Bloc de receptes i cuina

Mousse de iogurt grec i cireres

SHARE
, / 2628 8

El passat cap de setmana vem visitar la Fira de la Cirera a Ceret! Sempre ens ha encantat creuar la frontera i per un moment sentir-te “estranger” i poder xaporrejar el francés mig rovellat que vem aprendre a escola! Viure això amb els nens i anar-los ensenyant les paraules bàsiques per anar pel món és estimulant! La més important després de dues hores de viatge… “la toilette s’il vous plaît? ;). La cara de sorpresa dels nens al demanar un xic d’aigua “un peu d’eau” – un “pedo” mama??? Jajajaja!!! – Combien des cerises? en busca de la caixa més formosa i barata…! Malgrat la meteorologia no ens va acompanyar massa, els ruixats de primavera no perdonen, va ser un dia fantàstic!

I ja ens veieu creuant de nou la frontera després de la visita fugaç al país veí carregats amb cireres! Pel camí ja rumiava com les prepararia… i quina millor manera de combinar-les amb un iogurt cremós i deliciós com el iogurt grec de la Fageda!

Fa unes setmanes ja us vaig parlar de la visita que vaig fer a la cooperativa de La Fageda i la descoberta d’aquests iogurt grecs tant i tant bons! En els propers dies també us posaré una recepta amb les altres varietats de iogurt grec: l’ensucrat i el de maduixa. Aquí teniu una primera recepta!

MOUSSE DE IOGURT GREC DE LA FAGEDA I CIRERES

INGREDIENTS:

  • 200 ml de nata líquida per muntar (35% MG)
  • 2 iogurts grecs de la Fageda
  • 3 fulls de gelatina neutra
  • 3 cullerades de melmelada de cirera*

Per la melmelada de cirera:

  • 250 g de cireres (ja netes i sense pinyol)
  • 125 g de sucre
  • el suc de mitja llimona
  • 50 ml d’aigua mineral (o la quantitat que creiem convenient)

ELABORACIÓ de la MELMELADA DE CIRERA (Podem fer-la amb antel·lació):

  1. Netegem les cireres i els hi retirem el pinyol. Un cop netes les tallem per la meitat.
  2. Les posem en una cassola i hi afegim la meitat del pes de la fruita en sucre.
  3. Exprimim el suc d’una llimona l’afegim a la cassola i ho posem a coure mitja hora aproximadament (dependrà de la quantitat de fruita), a foc lent. S’ha de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.
  4. Quan tenim les cireres ben confitades les passem pel minipímer. Dependrà del gust de cadascú, que les triturem més o menys (si hi volem trobar trossets de fruita o no).
  5. Cal tenir en compte que quan es refredi s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta (sempre hi podem afegir un xic d’aigua i acabar-la de coure).
  6. Finalment omplim els pots amb la melmelada (jo els esterilitzo abans bullint-los una estona), els tapem i els fem coure al bany maria uns 15 minuts per fer el buit i llestos.

ELABORACIÓ DE LA MOUSSE

  1. En un recipient amb aigua freda, remullem els fulls de gelatina fins que s’estovin.
  2. Escalfem i dissolem tres cullerades de melmelada amb 100 ml d’aigua (no cal que bulli). Hi desfem els fulls de gelatina escorreguts i ho deixem refredar a temperatura ambient.
  3. En un bol muntem la nata (com més freda millor!) amb l’ajut de la batedora de varetes. No cal que estigui molt muntada, simplement que tingui cos.
  4. Quan la melmelada estigui a temperatura ambient hi barregem els dos iogurts grecs de la Fageda amb l’ajuda d’un batedor de mà.
  5. Seguidament afegim la nata semimuntada, remenant amb cura amb una espàtula fins aconseguir una barreja homogènia.
  6. Disposem la mousse en gotets (o copes) sense arribar a omplir-los del tot. Reservem a la nevera fins al moment de servir-los.

Per la decoració:

  1. Podem coronar la mousse un cop freda i quallada, amb una capa de melmalada de cirera (si és molt espessa la deixetem en un cassó al foc amb una mica d’aigua fins aconseguir la textura desitjada). I en acabat, damunt, una cirera fresca!

El resultat una mousse cremosíssima de iogurt grec amb el gust dolç i delicat de les cireres! Salut!

Font: Adaptació de dues receptes de la Mireia Carbó. Recepta de la melmelada Cuinetes (la que hem fet sempre a casa ;)).

8 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN