una passada les propietats que arriba a tenir la carbassa oi? 😉
      L’Èric li encanten totes les cremes de verdures en general, però aquesta li encanta! 🙂
      Gràcies a vosaltres per organitzar saraus. Molts petons!

  • La Tavella ha dit:

    Una genial recepta de tardor! Enhorabona 🙂

  • […] Crema de carbassa i carbassons Pin ItTweet This entry was posted in És temps de…, Causes, Col·laboracions, Productes and tagged Fruita, La Tavella, Productes ecològics, Verdura by nuni. Bookmark the permalink. […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN