Bloc de receptes i cuina

Mousse de xocolata (Cuinetes al programa CUINES de TV3!!)

SHARE
, / 8821 37

Ja fa un temps que us explicava que el programa CUINES de TV3 ens va proposar d’anar a fer una recepta en el espai que reserva pels aficionats a la cuina els divendres al migdia, i que anomena la Cuina de casa. Doncs com molts ja sabeu després de meditar-ho, no massa estona, va poder més la il·lusió que la por escènica i vaig acceptar!

Fa unes setmanes, tornant de les vacances, vem anar a gravar el programa i avui s’ha emès!! 😀 Tot i els nervis inicials vaig gaudir molt de l’experiència i de compartir un matí amb tot l’equip del Cuines! Un equip fantàstic!

Vull agraïr també la confiança a la directora del programa Tana Collados per fer-me l’acompanyament des del primer moment en que vaig acceptar el repte. I no em vull oblidar del fantàstic fotògraf del Cuines, el Enrique Marco, que ens va deixar ben bocabadats amb les fotografies que fa! Em vaig enamorar dels seus bodegons!

Però si algú em va fer sentir segura i decidida a acceptar el repte va ser tenir l’acompanyant que vaig tenir el dia del rodatge. Sense ell no hagués gaudit tant del moment. És una persona amb qui hi tinc una complicitat especial, un amic, algú a qui aprecio i estimo el Martí Sans. Sense ell no m’ho hagués passat tant bé! Moltes gràcies Martinelli!!!!

En aquesta finestra podeu veure el programa, però us adjunto la recepta amb el pas a pas de tota manera.

Mousse de xocolata

Aquesta és una mousse intensa ja que la cobertura de xocolata que utilitzem per elaborar-la té un 80% de cacau, per tant és d’una gran puresa. Cal tenir en compte que el cacau, com la resta de productes utilitzats en aquesta recepta, són de producció ecològica. La xocolata ecològica és lliure de transgènics, a més la negra tampoc porta làctics, carbohidrats ni gluten. Aquesta recepta és pels autèntics amants de la xocolata!!

Si us agrada la xocolata però no la xocolata negra, podeu fer la mateixa recepta amb cobertura de xocolata amb llet o fins i tot cobertura de xocolata blanca. Probablement els petis de casa la preferiran així. 😉

Ingredients (per a 4 persones):

  • 200 g de cobertura de xocolata 80% de cacau
  • 100 ml de llet sencera
  • 400 ml de nata líquida 35% MG
  • 60 g de sucre blanc
  • 3 fulls de gelatina
  • 3 rovells d’ou

Pel servei:

  • Flocs d’espelta caramelitzats o crocant
  • Gerds deshidratats

Preparació:

  1. Guardem la meitat de la nata a la nevera fins al moment de muntar-la.
  2. Posem en remull, en aigua freda, els fulls de gelatina.
  3. Posem en un cassó els 100 ml de llet, l’altra meitat de la nata, uns 200 ml de nata, 3 rovells i els 50 g de sucre. Barregem bé amb les varetes manuals i ho passem al foc. Remenem constantment fins que arrenqui el bull.
  4. En el moment que arrenqui el bull ho retirem del foc.
  5. Tirem directament la cobertura de xocolata dins el cassó, ja que amb l’escalfor es desfarà, i remenem fins que quedi ben integrada.
  6. Afegim els fulls de gelatina ben escorreguts.
  7. Barregem bé a fi que s’integrin tots els ingredients i deixem refredar a temperatura ambient.
  8. En un bol a part muntem els 200 ml de nata, que teníem reservada a la nevera, amb unes varetes elèctriques.
  9. Integrem la nata muntada a la barreja anterior que ja serà tèbia.
  10. Servim en copes i reservem a la nevera fins que qualli, durant 2 hores com a mínim.
  11. Servei: Traiem de la nevera les copes i al damunt de la mousse repartim els flocs d’espelta caramelitzats i els fruits vermells.
També podríem decorar les copes amb fruits vermells frescos, si n’és temporada, o crocant en lloc de flocs d’espelta caramelitzats que potser són més difícils de trobar. En el meu cas vaig trobar tots els productes ecològics a Veritas i Cuilinarium.

Us vull agraïr el munt de missatges, tweets, what’s up, trucades i a tots els que m’heu anat parant pel carrer (alguns que no coneixia!) per felicitar-me pel programa o per comentar-me que m’havíeu vist!! Ha estat tota una experiència i una gran sorpresa rebre tant de feedback per part vostra! Moltes gràcies!!!
Espero que us agradi la recepta i proveu de fer-la! Bon profit!! 😉
Fotos: Club de Cuines i pròpies.

37 Comments

  • Xesco ha dit:

    Quina pasada! felicitats!!

  • Que bona la recepta i quina naturalitat davant la càmera. Felicitats!

  • GEMMA ha dit:

    Ehhh, et vaig veure i vaig apuntar-me la recepta !!!!
    Felicitats per el programa i per la recepta …
    Petonets.

  • Bet ha dit:

    Nuni guapa! que bé que ho has fet, i la recepta m’ha encantat!!! feia temps que buscava una recepta de mousse de xocolata fàcil de fer, i la decoració tot un encert 😉 Segur que quan els nervis van marxar t’ho vas passar la mar de bé, quina experiència més xula! M’agraden molt les fotografies i veure tot el que hi ha darrere les càmares.
    Moltes felicitats, ets una artista! 😉

    • nuni ha dit:

      Hola preciosa!
      Tu que em veus en bons ulls!!! 😉
      La veritat és que ha estat una experiència molt maca! A part de nova i diferent! Les fotos són una passada i és que l’Enrique Marco és un crack!
      Molts petons!!! 🙂

  • Carmeta ha dit:

    Quina passada de reportatge Nuni!!! Moltes felicitats! Ets una estrella rutilant!!! Petonets!

  • gemma ha dit:

    Nervis? Quins nervis? Ho vas fer genial, de veritat!!!
    Imagino que tenir el Martí al costat va ser una gran ajuda 😉
    I la mousse té una pinta deliciosa.

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma! Moltes gràcies!!!
      Va anar molt bé tenir el Martí al costat, la veritat!
      La mousse és molt senzilla perquè no podia tenir grans complicacions. Però és força bona i resultona! 😉
      Molts petons!!

  • MaryLou ha dit:

    Et vaig veure. Ningú diria que estaves nerviosa! ho vas fer com una professional!!! i la recepta boníssima!!!
    Petonets

    • nuni ha dit:

      Moltes gràcies MaryLou!! Els nervis anaven per dins, sobretot al principi! Després et relaxes i gaudeixes de l’experiència! 🙂

      Molts petons!!!

  • Marina ha dit:

    FELICITATS, NUNI! Jo no vaig poder-la veure, així que ara mateix faig el click a l’enllaç, que ja esperava amb impaciència!!!

  • Cris ha dit:

    Acabo de ver el vídeo y me ha encantado, nena!!

    Lo has hecho muy bien, no se te nota nada de nervios, con mucha naturalidad y, sin duda, lo haces mejor que algún otro cocinero que sale por la tele,jejejeje.

    Una gran experiencia, moltes felicitats!!!!

    Una abraçada,
    Cris, galega.

    • nuni ha dit:

      Criiiiis!!! Quina il·lusió m’ha fet el teu comentari! “Veure’t” per aquí!
      Moltes gràcies!! Jo crec que hi ha una bona dosi “d’amor o col·leguisme blocaire” en les felicitacions que m’esteu fent, o potser sóc jo que sóc més crítica amb mi mateixa… no ho sé! Però de tota manera MOLTES GRÀCIES!!!! Em feu molt feliç amb les vostres paraules! 😀

      Petons!!!

  • Ho vas fer de conya! I la recepta ummmm que he de dir jo de la xocolata, i amb espelta caramelitzada, això m’ha encantat 😉

    • nuni ha dit:

      Hola Montse!!
      Moltíssimes gràcies guapíssima!!
      La xocolata és un vici i el toc dels flocs d’espelta caramel·litzats hi queda de conya! 😉 Això sí, has de ser un autèntic fan de la xocolata perquè aquesta és súper potent!
      Molts petons!!

  • Anna ha dit:

    Carai, Nuni!! ens hem quedat vocabadats, quin domini, quina perfecció. ets una professional! i la recepta també sembla d’allò més bona! felicitats!!!

    • nuni ha dit:

      Moltes gràcies Anna! Però no sóc més que una aficionada! 😉 Suposo que part de la màgia que hi trobo al cuinar és precisament perquè ho faig perquè m’agrada sense ser una obligació professional. Vaja un luxe d’afició que fa que gaudim cuinant i gaudint menjant! 😉

      Gràcies pel comentari i molts petons!!!

  • Això sí que és un bon salt!!! portes una empenta imparable….et felicito!!! 😉
    Continua així que no ens ho perdem…..
    Petons
    Jordi

    • nuni ha dit:

      Hola Jordi!!
      Tu sí que portes una bona empenta!! Guanyador del Premi CUINA!!!! Ets un crack!
      Lo del Cuines la veritat és que és d’aquelles experiències que recordaré tota la vida! M’ho vaig passar molt bé! 😉
      Gràcies pel teu comentari i fins ben aviat!!!
      Petons!!!

  • Eva ha dit:

    OLE TUUUUUUUUUUUU!!!
    Ja t’ho vaig dir pel Fb però t’ho torno a dir!!! Que béeeeee que ho vas fer!!! Bravooooooooooo!!! gens gens nerviosa…super bé!!! Es nota que ets de terrassa…jajajaja!!! 😉
    I la recepta un 10!!!! Hauré d’anar a visitar el Veritas a veure si trobo els flocs d’espelta, pq ja et dic ara que faré la teva mousse…quina pintaaaaaa!!
    Felicitas guapa, t’ho mereixes!
    Petunets,
    Eva.

    • nuni ha dit:

      Hola Eva!! Quina il·lusió llegir-te per aquí!!! 😀
      Moltes gràcies! Ja saps que les terrassenques… ;)!
      A Veritas trobaràs els flocs d’espelta caramelitzats i també els gerds deshidratats. Un pelet cars però hi queden molt bé!

      Molts petons i a veure si quedem aviat ara que ja tenim els nens grans a cole! 😉

  • Felicitats pel programa i per la recepta que al Miquel que es un amat de la xocolata l’hi encantarà, doncs aviat tindre que fer-la.
    No vaig poder veure el programa divendres, però acabo de veure’l a traves del teu enllaç, vas estar com una professional i els nervis els deuries deixar ben aparcats, perquè set veu molt bé.
    Petons

    • nuni ha dit:

      Hola Sión!!!
      Moltes gràcies! Els nervis hi eren però un cop posada “en escena” tot va sortint! 😉
      Espero que al Miquel li agradi la Mousse de xocolata si la fas!!!
      Molts petons!!!! 🙂

  • Cristina ha dit:

    M’ha fet molta gràcia veure’t per la tele, vas fer-ho molt bé. M’apunto aquesta mousse té molt bona pinta.

    • nuni ha dit:

      Hola Cristina!!
      Ostres moltes gràcies! La veritat és que va ser una experiència molt maca, d’aquelles que recordes tota la vida! I l’equip del cuines ho va fer molt fàcil! Són bona gent! 😉
      Moltes gràcies pel teu comentari i fins aviat! Petons!!

  • judith ha dit:

    nenaaaaaa! et pots creure que no m’havia enterat que ja l’havien emès? sóc un desastre, ho se. Enhorabona ho has fet molt bé i molt natural!!!! petonets

    • nuni ha dit:

      Hola guapíssima!!
      No ets pas cap desastre!!!
      Moltes gràcies!! Els nervis hi eren però un cop posada en escena tot va sortint!
      Molts petons!!!

  • surfzone ha dit:

    Oh, et vas emportar un apuntador de luxe!! Ara ho entenc tot 😉

  • […] bolo oficial!! Després de llençar-me a la piscina quan em van oferir abans de l’estiu de gravar un Cuines de TV3 sembla que ja hagis de tenir superat qualsevol altre repte gastronòmic… però no! La por […]

  • Olga Casanova ha dit:

    Moltíssimes felicitats pel programa!!!! Què bé que ho has fet!!!! M’ha agradat molt veure’t…..
    Petons, Nuni!!!!!
    Olga

  • Lift Make é um produto diferente de tudo que você já viu no mercado de cosméticos! http://Tsroom.com/pso/yybbs/yybbs.cgi?/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN