Bloc de receptes i cuina

Pastís de tres xocolates

SHARE
, / 7739 16

I de celebració a celebració! Aquest dimarts el meu nebot Adrià va fer 20 anys!! I per celebrar una xifra tant rodona vem fer-li un sopar sorpresa a casa de la meva mare.

La meva mare va preparar una bullabesa boníssima (a veure si me’n passa la recepta…!) i nosaltres de postres vem portar el pastís de tres xocolates que ja és un clàssic entre els blocaires! 😉

La recepta la vaig veure fa uns quants anys al bloc de La cuina de casa bloc de peregrinatge i referència per tots els amants dels dolços de Catalunya i part de l’estrenger! Però també l’he vist publicada al bloc de Barcelona Mon amour, El cullerot festuc, El cafè de nit on la Glòria hi recull els consells per a l’elaboració i a Cuinar és generós en que el Manel innova fent una versió en gotets! Segur que me’n deixo molts més però per mi aquests són una molt bona referència! 😉

Doncs amb tant bona documentació (per tantes bandes) em vaig posar a fer aquest pastís pels amants de la xocolata! És un pastís ben fresquet que acompanya molt bé en aquests dies de calor. Al mateix temps és força lleuger, no se’ns va fer gens carregós! I el més important, al protagonista de la festa li va agradar (tot i que no era de pokémon ja ho sé Adri…! xD)! Anem a la recepta? Som-hi!

PASTÍS DE TRES XOCOLATES

INGREDIENTS:

  • 150 g de xocolata negra
  • 150 g de xocolata amb llet
  • 150 g de xocolata blanca
  • 150 g de sucre
  • 750 ml de nata per muntar
  • 750 ml de llet
  • 3 sobres de quallada en pols Royal
  • Decoració pel pastís (en el nostre cas són figuretes i bastonets de xocolates).
PER A LA BASE DE GALETA:
  • un paquet de galetes Maria
  • 60g de mantega
  • un rajolí de llet

ELABORACIÓ:

  1. Per fer la base, triturem les galetes. Afegim la mantega fosa, un rajolí de llet i barregem bé fins que quedi una massa ferma i homogènia. Estendre bé per tota la base d’un motlle desmuntable d’uns 26cm. Perquè quedi més cruixent, es pot coure la base durant 10 minuts, a 180º. Si ho preferim podem utilitzar com a base una planxa de pa de pessic.
  2. El procediment per cada capa és el mateix:
  3. Capa de xocolata negre: posem en un cassó la xocolata negra trossejada, 75g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i ho escalfem sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s’enganxi la xocolata (com si féssim xocolata desfeta). Veurem que la mescla se’ns va espessint, quan és tota homogènia i té cert cos retirem del foc. Aboquem la mescla sobre la base de galetes i fem la segona capa.
  4. Capa de xocolata amb llet: com abans, però ara amb la xocolata amb llet, 50g de sucre,  250ml de llet, 250ml de nata i un sobre de quallada. Seguim el mateix procediment que en la primera capa. Ho aboquem sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin (un bon truc es abocar-ho amb compte sobre una cullera al revés que ens atenua l’impacte) i anem a fer la tercera capa.
  5. Capa de xocolata blanca:  ara amb la xocolata blanca, 25g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata i un sobre de quallada. Procedim de la mateixa manera que les anteriors capes.
  6. Posem el pastis en compte a la nevera i el deixem quallar (és millor fer-lo el dia abans). El decorarem al gust i el servim ben fresquet!

Alguns consells: Veureu que mentre prepareu la segona capa i la tercera les capes que hem posat al pastís ja han començat a quallar, per tant no hem de patir ni esperar a que qualli del tot per posar-hi les següents capes. Va força ràpid i si anem amb compte no tenen perquè barrejar-se les diferents capes.

Recordeu quan estigueu preparant en el cassó les capes de xocolata que la mescla se’ns ha d’espessir una mica, hem de notar que ha canviat la textura. No tinguem pressa! Ah! I sobretot controleu la temperatura (feu-ho a foc mitjà i remenant sense parar).

Per decorar nosaltres vem comprar unes figuretes de xocolates però decoreu-lo al vostre gust (imaginació al poder!). Aquest pastís té uns presentació impacable! És d’aquells que us diran sorpresos “ah! Així l’has fet tu? No l’has comprat?”… fantàstic! 😉 A part és facilíssim de fer! O sigui “un xollo de pastís!”. El proper dia provaré de fer la versió en gotets que també queden maquíssims!

Colla bon profit i com sempre gràcies per ser-hi! 😉

16 Comments

  • Bet ha dit:

    Nuni, és un dels meus pastissos preferits!! una vegada el vaig fer en versió estrelleta 3 xocolates (individual) el tinc al blog i queda moníssim!! és fantàstic per l’època de calor, a més queda molt bé! Espero que la celebració anés super bé!
    Petonets guapa!

  • gemma ha dit:

    Un clàssic d’entre els clàssics que no falla mai. Segur que l’Adrià va bufar el 20 molt cofoi 🙂

  • Sara Maria ha dit:

    Un clàssic que no t’ho podràs creure però encara tinc a la llista de pendents… He de fer un pastís d’aniversari a principis de juliol i crec que no esperaré més! Vaig a mirar la versió gotets…

    • nuni ha dit:

      Hola Sara Maria!
      Doncs fes-lo perquè val la pena!
      Súper resultón i facilíssim!!!
      Ja m’explicaràs com el fas al final! 😉

      Petons!!

  • Dolça ha dit:

    tens tota la raó, facilet i boníssim!!

    Segur que la celebració va ser tot un èxit!
    PTNTS
    Dolça

    • nuni ha dit:

      Hola Glòria!! 🙂
      Sempre són xules les festes en família i més per celebrar que els nebots se’ns fan grans!

      Molts petons!!! 😀

  • surfzone ha dit:

    Si el fas al revés no has ni de netejar els pots: primer blanc, després amb llet i finalment negra 🙂
    La mandra i l’enginy poden més!

    • és veritat! jo el netejo només entre llet i blanca, però mira…

      • nuni ha dit:

        D’això se’n diu ser pràctics eh???? 😉

        • Bet ha dit:

          És veritat, un dia li explicava a un amic i em diu… si ho faig al revés m’estalvio molta feina oi? i jo fins llavors no ho havia pensat!

          • nuni ha dit:

            Surfzone, Anto i Bet, a aquesta conclusió també hi vaig arribar jo mentre llegia la recepta! 😉 El que fa la mandra ehh?? xD
            Però com que es tractava de portar un pastís que fes goig i fora de casa vaig preferir “fer-ho bé” i vaig netejar el cassó caaaadaaa vegada.
            Si l’hagués fet per casa hagués invertit l’ordre de xocos i avall! Petons guapos!!!

  • Lourdes ha dit:

    Quines ganes de menjar xocolata m’ha agafat al llegir el post!! Huuummm, què bo!!
    Felicitats a l’Adri (ja me l’imagino amb cara d’ànsia al costat del pastís) i felicitats a la cuinera!!
    Ptns.

    • nuni ha dit:

      Hola Lulu!!
      Es nota que conèixes bé l’Adri… xD!
      Vem tenir sort que encara es va comportar i se’l va menjar “normal” i no en modo “flam”…
      Molts petons i gràcies pel comentari!!! 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN